Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leklērs: "Varēju mēģināt apdzīt Peresu, bet negribēju riskēt"

Leklērs: "Varēju mēģināt apdzīt Peresu, bet negribēju riskēt"
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs būtu varējis mēģināt apdzīt Singapūras F1 sacensību līderi Serhio Peresu, taču atzinis, ka žūstošajā trasē nav vēlējies uzņemties risku un zaudēt otro pozīciju.

"Red Bull" komandas braucējs Peress apdzina kvalifikācijas uzvarētāju Leklēru jau startā. Ilgu laiku viņam izdevās turēties nelielā, bet drošā atstatumā taču, tuvojoties sacensību beigām, Leklērs bija nonācis ļoti cieši klāt. Tiesa gan, neviens reāls apdzīšanas mēģinājums tā arī nesekoja, kā rezultātā Peress guva otro uzvaru sezonā un ceturto visā karjerā.

"Katrās zaudētajās sacīkstēs sajūtas ir atšķirīgas, bet sarūgtinājums saglabājas," stāsta Leklērs. "Mans ātrums bija ļoti labs. Diemžēl padevās slikts starts un kopš tā brīža bijām iedzinējos. Es centos uz Serhio izdarīt lielu spiedienu, bet tādā veidā ātri pārkarst riepas, tāpēc nācās atkāpties. Līdz ar to bija grūti turēties viņam cieši aizmugurē visu laiku."

Neilgi pirms finiša kļuva zināms, ka tiks izmeklēts iespējamais Peresa pārkāpums, braucot aiz drošības mašīnas. Tā kā draudēja piecu sekunžu sods, kas vēlāk arī tika piešķirts, līderim bija svarīgi uzvarēt ar lielāku pārsvaru. To viņš arī veiksmīgi izdarīja, pēdējos apļos attālinoties no Leklēra.

"Biju diezgan pārsteigts, jo tiklīdz vairs nebiju atstatumā, lai izmantotu DRS, Serhio mašīnai riepas bija uzņēmušas perfekto kondīciju un es sāku atpalikt," skaidro Leklērs. "Pirms tam mūsu cīņa bija spraiga, un katra kļūda varēja izmaksāt daudz. Es pieļāvu dažas kļūdas. Centos braukt iespējami tuvāk, jo gribēju viņu apdzīt taisnē. Bremzēt vēlu iekšmalā pirms līkumiem nevarēju, jo nezināju, kādā kondīcijā tajās vietās tobrīd ir asfalts. Šādu risku uzņemties negribēju. Bija viena epizode, kad biju tiešām ļoti tuvu un domāju par viņa apdzīšanu pa līkuma iekšmalu, bet nospriedu, ka tas nebūs tā vērts. Turpināju gaidīt izdevību. Diemžēl tāda vairs neradās."

Abi piloti sacenšas par otro vietu čempionātā. Leklērs joprojām atrodas otrajā pozīcijā, bet ir tikai divus punktus priekšā Peresam.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.