Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons tiek brīdināts, vairākiem pilotiem starta vietu sods

Hamiltons tiek brīdināts, vairākiem pilotiem starta vietu sods
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" komandas pilots Lūiss Hamiltons pēc Meksikā aizvadītajiem F1 treniņbraucieniem saņēmis brīdinājumu no tiesnešiem par trases limitu neievērošanu, kamēr vairāki citi braucēji jau tikuši pie starta vietu sodiem.

Jau pirms izbraukšanas trasē FIA sacīkšu direktors Mišels Masi instruēja pilotus, kur nevajadzētu pārsniegt Mehiko trases robežas. Hamiltons pieļāvis kļūdu pirmajā līkumā, atgriezies uz trases braucamās daļas starp otro un trešo līkumu, kas bija neatbilstoši tiesnešu rekomendācijām, līdz ar to ticis pie pirmā brīdinājuma sezonā.

Arī "Alfa Romeo" braucējs Kimi Raikonens pieļāvis tādu pašu kļūdu, par ko arī saņēmis oficiālu brīdinājumu no tiesnešiem.

Savukārt vairāki sportisti uz Meksikas posmu tikuši pie starta vietu soda. Ceturto dzinēja maiņu, reizē saņemot arī jaunu turbīnu un MGU-H sistēmu, veikuši Juki Cunoda ("AlphaTauri") un Lānss Strols ("Aston Martin"), līdz ar to viņiem sacensībās būs jāstartē no beigām. Cunodas gadījumā mainīta arī MGU-K ierīce.

Tāpat abi šie braucēji un arī Serhio Peress no "Red Bull" tikuši pie jauniem izpūtējiem. Sezonas laikā atļauts izmantot astoņas izpūtēju sistēmas, un Peresa gadījumā tā būs septītā, tāpēc ne viņam, ne arī Cunodam un Strolam par to sods nepienākas.

Savukārt Džordžs Rasels ("Williams") ticis pie jaunas ātrumkārbas, par ko viņam piecu starta vietu sods.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2021-11-06 12:13, pirms 2 gadiem
Visu mūžu austrālietis bijis Maikls Masi, bet SC valodas armija tagad izdomājuši ka būs Mišels Masi 🤣🤣🤣🤣🤣
, 2021-11-06 15:35, pirms 2 gadiem
lilp rakstīja: Visu mūžu austrālietis bijis Maikls Masi, bet SC valodas armija tagad izdomājuši ka būs Mišels Masi 🤣🤣🤣🤣🤣
SC viņš ir zviedrs Šuveizpi*da.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.
Airtons Senna 1984. gada Monako GP lietus sacensībās. Foto: Motorsport.com

86 gadu vecumā miris F1 komandas "Toleman" dibinātājs

No šīs pasaules 86 gadu vecumā šķīries Teds Tolemans, kura izveidotā "Tolaman" sacīkšu komanda startēja F1 pasaules čempionātā pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.