Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Red Bull" nesūdzēsies FIA un arī nekopēs "Mercedes" izgudrojumu

"Red Bull" nesūdzēsies FIA un arī nekopēs "Mercedes" izgudrojumu
Foto: Motorsport.com

"Red Bull" komanda negatavojas pieprasīt Starptautiskajai Automobiļu federācijai (FIA), lai tā izmeklētu "Mercedes" komandas tehnisko risinājumu, kas sacīkšu trases taisnē spēj uzlabot ātrumu par 15 km/h. Tāpat "Red Bull" negatavojas to kopēt savām vajadzībām.

Nesen FIA jau izmeklēja iespējamos pārkāpumus attiecībā ar "Mercedes" komandas izmantotajiem dzinējiem un atzina tos par noteikumiem atbilstošiem.

"FIA skaidri atbildēja uz visiem jautājumiem par viņu dzinēju, un mēs esam mierā ar viņu pieņemto lēmumu," saka "Red Bull" konsultants Helmuts Marko.

Tagad "Red Bull" vērsusi uzmanību uz "Mercedes" formulu aizmugurējās pierares risinājumu, kas, braucot pie liela ātruma, pazemina mašīnas aizmuguri un sevišķi labi šāds risinājums darbojās Stambulas trasē, ne tik ļoti Ostinā, kur bija vairāk ātru līkumu. Tomēr "Red Bull" neuzskata to par neatbilstošu noteikumiem un nepieprasīs FIA vēl vienu izmeklēšanu. Patiesībā "Mercedes" šādu risinājumu lietojusi jau pagājušajā sezonā, taču toreiz ne tik veiksmīgi.

"Viņiem vienkārši šobrīd ar šo risinājumu izdevies iegūt daudz vairāk nekā pirms tam," sacīja "Red Bull" komandas boss Kristians Horners. "Turcijā starp astoto un divpadsmito līkumu viņi ieguva 0.7 sekundes, bet bija ļoti lēni astotajā līkumā. Acīm redzot, viņu gadījumā bija ļoti svarīgi dabūt labāku ātrumu tieši taisnēs."

Horners skaidro, ka "Red Bull" formulām šāds risinājums nederētu, jo Adrians Ņūvijs tās uzbūvējis savādāk.

"Mūsu gadījumā tas nedarbotos," skaidro Horners. "Mūsu mašīnas koncepts strādā tikai tad, ja priekšējais antispārns ir maksimāli tuvu asfaltam. Ar Ņūvija mašīnām tā vienmēr ir bijis."

Izmantotie resursi:
grandpx.news


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
3

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.