Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: formulu rasisti un kāpēc Džeika Pola izklaides tomēr nav veselīgas

Dīvāna eksperts: formulu rasisti un kāpēc Džeika Pola izklaides tomēr nav veselīgas
Džeiks Pols. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Vasaras vidū, kad sportā nekas nenotiek, Dīvāna eksperts atzinīgi novērtēja FIBA sastādīto kalendāru, kas ļāva izbaudīt divas Latvijas basketbola izlases uzvaras PK kvalifikācijā, kas turklāt aizdomīgi pagāja bez īpašiem skandāliem un pārpratumiem. Acīmredzot labākais tika pietaupīts vasaras beigām. Toties neko netaupīja "Formula 1" sabiedrība, kas nedēļas laikā pamanījās izveidot vairāk rasisma pusskandālu nekā citreiz gada laikā.

Iepriekšējā otrdienā F1 komanda "Red Bull" pārtrauca līgumu ar igauņu pilotu Juri Vipsu, reaģējot uz viņa interneta tiešraidē izteiktajiem vārdiem, neglaimojoši apzīmējot melnādainās personas. Uzreiz nākamajā dienā F1 jau nācās nosodīt sava bijušā čempiona Nelsona Pikē vārdus, ar kuriem viņš atsaucās uz Lūisa Hamiltona ādas krāsas nozīmi viņa un Maksa Verstapena iepriekšējā gada avārijā. Uz to visu skatījās F1 bijušais boss Bērnijs Eklstouns, un sirmais vīrs nosprieda, ka šādā nedēļā viņš nevar palikt malā, citādi vēl zaudēs savu pozīciju autosportā kā trakākais knaģis.

Vecais Putina čoms Eklstouns, visticamāk, pamatīgi pārdomāja variantus, kā vislabāk pievērst uzmanību un likt Hamiltonam aizmirst par visiem rasismiem, un Eklstouns atrada izcilu veidu. "Putins karu nesāka tīšām," intervijā teica 91 gadu vecais Eklstouns un ievilka ķeksīti bloknotā pie vārdiem "uzdevums izpildīts".

Uz tā visa rēķina Dīvāna eksperts gandrīz vai palaida garām Lielbritānijas "Grand Prix" posmu, jo bija spiests "Viaplay" pārraides pirmajās piecās minūtēs veikt iekšejo diskusiju, vai skatīties, kā strādā (brauc) Hamiltons, ir rasistiski vai nē. Diskusija, protams, vērtīga, taču šoreiz izrādījās dārga, jo jau startā sanāca katastrofu filmas cienīgi kadri. Ķīnas pilots Gvanju Žou ar savu formulu avārijā uzlidoja gaisā un krietnu gabalu nobrauca "uz muguras". Par laimi, viss izskatījās drausmīgāk nekā patiesībā bija, un ar Žou viss bija kārtībā, kas attiecīgi pavēra vaļu jokiem par to, kā Žou sajaucis posmus un domā, ka brauc Austrālijā.

F1 sabiedrībai tagad palikusi tikai nedēļa līdz Austrijas posmam, kas būs jau šajā nedēļas nogalē, un līdz tam jāizdomā jaunas atrakcijas, taču pilnībā apcelta nepalika arī Austrālija, kur uz boksa cīņu bija aizbraucis kāds latviešu bokseris.

Ja Dīvāna eksperts dzīvotu kaut nedaudz labāk noslēgtā vakuumā, viņš droši vien nemaz nesaprastu, kāpēc atraktīvais un asprātīgais "TikTok" satura veidotājs izpelnījies tik mazu uzmanību par savu titula aizstāvēšanas cīņu. Kā nekā, jau pusgadu no vietas bija jāklausās, kā latviešu bokseris ar saviem sociālajiem tīkliem palielina savu auditoriju, kas tagad palielinājusies līdz 2.1 miljonam sekotāju "Instagram", vēsā mierā pārsitot Kristapu Porziņģi (1.5 miljons). Skaidrs taču, ka Porziņģis mazpilsētās Ņujorkā, Dalasā un Vašingtonā ar savu grozabumbu nevar uzsist savu reitingu tā, lai pārspētu bokseri, kurš divu gadu laikā vienreiz cīnījies gan Rīgā, gan Minhenē.

Šis 2.1 miljons neapšaubāmi reālo cilvēku gan bija nedaudz pārsteigti, uzzinot, ka gaidāma cīņa Austrālijā. Kā nekā, vairākus mēnešus runa bija par citu pretinieku – Džeiku Polu. Un nē, ne jau vienkārša runa, bet gan repa dziesmās ieskaņota, uz kājas uztetovēta un Mario tērpā ieģērbta. Ja Dīvāna eksperts sevi vērtētu pietiekami augstu, lai atļautos izteikt viedokli par mārketinga stratēģiju, tad atzīmētu, ka Džeika Pola vārda izmantošana varētu būt gandrīz tikpat efektīga nodarbe kā Ukrainas karodziņu dzēšana no komentāriem pie saviem postiem.

Dīvāna eksperts toties jūt, no kurienes pūš vējš, un elementāra pieklājība atgādina, ka jautājums "kāpēc tu zaudēji?" pēc zaudējuma var tīri labi nedaudz pagaidīt. Taču intuīcija saka priekšā, ka objektīvā atbildē vārdi "Džeiks" un "Pols", kā arī vārdi "noskaņošanās", "citām" un "lietām" tomēr parādās.

Bet nu labi, ka vismaz TV kanāli ņēma vērā vēlmes un tiešraidi nemaz nepiedāvāja. Kā nekā, cīņas dalībnieks pirms nieka pusgada bija boksa skatīšanos televīzijā salīdzinājis ar onanēšanu, un koleģiāli tika nospriests, ka, ja reiz tā, tad šobrīd tīri labi bez tāda kārdinājuma var arī iztikt.


, 2022-07-04 23:06, pirms 2 gadiem
Pēdējā rindkopā diezgan trāpīgi par Briedi. Jau biju piemirsis šo viņa oriģinālo izteikumu par TV un boksu, kas šobrīd pagriežas pret viņu pašu.
, 2022-07-05 06:53, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Pēdējā rindkopā diezgan trāpīgi par Briedi. Jau biju piemirsis šo viņa oriģinālo izteikumu par TV un boksu, kas šobrīd pagriežas pret viņu pašu.
Viņš TIEŠĀM pateica ko TIK neiedomājami stulbu????!
Kur var atrast precīzu citātu un kontekstu?
Bet nu šitā spļaut akā,kas pašu dzirda.....kārtējais pierādījums tam,ka tikai unikāli sportisti izceļas arīdzan ar prātu!
, 2022-07-05 07:48, pirms 2 gadiem
[quote sportists-amatieris]
Viņš TIEŠĀM pateica ko TIK neiedomājami stulbu????!
Kur var atrast precīzu citātu un kontekstu?
Bet nu šitā spļaut akā,kas pašu dzirda.....kārtējais pierādījums tam,ka tikai unikāli sportisti izceļas arīdzan ar prātu!
[/quote

Šajā intervijā:
https://www.santa.lv/plus/raksts/pr...
, 2022-07-05 12:08, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: [quote sportists-amatieris]
Viņš TIEŠĀM pateica ko TIK neiedomājami stulbu????!
Kur var atrast precīzu citātu un kontekstu?
Bet nu šitā spļaut akā,kas pašu dzirda.....kārtējais pierādījums tam,ka tikai unikāli sportisti izceļas arīdzan ar prātu!
[/quote

Šajā intervijā:
https://www.santa.lv/plus/raksts/privatadzive/foto-ta-ir-cilveku-un-manis-apzagsana-mairis-briedis-pec-cinas-ar-arturu-mannu-44924/
Pats kontekstu saprati?
, 2022-07-05 12:21, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Pats kontekstu saprati?
sapratu, ka viņš šo nedomāja kā uzbraucienu, ja neskaties klātienē, bet ka bokss pa TV nav tik pat labi. At to viņš arī kritizēja pastāvošos pulcēšanās ietobežojumus.

Kāpēc es minēju, ka šis pagriežas pret viņu pašu - gan covid, gan attālākā cīņā no mājām TV ir tā vieta, kur viņa atbalstītāji šo cīņu var redzēt. Līdz ar to viņam nevajadzētu kritizēt šo boksa skatīšanās iespēju. Kā arī klātienē bokss ir daudz dārgāka izprieca, ne visi var atļauties, uz ko viņš pasaka šādu frāzi.
, 2022-07-06 13:06, pirms 2 gadiem
Kas ta Džeikam Polam atgadījies, ka viņa izklaides neesot tik veselīgas? Viņš kaut kur ir cietis vai atrodas slimnīcā?

Bet par tēmu- te viena daļa žurnālisti tāpat ir nekas vairāk kā dīvāna eksperti, ar klaunu eliņu priekšgalā. Tā ka gribēja pasmieties par sevi, tikai galīgi nevietā.

p.s. Vasaras vidū sportā nekas nenotiekot
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.