Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Horners: "Silverstounas posms varētu izvērsties viens no grūtākajiem"

Horners: "Silverstounas posms varētu izvērsties viens no grūtākajiem"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners uzskata, ka šajā nedēļas nogalē Silverstounas trasē gaidāmais F1 pasaules čempionāta posms viņa komandai būs viens no pēdējā laikā grūtākajiem.

Tieši "Red Bull" piloti ir uzvarējuši pēdējos sešos posmos pēc kārtas, taču Horners uzskata, ka šajā nedēļas nogalē aizsniegties līdz pirmajai vietai varētu būt grūtāk. Silverstounas trase izceļas ar ātriem līkumiem, un Horners prognozē, ka "Ferrari" un "Mercedes" mašīnas tajos būs ļoti ātras.

"Es pavisam noteikti domāju, ka Silvestounā "Mercedes" komanda būs spēcīga," sacīja Horners. "Tāpat neredzu nevienu iemeslu, kāpēc lai viņi nebūtu ātri pēc tam Pola Rikāra trasē. Arī "Ferrari" Silverstounā būtu jābūt ātrai. Ņemot vērā trases īpatnības, mums šis posms varētu kļūt par lielu izaicinājumu. Apbrīnojami, ka esam uzvarējuši sešos posmos pēc kārtas, bet Silverstounā varētu klāties visgrūtāk."

Pirms šīs nedēļas F1 posma kopvērtējumā Maksam Verstapenam ir 46 punktu pārsvars pār komandas biedru Serhio Peresu, bet Šarls Leklērs no "Ferrari" zaudē 49 punktus.

Iepriekšējā posmā Kanādā cerīgu sniegumu demonstrēja "Mercedes" vienība, Lūisam Hamiltonam izcīnot trešo vietu un otro reizi šogad kāpjot uz pjedestāla. Viņš uzskata, ka šonedēļ komanda var būt ātra, ja vien nepiemeklēs problēmas ar spēkratu kratīšanos, kas iepriekš bieži bijis šķērslis uzstādīt augstus rezultātus.

"Silverstouna ir viena no labākajām, ja ne pati labākā trase, jo tajā ir šie vidēji ātrie un ātrie līkumi, un tajos braukt vienmēr bijis visaizraujošāk," sacīja Hamiltons. "Barselonā redzējām, ka ātrajos līkumos mašīnas kratās, kas nav nekas skatāms, bet es ceru, ka to mēs būsim atrisinājuši. Redzēsim. Šogad mašīnas spēj sekot ciešāk viena otrai, tāpēc jādomā, ka sacīkstes būs kļuvušas labākas. Vidēji ātrajos un ātrajos līkumos mēs esam konkurētspējīgāki nekā lēnajos līkumos, bet traucēklis ir kratīšanās. Līdz ar to es nevaru pateikt, kā būs braucot "Copse" līkumā un citviet. To noskaidrot – tas būs interesanti arī mums pašiem."

Jau šodien Lielbritānijas "Grand Prix" ietvaros notiks pirmie treniņbraucieni, kuru sākums paredzēts plkst. 15:00 un 18:00 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...


Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.