Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eklstouns: "Esmu gatavs uzņemt lodi Putina vietā"

Eklstouns: "Esmu gatavs uzņemt lodi Putina vietā"
Bernijs Eklstouns. Foto: Motorsport.com

91 gadu vecais Bernijs Eklstouns kādā intervijā britu televīzijā atkal izcēlies ar skandaloziem komentāriem, šoreiz paužot atbalstu agresoru valsts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Tā turklāt nav pirmā reize, kad viņš izcēlies ar līdzīgiem komentāriem.

Eklstouns ilgus gadus bija F1 čempionāta īpašnieks un vadītājs, pirms to iegādājās "Liberty Media". Jau iepriekš viņš nācis klajā ar dažādiem apgalvojumiem, kam vismaz liela daļa sabiedrības nekādā gadījumā nepiekritīs - uzteicis arī Ādolfa Hitlera labās īpašības, apgalvojis, ka tieši tumšādainie cilvēki bieži vien ir lielākie rasisti, arī vēl vairākus gadus pirms Ukrainas kara slavējis Putinu.

"Es joprojām būtu gatavs saņemt lodi viņa vietā," televīzijas kanāla ITV šovā "Good Morning Britain" šonedēļ sacīja Eklstouns, uzsverot, ka neatkāpjas no saviem uzskatiem. "Es gribētu, lai tas nav sāpīgi, bet tomēr būtu gatavs saņemt šo lodi."

Raidījuma vadītāji aicināja Eklstounu paskaidrot sīkāk, kāpēc viņš tā saka: "Jo viņš ir pirmšķirīgs cilvēks, un viņš dara to, ko uzskata par pareizu. Diemžēl viņš, tāpat kā daudzi biznesa cilvēki, tostarp es, ik pa laikam pieļauj kļūdas, un tad ir jādara viss, lai no tā izkļūtu ārā."

Eklstouns arī domā, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis varējis novērst karu, ja būtu rīkojies atbilstoši.

"Viņa profesija, cik es saprotu, ir komiķis, un man šķiet, ka viņš vēlas turpināt strādāt šajā profesijā," teica Eklstouns. "Jo, ja viņš būtu domājis par vajadzīgajām lietām, viņš būtu runājis ar Putinu, kurš ir saprātīgs cilvēks un būtu viņu uzklausījis. Un tad, iespējams, būtu kaut kas izdarīts lietas labā."

Pēdējās nedēļās F1 čempionātu satricinājuši rasisma skandāli, ko izraisījusi Juri Vipsa un Nelsona Pikē izvēlēto vārdu lietošana. Arī Eklstouna situācijas gadījumā čempionāta pārstāvji nākuši klajā ar savu paziņojumu.

"Laikā, kad ir nepieciešama vienotība, lai cīnītos pret rasismu un nevienlīdzību, mēs absolūti nepiekrītam Bernija Eklstouna komentāriem," tajā sacīts. "Tiem nav vietas "Formulā 1" un sabiedrībā kopumā."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2022-07-01 09:58, pirms 2 gadiem
Vot šitais toč ir solis pa kreisi!!!
, 2022-07-01 11:00, pirms 2 gadiem
MAN IR GRANATA,VECAJAM PIRDELIM...
, 2022-07-01 11:06, pirms 2 gadiem
Roza Pantera rakstīja: Vot šitais toč ir solis pa kreisi!!!
Ja jau varēja uzņem citronus ,kad tos deva , tad lode pienākas komplektā ,ja citronu devējs to prasa
, 2022-07-01 17:22, pirms 2 gadiem
Tomēr viņš ir cilvēks un pieļauj kļūdas.... Njaa.. kļūdiņa...
, 2022-07-01 18:44, pirms 2 gadiem
Vecais marazmātiķis, nesaprot vairāk ko runā.
, 2022-07-01 20:13, pirms 2 gadiem
mjā, šis ir viens no tiem britiem, kuri nepelna nekādu cieņu. Padarīja F-1 par pitstopu balagānu, nu arī pieteicās putlera fanu klubā. Vecums reizēm atņem saprātu.
, 2022-07-01 22:34, pirms 2 gadiem
Bet reizēm gadās arī trāpīga doma- apgalvojis, ka tieši tumšādainie cilvēki bieži vien ir lielākie rasisti
, 2022-07-02 00:39, pirms 2 gadiem
Lexxx rakstīja: mjā, šis ir viens no tiem britiem, kuri nepelna nekādu cieņu. Padarīja F-1 par pitstopu balagānu, nu arī pieteicās putlera fanu klubā. Vecums reizēm atņem saprātu.
nedomāju ka te vecums pie vainas

nauda un vara, nauda un vara....
, 2022-07-02 10:25, pirms 2 gadiem
Bet dažām tēzēm jāpiekrīt, tieši tas kurs skaļi bļauj tu esi rasists ir sava būtībā ir pats lielākais rasists un naida kurinātāji un kaut ka nejauši gadās ka tie tiešām ir tumšādainie.
, 2022-07-02 10:59, pirms 2 gadiem
Piekritīšu par to, ka tumšādainie bieži vien ir lielākie rasisti... vai precīzāk būtu teikt, ka viņi nav ne par kripatu mazāki rasisti kā baltādainie... atšķirība tikai tāda, ka publiskajā telpā rasisms izpaužas uz vienu pusi...

par piemēru varam paņemt Vipsa situāciju - viena frāze un daudzas durvis karjerā aizvērušās... bet, ja to pašu frāzi pateiktu tumšādainais, tad to neviens pat īsti neievērotu... ja arī būtu kāds, kas ievērotu, tad tikai pakratītu ar pirkstu un pateiktu, lai tā publiski vairs nerunā...
Es uzskatu, ka rasismu varēs izskaust tikai tad, kad tumšādainajiem aizliegs izteikt tās pašas frāzes, kas šobrīd ir tabu baltādainajiem (tā teikt, sodi vienādi uz abām pusēm)... bet mēs ļoti labi zinām, ka tas nekad nenotiks, tāpēc šī brīža cīņa pret rasismu ir pilnīgi bezjēdzīga, jo cīņa notiek tikai pret vienu konkrētu cilvēku daļu, kas faktiski arī skaitās rasisms...
, 2022-07-02 19:34, pirms 2 gadiem
Pirmkārt, 91 gada vecumā pateikt, ka uzņemsies lodi nav nekāds varoņdarbs, tāpat jau krietni pāri dzīves lapkritim Otrkārt, aiziet, vecais pirdien - no vārdiem pie darbiem.
, 2022-07-03 14:15, pirms 2 gadiem
Putinam jau vienalga, karu neizbeigs, ja kāds cits slimais uzņems lodi
, 2022-07-03 22:45, pirms 2 gadiem
Ko tik neizspļausi, kad hormoni plosās...
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
3

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Toto Volfs un Kristians Horners. Foto: Motorsport.com

Cik spējuši nopelnīt F1 komandu vadītāji?

F1 čempionāts ir bagāto cilvēku sports, šeit ļoti daudz nopelna ne vien sportisti, bet arī dažādi vadošie darbinieki. Izteikti līderi starp tiem ir komandu vadītāji, bet īpaši ar savu uzkrāto bagātību izceļas divi - Toto Volfs un Kristians Horners, kuri trases malā pēdējos gados bijuši sīvākie sāncenši.