Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Štolcermanis: "Esmu lepns, ka Itālijā skanēja Latvijas himna"

Štolcermanis: "Esmu lepns, ka Itālijā skanēja Latvijas himna"
Tomass Štolcermanis. Foto: KSP Reportages

Latvietis no Ropažiem, Tomass Štolcermanis, RGMMC organizētajā "Champions of the Future 2022" Frančiakortas trasē "Euro Series" ceturtajā posmā svētdien guva uzvaru OK klasē. Pats sportists atzīst, ka ir ārkārtīgi priecīgs par sasniegto.

Reizē ar fantastisko uzvaru Tomass iegūst sacīkšu komentētāju un žurnālistu piešķirtu titulu "King of Fraciacorta", jo šogad šī čempionāta "Winter Cup" sacensībās februārī šajā trasē Tomass arī ieguva uzvaru. "Winter Cup" sacīkstēs Tomass kā labākais noslēdza visus treniņus, priekšbraucienus, pusfinālu un finālu, kas ir augstākā pilotāža.

Tomass ir vienīgais latvietis, kurš startē augstākā līmeņa sacensībās pasaulē, ko organizē FIA un RGMMC. Tomass ir Itālijas rūpnīcas komandas "Energy Corse" braucējs jau otro sezonu pēc kārtas.

Pagājušās nedēļās nogales "Euro Series" ceturtā posma sacensībās kvalificējās kā ceturtais no 60 braucējiem, zaudējot vien 0.119 sekundi ātrākā apļa īpašniekam. Sacensību formāta piecos priekšbraucienos (hītos) vienā nācās izstāties tehnisku iemeslu dēļ, divos finišēja otrais un divus priekšbraucienus uzvarēja, vienā no tiem desmit apļos no 13 uzrādot ātrākos rezultātus.. Pēc priekšbraucieniem ir "Super Heat", kurā Tomass pārliecinoši ar ātrāko apļa laiku uzvarēja.

Apkopojot punktus, finālā startēja no sestās pozīcijas. 25 apļos Tomass aizcīnījās līdz pirmajai pozīcijai un uzvarēja finālu ar 3.390 sekundēm no otrās vietas.

Par sacensību Tomass: "Nav vārdu… esmu tik, tik priecīgs! Bija laba nedēļa un liela pieredze. Kā vienmēr - esmu lepns, ka Latvijas himna skanēja Itālijā un ir vēl viens kauss, ko nolikt."

Šīs bija noslēdzošās "Champions of the Future" "Euro Series" sacensības - ceturtais posms. Tomass ar šo rezultātu kopvērtējumā ieguva trešo vietu.

Tomasa secinājumi: "Beigās kopvērtējumā izvērtās tas, ka ieguvu trešo vietu, kas ir neticami. Pēc šādiem posmiem, hītiem un grūta darba mēs no 91 braucēja palikām trešie kopvērtējumā! Gan man, gan komandai šis ir nebijis rezultāts. Prieks! Ko tur vairāk!"

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Automobiļu Federācija


, 2022-06-28 10:02, pirms 2 gadiem
Kādam ir kāds info, ko Tomasa komanda plāno darīt tālāk? Turpinās vēl sezonu kartingos vai sēdīsies pie kādas no zemākā līmeņa formulu stūrēm?
, 2022-06-28 11:17, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Kādam ir kāds info, ko Tomasa komanda plāno darīt tālāk? Turpinās vēl sezonu kartingos vai sēdīsies pie kādas no zemākā līmeņa formulu stūrēm?
Cik gados čaļi sēžas formulā? Tomasam pirms mēneša palika 15.
, 2022-06-28 12:00, pirms 2 gadiem
playthegame rakstīja: Kādam ir kāds info, ko Tomasa komanda plāno darīt tālāk? Turpinās vēl sezonu kartingos vai sēdīsies pie kādas no zemākā līmeņa formulu stūrēm?
pabrauks vēl kartingā, jātiek līdz KZ2, tad skatīsies, šobrīd energy komandā labi nosacījumi. kā arī tās energy šasijas ir švakākas par citām, tāpēc viņš ļoti noderīgs arī rūpnīcai, ka paceļ tās šasijas pamanāmāk.

respektīvi ar citu šasiju būtu vēl pārliecinošāks un to zina visi tajā starptautiskajā sabiedrībā, kas ir ļoti labi! malacis
, 2022-06-28 15:11, pirms 2 gadiem
kungs rakstīja: pabrauks vēl kartingā, jātiek līdz KZ2, tad skatīsies, šobrīd energy komandā labi nosacījumi. kā arī tās energy šasijas ir švakākas par citām, tāpēc viņš ļoti noderīgs arī rūpnīcai, ka paceļ tās šasijas pamanāmāk.

respektīvi ar citu šasiju būtu vēl pārliecinošāks un to zina visi tajā starptautiskajā sabiedrībā, kas ir ļoti labi! malacis
.
Itālijā F4 var braukt no 14 gadiem. Ne velti r.šumakera dēls formulu karjeru sāka Itālijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.