Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 čempionāts piedzīvojis milzīgus finansiālos zaudējumus

F1 čempionāts piedzīvojis milzīgus finansiālos zaudējumus
Foto: Motorsport.com

Kļuvis zināms, ka "Covid-19" radīto seku dēļ F1 pasaules čempionāts 2020. gadā piedzīvojis lielus zaudējumus, kas mērāmi 320 miljonu eiro apmērā.

"Liberty Media" ir publiskojusi pilna pagājušā gada finansiālos rādītājus, kuros redzams, ka "Formula 1" ienākumi, salīdzinājumā ar 2019. gadu, kopumā kritušies par 44 procentiem.

Čempionāta kopējie ienākumi no 1.67 miljardiem eiro 2019. gadā saruka līdz 948 miljoniem pagājušajā gadā. Pēc tam, kad tika veikta naudas pārdale komandām, kā to nosaka līgumi, pērn piedzīvoti zaudējumi 320 miljonu eiro apjomā, kamēr 2019. gadā tika gūta peļņa - 14 miljoni.

Jāpiemin, ka 2019. gadā starp desmit komandām tika sadalīti 838 miljoni eiro, bet 2020. gadā vairs tikai 589 miljoni.

Lielus zaudējumus radījis arī tas, ka pagājušajā sezonā tikai trijos posmos bija atļauta skatītāju klātbūtne, kamēr pārējās sacīkstes notika pie tukšām tribīnēm. Tomēr iemesli bija dažādi, ieskaitot samazināto posmu skaitu un to, ka nevienas sacensības netika aizvadītas aizokeāna valstīs.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...


, 2021-03-01 20:10, pirms 3 gadiem
Nevis zaudējumi, bet gan neiegūtā nauda... nevar zaudēt to, kā tev nav, toties var iegūt to, kas tev nav...
, 2021-03-01 22:14, pirms 3 gadiem
Šogad murgs turpināsies.
Un ja vēl sāksies trešais vilnis trešajās valstīs, tad pasākuma plāns būs tāds pats, kā 2020.gada sezonā.
, 2021-03-01 22:19, pirms 3 gadiem
Autor, ienākumi= peļņa. Saruka ieņēmumi, ienākumu nebija vispār, tikai zaudējumi.
, 2021-03-02 19:13, pirms 3 gadiem
arcis1 rakstīja: Autor, ienākumi= peļņa. Saruka ieņēmumi, ienākumu nebija vispār, tikai zaudējumi.
Te acis gandrīz griežas riņķī lasot.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.