Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2987, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Jānis Kozlovskis: "Forši bija noslēgt savu apli ar uzvaru"

Jānis Kozlovskis: "Forši bija noslēgt savu apli ar uzvaru"
Jānis Kozlovskis noslēdz savu "autosportista apli". Foto no J. Kozlovska arhīva

Smiltenes sporta kompleksā «Teperis» tika aizvadīts Latvijas čempionāta autokrosā piektais un reizē noslēdzošais posms. Komandas SK "Ogre" vadītājs Jānis Kozlovskis nelielā sarunā pastāstīja par ogrēniešu sekmēm, kā arī par to, ka nolēmis likt punktu savai autokrosa braucēja karjerai.

No SK "Ogre" autobraucējiem vislabākie sasniegumi bija Mikum Neško, kurš, kā jau ziņots iepriekš, "Xtreme" bagiju klasē par Latvijas čempionu kļuva jau vienu kārtu pirms čempionāta finiša. Tas gan ogrēnietim netraucēja lieliski startēt arī "Teperī", kur viņš spraigā cīņā apliecināja savas čempiona pilnvaras, vēlreiz finišējot pirmajā vietā.

Kā saruna atzina J. Kozlovskis, pārējiem Ogres novada autobraucējiem šajās sacensībās tik labi neveicās. Māri Mardoku, kurš startē klasē "Super2000", šajā sezonā vajāja dažādas tehniska rakstura problēmas. Čempionāta kopvērtējumā viņam tikai 8. vieta. Junioram Jēkabam Lindem šajā sezonā klājās līdzīgi, lai gan vienā posmā viņš startēja ļoti labi. Arī Jēkabs finišēja tabulas vidusdaļā.

Par samērā sekmīgu aizvadīto sezonu var uzskatīt Jānis Kozlovskis (jaunākais), kurš arī startēja "Xtreme" bagiju klasē, tikai junioru ieskaitē. Visas sezonas laikā ogrēnietis nopietni cīnījās par 3. vietu, tomēr kopvērtējumā ierindojās 4. vietā. Kā par savu dēlu izteicās Jānis Kozlovskis (seniors), jaunajam autobraucējam vēl ir kur augt, viņš šajā sporta klasē bija pats jaunākais. Nākamgad puisim noteikti būšot vēl labāki rezultāti.

Pats sevi Jānis Kozlovskis nosauca par autosporta veterānu, stāstot, ka šogad piedalījies tikai dažās sacensībās. Viņš ar B6000 bagiju, tautā sauktu par krokodilu, startēja Latvijas kausa izcīņā. Sezonas noslēguma posmā šajā klasē bijusi ļoti liela un nopietna konkurence, jo piedalījās ne tikai latvieši, bet arī igauņu autokrosa braucēji. Kozlovskis, to redzot, pēdējā brīdī arī pieņēma lēmumu stāties uz starta līnijas. Visas dienas gaitā tieši ogrēnietim piederēja līdera gods, ko izdevās nosargāt arī finālbrauciena laikā.

Jānis Kozlovskis sarunā pauda: "Jau visu sezonu man bija tāda nojauta, ka laikam jau šim visam ir jāmet miers. Pirms trim gadiem es beidzu savu karjeru klasē B600, kur startēju ar automašīnu "Toyota MR2". Pēc tam tikai sava prieka pēc reizēm braucu ar lielo bagiju. Izskatās, ka jāmet arī šim ir miers, jo ļoti daudz laika aizņem darbs, kas man jāiegulda mana dēla kā autosportista attīstībā, viņa tehnikas sagatavošanā un treniņos. Tāpēc savai mašīnai man vairs praktiski neatliek laika. Nav vairs spēka, lai es varētu gan junioru gatavot un viņa tehniku remontēt, gan arī savu tehniku vēl savest kārtībā. Izskatās, ka man jānoslēdz kaut kāds savs aplis, forši bija to noslēgt ar uzvaru lielā konkurencē, tās sajūtas bija tādas diezgan patīkamas."

Runājot par savas komandas sasniegumiem čempionāta kopvērtējumā, Jānis Kozlovskis bilda, ka šogad SK "Ogre" bija diezgan atjaunināts sastāvs, startēja vairāki jauni puiši. Diemžēl, bet pēdējās sacensībās ogrēniešiem neizdevās nosargāt trešo vietu kopvērtējumā, viņi ierindojās ceturtajā pozīcijā. Tomēr, ņemot vērā, cik liela bija konkurence, arī 4. vieta ar tik jaunu sastāvu neesot nemaz tik slikti.

Izmantotie resursi:
Ogres Vēstis Visiem -


Nikolass Bertāns. Foto: Andris Smilšarājs
1

Eiropas drifta čempionāta posmā Biķerniekos Nikolasam Bertānam otrā vieta

LETA. Latvijas pilots Nikolass Bertāns nedēļas nogalē Biķernieku trasē "Drift Masters" Eiropas drifta čempionāta ceturtajā posmā izcīnīja otro vietu, kamēr par sacensību uzvarētāju kļuva īrs Džeks Šenehans, vēsta organizatori.
Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

"Ferrari" ar uzvaru atgriežas Lemānas 24 stundu sacīkstēs

LETA--AFP. "Ferrari" komanda svētdien pēc 50 gadu pārtraukuma triumfāli atgriezās Lemānas 24 stundu sacīkstēs, svinot uzvaru. Itāļu ražotāju mašīna uzvarēja simtgades sacensībās, izjaucot "Toyota" vienības cerības uz sesto uzvaru pēc kārtas.
Kails Larsons. Foto: AP/Scanpix

Larsons trešo reizi uzvar "Nascar" autoseriāla "All star" sacensībās

LETA--AP. Trešo reizi par prestižo "Nascar" autoseriāla "All Star" sacīkšu uzvarētāju svētdien kļuva Kails Larsons. Visu zvaigžņu sacīkste Nortvilksboro trasē atgriezās pēc 27 gadu pārtraukuma, bet Larsonam šī bija trešā uzvara piecos gados.