Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 komandu bosi par 2018. gada labāko pilotu pārliecinoši atzīst Hamiltonu

F1 komandu bosi par 2018. gada labāko pilotu pārliecinoši atzīst Hamiltonu
Lūiss Hamiltons priecājas. Foto: AFP/Scanpix

Prestižā britu medija "Autosport" veiktajā balsojumā, kurā piedalījās F1 komandu vadītāji, arī šogad par labāko pilotu atzīts Lūiss Hamiltons.

Pēc sezonas beigām jau kļuvusi par tradīciju komandas bosu dalība aptaujā, lai noskaidrotu, kuri viņuprāt šogad bijuši labākie F1 piloti. Katram no viņiem jāizveido savs "Top 10", piešķirot punktus pēc sistēmas 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

Pirmo vietu, turklāt ārkārtīgi pārliecinoši, ieguva 2018. gada F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kurš izpelnījās 218 punktus. Ar 139 punktiem balsojumā seko Makss Verstapens ("Red Bull"), bet trešajā vietā ar 105 punktiem ir Sebastians Fetels ("Ferrari"). F1 kopvērtējumā Fetels šogad bija otrais, bet Verstapens - trešais. Jāpiemin arī, ka 2018. gadā balsojuma "Top 3" rezultāts bija tāds pats - Hamiltons arī pirms gada ieguva pirmo vietu, bet Verstapens un Fetels sekoja aiz viņa.

Vien divus punktus komandu bosu balsojumā Fetelam šoreiz zaudēja Fernando Alonso ("McLaren"), kurš savā pēdējā F1 sezonā parādīja tehniskajām iespējām atbilstošu, bet cienījamu sniegumu. Pirmajā desmitniekā arī Daniels Rikjardo ("Red Bull"), debitants Šarls Leklērs ("Sauber"), kurš uzreiz ticis pie sestās vietas, Kimi Raikonens ("Ferrari"), Valteri Botass ("Mercedes"), Estebans Okons ("Force India") un Niko Hilkenbergs ("Renault").

Balsojumā šogad piedalījās Toto Volfs, Kristians Horners, Sirils Abitebouls, Ginters Steiners, Zaks Brauns, Otmars Žafnauers, Freds Vasērs, Fracs Tosts un Klēra Viljamsa.

Pilotu rangs komandu vadītāju skatījumā

VietaPilotsPunkti
1.Lūiss Hamiltons218
2.Makss Verstapens139
3.Sebastians Fetels105
4.Fernando Alonso103
5.Daniels Rikjardo85
6.Šarls Leklērs71
7.Kimi Raikonens57
8.Valteri Botass38
9.Estebans Okons27
10.Niko Hilkenbergs23

Izmantotie resursi:
Autosport


Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.