Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Komandas boss: "Ja Mazepinam būtu plāna āda, viņš nestartētu F1"

Komandas boss: "Ja Mazepinam būtu plāna āda, viņš nestartētu F1"
Ņikita Mazepins Bahreinā. Foto: Motorsport.com

"Haas" komandas vadītājs Ginters Steiners uzskata, ka "Formula 1" debitants Ņikita Mazepins ir noturīgs pret viņam veltīto skarbo kritiku, un tas nekādā veidā neietekmē krievu braucēja sniegumu trasē.

Mazepina pirmās sacensības F1 pasaules čempionātā izvērsušās sarežģītas, jo sportists pieļāvis rupjas kļūdas un ātruma ziņā zaudē savam komandas biedram Mikam Šūmaheram, kurš arī šogad aizvada pirmo sezonu. Visos pirmajos trīs posmos viņš kvalifikācijā bijis lēnāks, vidēji zaudējot Šūmaheram 0.6 sekundes, Bahreinā avarējot jau pirmajā aplī, bet Itālijā un Portugālē finišējot aptuveni minūti aizmugurē.

Tāpat Mazepins ticis kritizēts par citu braucēju traucēšanu kvalifikācijās, kā rezultātā Serhio Peress un Nikolā Latifi viņu emociju uzplūdā pat nodēvējuši par "idiotu".

Jautāts par to, vai šāda kritika Mazepinu neietekmē, viņa komandas vadītājs Steiners atzina: "Tas, kas ir pateikts, ir tikai normāli šādos apstākļos, jo tobrīd tiek braukts ar 300 km/h, un saprotams, ka neviens neteiks, ka šis puisis vienkārši nebija pārāk jauks. Tu vienmēr viņu sauksi citādi, vai ne? Kurš gan tā nedarītu? Arī man nepatīk, ko cilvēki par mani runā, bet, ja tas mūs ietekmētu, mēs šo darbu nedarītu. Ja tev ir pārāk plāna āda, ir jādara kaut kas cits."

Steiners arī uzskata, ka Mazepina tēls tiek mākslīgi kultivēts no TV translāciju veidotājiem, jo tieši viņi izvēlas, kuras radio sarunas pārraidīt.

"Mēs visi zinām, ka Ņikita mazliet ir sliktais puisis, un tā tas ir jau kādu laiku," skaidro Steiners. "Komentāri par viņu vienmēr tiek pārraidīti, jo jums patīk tos dzirdēt. Ja viņi pārraidīs sarunas, kur par kādu tiek teikts kaut kas jauks, nevienam tas neinteresēs. Tāpēc es uzskatu, ka tādā veidā viņi pastiprina uzmanību uz viņu, bet šis ir autosacīkšu šovbizness, tādēļ tas ir daļa no visa, un nedomāju, ka tas viņu ietekmē."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2021-05-07 06:57, pirms 3 gadiem
Idiots, ir pareizi teikts!Vataniem nav ko mekleet F1!Lai rullee ar Kalinaam pa Mordora purviem!
Foto: f1.com

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.
Makss Verstapens pēc triumfa Ķīnā. Foto: Edgar Su/Reuters/Scanpix
16

Verstapens turpina uzvaru gājienu un triumfē arī Ķīnas lielajā balvā

"Red Bull" pilots Makss Verstapens uzvarēja Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta posmā Šanhajā. Nīderlandietis šosezon triumfējis četrās no piecām lielās balvas izcīņām.