Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

''Ferrari'' pilots Leklērs: ''Man nezināmu iemeslu dēļ nācās mainīt riepas''

''Ferrari'' pilots Leklērs: ''Man nezināmu iemeslu dēļ nācās mainīt riepas''
Šarls Leklērs. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Vakar tika aizvadīta Ungārijas Lielās balvas izcīņa, kurā triumfēja ''Red Bull'' pilots un sezonas līderis Makss Verstapens. Vāju sacensību izskaņu komandas lēmuma mainīt riepas dēļ aizvadīja ''Ferrari'' braucējs Šarls Leklērs, kurš pēc sacīkstes arī neslēpa neizpratni par lēmumu doties boksos.

Kārtējo taktisko kļūdu pieļāva ''Ferrari'', kas lika Šarlam Leklēram doties boksos un mainīt vidējā sastāva riepas pret cietajām. ''Jārunā ar komandu un jāsaprot, kāpēc tika izvēlētas cietā sastāva riepas. Jutos spēcīgs ar vidējā sastāva riepām. Kontrolēju situāciju trasē, tomēr man nezināmu iemeslu dēļ nācās mainīt riepas. Arī komandas radio teicu, ka jūtos komfortabli un vēlos turpināt braukt pēc iespējas ilgāk,'' neizpratnē par komandas lēmumu bija Šarls Leklērs.

''Godīgi sakot, man bija labs ātrums, jutos labi par savu pozīciju, taču, protams, vienīgā lieta, ko cilvēki atcerēsies, būs sacensību beigas, kas man bija katastrofālas. Tajās zaudēju sacīksti – 20 sekundes boksos un sešas sekundes piecos apļos cieto riepu dēļ. Runāsim par šo gadījumu komandā un domāsim, kā to neatkārtot,'' turpināja ''Ferrari'' pilots, kurš Ungārijas Grand Prix ieņēma sesto vietu, finišējot 16 sekundes pēc uzvarētāja Verstapena.

''Ticējām, ka cietā sastāva riepas mums ļautu būt pietiekami ātriem, dodot labu pozīciju izšķirošajos apļos. Kopumā plāns nenostrādāja tā, kā domājām, jo pati formula nedarbojās, kā to vēlējāmies. Analizēsim situāciju un nonāksim pie secinājumiem. Es gan plašāk raugos uz sezonas kopējo stratēģiju – izvēlējāmies pareizu taktiku Francijā un Austrijā. Dažreiz mūsu stratēģija nostrādā, citreiz kļūdāmies. Visa komanda ir lieliska, tai ir mans atbalsts, jo es tai ticu,'' sacīja ''Ferrari'' komandas vadītājs Matija Binoto.

F1 tiešraides piedāvā Viaplay platforma.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...


, 2022-08-01 12:41, pirms 2 gadiem
Aizvien nesaprotamāk liekas, kā Ferrari stratēģijas komanda vēl nav pasūtīta trīs mājas tālāk. Var jau kļūdīties, bet nu kuro reizi šosezon. Visam ir savas robežas. Izskatās, ka Binotto pat viņus nedaudz piesedz - " Kopumā plāns nenostrādāja tā, kā domājām, jo pati formula nedarbojās, kā to vēlējāmies. Bet sacīkstes laikā, uz beigām, kad LEC sūdzējās par mašīnu, inženieris teica, ka viss kārtībā. Tad kā tur īsti bija? Katrā ziņā - Ferrari iekšienē notiek īsts "shitshow", un kamēr tas netiks atrisināts, par tituliem var pat nesapņot.
, 2022-08-01 14:36, pirms 2 gadiem
Tev nezinamu apversumu delj, Ferrari rok sezonu nost
, 2022-08-01 14:51, pirms 2 gadiem
Būšu ļoti pārsteigts, ja Binoto saglabās darbu pēc sezonas. Ja man kā parastam līdzjutējam, pēc cieto riepu uzlikšanas, nācās saķert galvu, tad kā to nesaprata Binoto ar komandu. Un tā jau ne pirmo sezonu.
, 2022-08-01 15:04, pirms 2 gadiem
Man impanē Šārls, pat ļoti, viņš kā cilvēks vienmēr ir atklāts un cenšās atklāt publikai visu, bet pēdējos četros no pieciem posmiem, liekās, ka Mattia viņam neļauj izteikties un teikt visu kā ir līdz galam. Sākot ar Silverstonu, kur Šārlu neiesauca boxos, kur bija vismaz 15 sekundes, lai reaģēt pēc dzeltenā karoga. Mattia lika viņam pilnība aizvert muti. Tad Francijā, kad viņš skaidri un gaiši iekš RADIO pateica, ka "throttle" nestrādāja un pēc gonkas viņš visu vainu paņēmu uz sevi, cik noprotu pēc sarunas ar Mattia, kā arī šājā gonkā viņš nedrīkstēja vienkarši pateikt, ka komanda ir mudazvoni.

Kas attiecāš uz Šārlu tas ir vnk vāks, ko šosezon komanda viņām ir nodarījusi. Emilia, Monaco, Silverston, Francija, Ungārija. ....
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.