Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Štolcermanis apdzen visus konkurentus un triumfē sezonas finālā Itālijā

Štolcermanis apdzen visus konkurentus un triumfē sezonas finālā Itālijā
Tomass Štolcermanis uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: KSP Reportages

Ar lieliskā veidā izcīnītu uzvaru kartinga seriāla "Champions of the Future" sezonu Itālijā, Frančiakortas trasē noslēdzis jaunais un talantīgais latviešu autosportists Tomass Štolcermanis. Finālā viņš no sestās pozīcijas startā aizcīnījās līdz pirmajai vietai finišā, bet sezonas kopvērtējumā sasniedzis trešo vietu.

“Champions of the Future” sezona sastāvēja no četriem posmiem, kas notika Portugālē, Spānijā, Zviedrijā un Itālijā. Štolcermanis startēja OK klasē. Pirmajā posmā viņš finālā guva trešo vietu, otrā posma izšķirošais brauciens izvērsās nesekmīgs un nācās palikt 30. pozīcijā, bet trešajā posmā latvietis finālā ieņēma 15. vietu.

Frančiakortas trasē divos kvalifikācijas hītos “Energy Corse” komandu pārstāvošais Štolcermanis uzvarēja, divreiz ierindojās otrajā vietā, bet viens no braucieniem izvērsās neveiksmīgs un tika piedzīvota izstāšanās. Kvalifikācijas summā sportists ieņēma devīto vietu, bet pēc tam uzvarēja savā superhītā, kas summā ar kvalifikāciju deva sesto rezultātu.

25 apļus garajā finālā Štolcermanis nodemonstrēja fantastisku ātrumu. Startējis no sestās pozīcijas, pirmo apli latviešu autosportists noslēdza piektajā pozīcijā, bet trešā apļa beigās apdzina itāli Luidži Kolučio, kurš bija viens no pretendentiem uz titulu. Piektajā aplī Štolcermanis apdzina britu Frediju Sleiteru un pakāpās jau uz trešo vietu, bet septītā apļa sākumā tika garām citam britu sportistam, Džozefam Tērnijam, pakāpjoties uz otro pozīciju.

Drīz vien Štolcermanis bija noķēris vadībā esošo Tukku Taponenu, vairākus apļus viņam cieši sekoja, līdz 13. apļa sākumā apdzina somu pilotu, pārņemot vadību. Turpinājumā Štolcermani neviens apdraudēt nespēja, sportists izveidoja drošu pārsvaru un uzvarēja. Uz otro vietu pacēlās Jamaiku pārstāvošais Alekss Pauvels, kurš finišēja 1.7 sekundes aiz uzvarētāja, bet Taponens guva trešo vietu.

Par sezonas uzvarētāju OK klasē kļuva Džozefs Tērnijs, otrajā vietā ierindojās Luidži Kolučio, bet Tomass Štolcermanis kopvērtējumā sasniedzis godalgoto trešo vietu. Jāpiemin, ka sezonā kopumā šajā klasē piedalījās 91 sportists. OK Junior klasē pēdējā posmā uzvarēja krievs Kirils Dzitijevs, bet par čempionu kļuva brits Neitens Taī.

Rezultāti: https://www.apex-timing.com/goracin...


, 2022-06-27 12:39, pirms 2 gadiem
Vasara tikai tagad ieskrienas, bet šim čempionātam sezona beizas. Vēl bija braukt un braukt.
, 2022-06-27 14:16, pirms 2 gadiem
Malacis! Varbūt Šlegam būs jāvelk ārā no atvilktnes ar putekļiem klāto plānu par FIA noteikumiem atbilstošas autotrases būvniecību 333 kompleksā?
, 2022-06-27 15:01, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Malacis! Varbūt Šlegam būs jāvelk ārā no atvilktnes ar putekļiem klāto plānu par FIA noteikumiem atbilstošas autotrases būvniecību 333 kompleksā?
vai arī jārīko pilsētas mači, piemēram, Liepājas GPRIX?
, 2022-06-27 17:48, pirms 2 gadiem
Ir pelnījis uz F4 un kādas F1 komandas akadēmijā
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.