Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Verstapens kļūst par virtuālo čempionu, bet grib sadauzīt savu datoru

Verstapens kļūst par virtuālo čempionu, bet grib sadauzīt savu datoru
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

Piektdien virtuālajā vidē noslēdzās "Team Redline's Real Racers Never Quit" autosacīkšu seriāls, par čempionu tajā kļūstot "Formula 1" braucējam Maksam Verstapenam. Vienās no sacīkstēm gan viņu pievīla problēmas ar datoru, par ko sportists ir ļoti sadusmots.

Kamēr īstās sacensības notikt nevar, daudzi piloti laiku aizpilda braucot virtuālajos čempionātos, kuru popularitāte pēdējās nedēļās pasaulē ir ievērojami augusi. Vairāk nekā 40 profesionāli autosportisti piedalījās "Team Redline's" seriālā, pirmdienu, trešdienu un piektdienu vakaros divas nedēļas aizvadot pa divām sacīkstēm ar dažādu kategoriju automašīnām. Pēdējais posms notika Suzukas trasē, kur simulācijas režīmā uz starta stājās 35 profesionālie sportisti, braucot ar LMP2 klases prototipiem.

"Red Bull Racing" komandas zvaigzne Verstapens sešu notikušo posmu laikā uzvarēja septiņās sacīkstēs, kļūstot par seriāla čempionu, kamēr viņa sīvākais sāncensis bija "Audi" rūpnīcas pilots Kelvins van der Linde. Divkārtējais "ADAC GT Masters" čempions uzvarēja četrās sacīkstēs.

Interlagosā Verstapena uzvarēja pirmajā braucienā, bet otrā brauciena iesildīšanās aplī datorā notika tehniska kļūme, pazuda savienojums ar serveri, kas liedza startēt no pirmās pozīcijas. Šajā cīņā pirmais startēja "McLaren" F1 komandas pilots Lendo Noriss, taču pārvērst to uzvarā viņam neizdevās, jo britu sportistu pārspēja turku autosportists Ajhancans Guvens, kurš pērn kļuva par "Porsche Supercup" vicečempionu.

"Vispirms es šo datoru izmetīšu pa balkonu un nopirkšu citu," pēc neveiksmes sacīja Verstapens.

Pēdējā posmā Verstapens ieguva sesto un trešo vietu, bet ar to pietika uzvarai kopvērtējumā.

Seriālā startēja arī tādi pazīstami autosportisti kā Renē Rasts, Daniels Džunkadella, Bruno Špenglers, Filipe Albukerke, seškārtējā F1 pasaules čempiona Lūisa Hamiltona brālis Nikolass, Nikijs Ketsburgs, Antonio Fēlikss da Košta, Miks Rokenfellers, Toms Dilmans un citi. Par pamatu tika izmantota datorspēle "iRacing", dažādās pasaules trasēs pilotiem braucot ar "Formula 3", GTE, "Supercar" un LMP2 sacīkšu mašīnām.

Tikmēr šo svētdien turpināsies oficiālais F1 virtuālais pasaules čempionāts "F1 Esports Virtual Grand Prix", aizvadot otro posmu Melburnas trasē. Pirmajās sacīkstēs no F1 pilotiem startēja Lendo Noriss un Nikolā Latifi, tāpat brauca iepriekš čempionātā redzētie Niko Hilkenbergs, Estebans Gutjeress un Džonijs Herberts. Austrālijas posmā dalību jau apstiprinājuši arī Šarls Leklērs, viņa brālis Arturs, kuram gan līdz F1 vēl jāaug, kā arī Aleksandrs Albons un Džordžs Rasels. Brauks arī Antonio Džovinaci un Džensons Batons. Verstapens pagaidām atturas šeit sacensties, jo, pēc paša vārdiem, neesot labi pazīstams ar spēli "F1 2019".


, 2020-04-04 17:16, pirms 4 gadiem
Crashstapen...
, 2020-04-04 18:50, pirms 4 gadiem
Tās sacīkstes Interlagosā, kad Verstapenam kompis nobruka bija pašas labākās. Gujena un Norisa cīņa līdz pēdējam, atkārtojot Hamiltona un Albona cīņu.

Arī vakar Suzukā abas gonkas bija superlabas. Pirmajā Verstapens 2x kļūdījās un viņš netika uz pjedestāla, otrajā viņš palika 3. vietā.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.