Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Marko: "Hamiltonam vēl vismaz reizi būs jāmaina dzinējs"

Marko: "Hamiltonam vēl vismaz reizi būs jāmaina dzinējs"
Makss Verstapens un Lūiss Hamiltons. Foto: AFP/Scanpix

"Red Bull Racing" konsultants Helmuts Marko ir pārliecināts, ka atlikušo piecu "Formula 1" posmu laikā Lūisam Hamiltonam vēl būs nepieciešams vismaz reizi nomainīt dzinēju, kas nozīmē, ka "Mercedes" pilotam kādās no sacīkstēm varētu būt jāsaņem starta vietu sods. Šāds pavērsiens varētu būt pat izšķirošs cīņā par šī gada titulu.

Pie starta vietu sodiem par atļautā dzinēju limita pārsniegšanu jau tikuši gan Makss Verstapens, gan arī Hamiltons. Marko ir pārliecināts, ka Hamiltonam vēl reizi būs nepieciešama jaudas agregāta maiņa, kamēr Verstapenam to neprognozē. Nav noslēpums, ka "Mercedes" komandai sezonas otrajā pusē ir novērotas tehniskas problēmas dzinēju jomā.

"Mēs aizvien esam pārliecināti, ka Hamiltonam būs nepieciešams jauns dzinējs," itāļu laikrakstam "Gazzetta dello Sport" saka Marko. "Mums pie normāliem apstākļiem vairs nebūs nepieciešams to mainīt."

Šobrīd F1 čempionātā Verstapenam ir 12 punktu pārsvars, turklāt nākamās divas sacīkstes notiks Meksikā un Brazīlijā, kas tiek uzskatītas par "Red Bull" komandai izdevīgām.

"Mēs dodamies uz trasēm, kur valda karstums, un iepriekšējā pieredze rāda, ka šādos apstākļos mums ir priekšrocības," prognozē Marko.

Nākamais posms notiks jau šīs nedēļas nogalē Mehiko.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.