Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Portāls: F1 debitants Pjastri "McLaren" sastāvā nomainīs Rikjardo

Portāls: F1 debitants Pjastri "McLaren" sastāvā nomainīs Rikjardo
Oskars Pjastri. Foto: Motorsport.com

Talantīgais jaunais austrāliešu pilots Oskars Pjastri ir parakstījis līgumu ar "McLaren" komandu, kuras sastāvā nākamgad nomainīs Danielu Rikjardo, ziņo "RacingNews365.com". Savukārt Rikjardo, ļoti iespējams, karjeru turpinās "Alpine" vienības rindās.

F1 pilotu tirgū pēdējā laikā vērojami negaidīti pavērsieni. Vispirms par karjeras beigšanu pēc šīs sezonas paziņoja četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels. Uzreiz pēc tam tika paziņots par Fernando Alonso pāriešanu no "Alpine" uz "Aston Martin". "Alpine" steidza paziņot, ka Alonso vietā F1 čempionātā debitēs Pjastri, bet pilots publiski paziņoja, ka šajā komandā nestartēs un tādu līgumu nav noslēdzis.

Šobrīd Pjastri vēl ir "Alpine" jauno talantu programmas biedrs, kā arī komandas rezervists "Formulā 1". "RacingNews365.com" vēsta, ka šīs līgumsaistības viņam beigsies šogad. Pēdējās sezonās viņš guvis milzīgus panākumus junioru formulu kategorijās. 2019. gadā Pjastri bija "Formula Renault Eurocup" titula ieguvējs, pēc tam 2020. gadā kļuva par "Formula 3" čempionu, savukārt pērn triumfēja "Formulā 2".

Jau 31. jūlijā Pjastri esot uzlicis savu parakstu uz sadarbības kontrakta ar "McLaren". Līdz ar to viņš kļūs par Lando Norisa komandas biedru, bet Rikjardo tagad spiests meklēt vietu citur, teikts publikācijā. Oficiāli tas vēl nav apstiprināts.

Portāls vēsta, ka Rikjardo karjeru varētu turpināt "Alpine" sastāvā. Iepriekš pilots jau divas sezonas brauca "Renault" rindās.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


, 2022-08-05 23:10, pirms 2 gadiem
Šis ir interesants pavērsiens, tīri teorētiski Rikjardo var nokļūt ALpine komanda, bet tikpat labi Haasā . Fettela un Alonso gājiens ir sakustinājis komandas
, 2022-08-07 18:10, pirms 2 gadiem
Drīzāk jau Alpine vai ari beigs F-1 karjeru, Alpine jau ari nav īsti citu variantu.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.