Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1507, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Latvijas Dragreisa čempionāta 4. posms notiks Liepājas ielās

Latvijas Dragreisa čempionāta 4. posms notiks Liepājas ielās
Foto: Rallijs Kurzeme 2012 Preses dienests

25. un 26. augustā Ātruma festivāla ''Rallijs Kurzeme 2012” ietvaros Liepājā norisināsies ceturtais Latvijas Dragreisa čempionāta posms. Īpaši šīm sacensībām tiks sagatavota 402 metrus gara sacensību trase. Tā tiks izveidota Pulvera ielas posmā no Cukura ielas līdz 14. novembra bulvārim. Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad Dragreisa čempionāta starts tiks dots pilsētas ielās, un tas neapšaubāmi sniegs papildu adrenalīnu un radīs azartu gan sacensību dalībniekiem, gan skatītājiem.

Dragreisa sacensībās vadošo automašīnu jauda var pārsniegt 1000 zirgspēkus, turklāt 400 metru distancē arī ātrums var būt lielāks kā 250 km/h. Lai sasniegtu 200 km/h ātrumu, pietiek ar 200 metru garu trases posmu. Šogad Latvijas Dragreisa čempionāta 4. posmā startēs arī liepājnieks Ingus Ozoliņš, kura automašīnai - melnajam „Audi” - zem dzinēja pārsega ir 900 zirgspēku motors. Pēc Ātruma festivāla „Rallijs Kurzeme 2012” organizatoru domām, tā viennozīmīgi varētu būt jaudīgākā automašīna Liepājā.

Sacensību pirmajā dienā notiks kvalifikācijas braucieni, savukārt otrajā dienā skatītājus aicinām sekot līdzi notikumiem finālbraucienos un Latvijas Dragreisa čempionāta 4. posma apbalvošanai. Pēc sezonas otrā starta, kas jūnija vidū notika Igaunijas pilsētā Tartu, konkurence PRO un Street ieskaites klasēs ir ļoti spraiga. Šobrīd, gatavojoties Ātruma festivālam „Rallijs Kurzeme 2012”, sportisti rūpīgi strādā, lai tehniski uzlabotu spēkratus.

Iepriekšējā sacensību posmā Igaunijā D klases līderis Ilmārs Zausajevs uzstādīja jaunu personīgo rekordu, 402 metru distanci veicot 8,8 sekundēs. Stāstot par Kurzemei izvirzītajiem mērķiem, Ilmārs Zausajevs atzīst, ka arī Liepājā cer 402 metrus veikt ātrāk nekā 9 sekundēs. ''Protams, būsim uz „gonku”! Mēs pirms katrām sacensībām gatavojamies īpaši un uzstādām sev visaugstākos mērķus. Vēlamies Latvijā 402 m distanci veikt vismaz tikpat ātri kā Tartu. Vai tas izdosies, to redzēsim 25. un 26. augustā,” stāsta I. Zausajevs.

Arī šī brīža otrās vietas ieguvējs PRO D klasē Normunds Lācis ir apstiprinājis savu dalību Liepājā. „Protams, piedalīšos! Mērķi joprojām ir nemainīgi – sīva cīņa ar konkurentiem un uzvarētāja pjedestāls. Esam salabojuši Igaunijas sacensībās sabojāto auto, arī durvis, kuras spiediena izmaiņu dēļ autosalonā tika izrautas, traucoties ar ātrumu 200 km/h. Tagad, lai uzlabotu auto aerodinamiku, esam pazeminājuši EVO priekšējo daļu, kā arī veikuši nelielus regulējumus. Jāatzīst, ka ar nepacietību gaidām Liepāju!” - tā Normunds Lācis.

Māris Ozoliņš, šī brīža trešās vietas īpašnieks PRO D klasē, līdzīgi kā viņa konkurenti, par mērķi Ātruma festivālā „Rallijs Kurzeme 2012” ir izvirzījis uzvaru. ''Kurzemē būšu uz starta. Mērķi gan pašam, gan komandai ir cīnīties par uzvaru. Ja runājam par sagatavošanās darbiem, manam auto pēdējā sacīkstē bija nelielas elektronikas problēmas, kā rezultātā zuda auto jauda. Pašlaik komandas mehāniķi darbojas, lai atrastu un novērstu vainu. Konkurence PRO D klasē ir ļoti spēcīga, tāpēc, lai varētu cīnīties, auto noteikti jāsaved kārtībā,” savu viedokli izklāsta Māris Ozoliņš.

Ar sacensību tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu ir iespēja iepazīties Latvijas Automobiļu federācijas mājas lapā (www.laf.lv), visi jaunumi un diskusijas arī Apache Tomcat

Ieejas kartes uz Ātruma festivālu „Rallijs Kurzeme 2012” var iegādāties „BezRindas.lv” un „Biļešu serviss.lv”. Biļetes cena uz dragreisu – 3 lati, savukārt biļetes cena uz visām Ātruma festivāla „Rallijs Kurzeme 2012” sacensībām – 7 lati. Bērniem līdz 14 gadiem – ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Linda Brūdere,
Ātruma festivāla "Rallijs Kurzeme 2012" Preses centra vadītāja asistente.


, 2012-08-09 09:25, pirms 12 gadiem
Bez abām vecajām kupejām drags vairs nav tik interesants...
Matīss Karro, Krišjānis Caune, Jānis Celmiņš un Nellija Štolcermane. Foto: Mārcis Baltskars
15

"eXi" trešo sezonu ievadīs tehnisko sporta veidu pārstāvji - Caune, Karro un Štolcermane

16. septembrī startēs sporta sarunu šova “eXi” trešā sezona. Aizvadītās sezonas “eXi” varoņus Edgaru Masaļski, Kasparu Kambalu un Renāru Rodi aizstās trīs bijušie tehnisko sporta veidu pārstāvji - Latvijas čempions autosportā un pirmais latvietis, kurš piedalījies rallijā “Parīze–Dakara”, Krišjānis Caune, viens no pēdējo gadu spilgtākajiem motokrosa pārstāvjiem, deviņkārtējais Latvijas čempions un pasaules junioru čempions Matīss Karro un bijusī ūdens motocikliste un bobslejiste Nellija Štolcermane.
Rumbulas lidlauka skrejceļš. Foto: citariga.lv
9

Nelegālas dragreisa sacensības Rumbulā pulcē vairākus simtus

Piektdienas vakara Rumbulā notika nelegālas dragreisa sacensības, kur pulcējās vairāki simti cilvēku, informē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).