Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons par Verstapena lamāšanos: "Mūs skatās bērni"

Hamiltons par Verstapena lamāšanos: "Mūs skatās bērni"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons uzskata, ka "Formula 1" pilotiem būtu vairāk jāpiedomā pie tā, ko tie īpašas spriedzes brīžos runā pa radio, aicinot neizmantot lamāšanos.

Pēdējos gados "Formula 1" pārraidēs radio sarunas bieži tiek cenzētas, skatītāju ausīm slēpjot lamu vārdus, tomēr reizēm aizvien gadās pa kādam spilgtam izteicienam no pilotu puses. Tā tas bija, piemēram, čempionāta pagājušā posma treniņbraucienos Ostinā, kad Makss Verstapens nosauca Hamiltonu par "stulbo idiotu".

"Esmu šeit jau ilgu laiku," aizskarot šo tēmu, preses konferencē pirms Meksikas posma stāsta Hamiltons. "Manuprāt, pāri visam būtu jābūt savstarpējai cieņai. Kad paklausos, kas reizēm nāk pār braucēju lūpām, es prātoju, ka mūs skatās arī bērni, un viņi mūs redz kā iedvesmas avotu un piemēru. Daudz ir ticis pateikts kas tāds, kas nenāk par labu bērniem, kuri mūs skatās. Pats personīgi es cenšos palikt pozitīvs un nosvērts, kā arī cienīt pilotus, pret kuriem cīnos. Ja kādreiz man prātā ir kāds vārds, kādā gribētos kādu no viņiem nosaukt, es ar to publiski nedalos. Bet man tas nenākas grūti."

Hamiltons pirmo titulu guva savā otrajā sezonā 2008. gadā, bet šobrīd par pasaules čempionu kļuvis jau septiņas reizes. Verstapens pašlaik aizvada sesto sezonu "Formulā 1".

"Esmu te bijis jau ilgi un šajā laikā esmu daudz ko iemācījies," saka Hamiltons. "Tāpat es zinu, ka Makss ilgu, ilgu laiku nav spējis uzvarēt šajā čempionātā. Līdz ar to es zinu, kā tas ir, cīnīties par savu pirmo titulu, sevišķi šeit, es zinu, kāds stress nāk ar to visu kopā, tādēļ no viņa puses tas nebija nekas tāds, ko es nebūtu gaidījis. Viņš aizvien ir jauniņais un nākamās dekādes laikā piedzīvos pamatīgu izaugsmi, ko līdzjutēji ar prieku redzēs. Tas, ko darīšu es - mēģināšu rādīt savu piemēru. Es zinu daudzus jaunos braucējus, kuri skatās uz mani un gaida, ko es sacīšu."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2021-11-05 19:54, pirms 2 gadiem
Youtube var atrast pietiekoshi daudz video ar Hamiltona lamaashanos. Vinjsh ir, manupraat, lielaakais divkosis visaa F1 tagad, ja ne veesturee.
, 2021-11-05 20:04, pirms 2 gadiem
hantele rakstīja: Youtube var atrast pietiekoshi daudz video ar Hamiltona lamaashanos. Vinjsh ir, manupraat, lielaakais divkosis visaa F1 tagad, ja ne veesturee.
+ vēl rasists. Dēļ tā imbicīļa, nemaz neskatos vairs f1
, 2021-11-05 20:27, pirms 2 gadiem
Atkal jeera dvēseli ieslēdza, es domāju katrs otrais sīkais ir ne tikai to vien dzirdējis, skolā, mājas vai vienkārši uz ielas, it īpaši zinot mūsdienu jaunatni un internetu kur viss ir pieejams..
, 2021-11-05 21:19, pirms 2 gadiem
Hamis malacis. Prāta speles ir daļa no sporta un viņam ļoti labi sanāk.
, 2021-11-05 21:37, pirms 2 gadiem
Berniem ir jazin lamu vaardi, bet vecaakiem buutu jaiemaaca kad vinjus lietot.. Jo pareizaa vietaa lietots lamuvards pat iederas dzejolii.
, 2021-11-05 22:39, pirms 2 gadiem
Nu kautkur taisnība viņam ir šajā jautājumā- un ne jau tikai tāpēc , ka skatās bērni….
, 2021-11-06 10:39, pirms 2 gadiem
Spēcīgi, spēcīgi!!!!!
, 2021-11-06 15:29, pirms 2 gadiem
Labi, ka vēl kāds pilots nav pieminējis n vārdu, tad jau sen nebūtu F1.

Kas attiecas uz lamāšanos attiecīgās situācijās. Strādāju apdrošināšanā, kur izskatu avāriju video, ja attiecīgam šoferim ir reģistrators. Tur pēc katra negadījuma ir lamu vārds. Bet ko šoferim vajadzēja darīt? Pateik - ē, super, šis miermīlīgais ļautiņš man tikko auto sasita?
Foto: f1.com

Sainss: "Gribu atvainoties, ja pārkāpu robežu"

Šarls Leklērs pēc Ķīnas GP sprinta sacīkstes neslēpa, ka komandas biedrs Karloss Sainss abu savstarpējā cīņā pārkāpis robežu. Lai gan "Ferrari" piloti pat piedzīvoja nelielu sadursmi, Sainss pēc notikušā atvainojās, bet Leklērs atzina, ka nekāds turpmāks konflikts viņu starpā no šīs epizodes neizveidosies.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
1

Verstapens izcīna "Red Bull" komandai 100. pole position

"Red Bull" piloti izcīnījuši tiesības Ķīnas GP sacīkstē svētdien startēt no pirmās rindas, bet Makss Verstapens nodrošināja savai komandai jau 100. pole position tās vēsturē. Lielisks sniegums arī Fernando Alonso izpildījumā, kurš sasniedza sev trešo starta vietu.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
2

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.