Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Mežaks pēc sadursmes ātrākais no latviešiem "Motul Grand Prix"

Mežaks pēc sadursmes ātrākais no latviešiem "Motul Grand Prix"
Foto: BaTCC

Sestdien Biķernieku trasē norisinājās Baltijas autošosejas čempionāta noslēdzošais posms "Motul Grand Prix", kur aizraujošākie notikumi risinājās dalībniekiem kuplajā "BMW 325 CUP" klasē, kur ātrākais no Latvijas pilotiem bija Matīss Mežaks.

“BMW 325 CUP” klasē uz starta stājās 30 dalībnieki. Kvalifikācijas braucienā pārsteidzošu uzvaru izcīnīja tikai 15 gadus jaunā igauniete Karmena Krāva. Blakus pirmajā rindā stājās čempionāta vicelīderis Edvīnas Žadeikis, bet trešajā vietā čempionāta līderis Karolis Jovaiša.

Sacensību startā vadību pārņēma Jovaiša, kuram aizmugurē iekārtojās Latvijas braucējs Artjoms Kočlamazašvili. Slapjā trasē lielisku sniegumu demonstrēja Matīss Mežaks, kurš no desmitās starta vietās ātri vien tika galā ar konkurentiem un nokļuva otrajā pozīcijā. Pirmā brauciena finišā uzvara Jovaišam, otrais Mežaks, trešajā vietā lietuvietis Jonas Ramanauskas, bet ceturto vietu ieņēma Konstantīns Calko.

Sacensību otrajā braucienā vadībā izrāvās Matīss Mežaks, kuram cieši sekoja Edvinas Žadeikis un Karolis Jovaiša. Cīņā par pirmo vietu Mežaks piekāpās Žadeikim un sāka aizstāvēšanos pret Jovaišu. Biķernieku trases pēdējā līkumā lietuviešu sportists Jovaiša veica apdzīšanas manevru ar nelielu kontaktu starp abiem braucējiem, kā rezultātā Mežaks izbrauca ārpus trases un zaudēja trīs pozīcijas. Brauciena finišā pirmais Žadeikis, otrais Jovaiša, trešā un ceturtā vieta igauņu sportistiem Romet Reisin un Enar-Klaus Kunman, Uldis Timaks piektais, Matīss Mežaks sestais.

Abu braucienu kopsummā pirmais Karolis Jovaiša, otrais Edvinas Žadeikis, bet goda pjedestāla trešais pakāpiens Matīsam Mežakam.

Sezonas kopvērtējumā uzvara Karolim Jovaišam, otrais Edvinas Žadeikis, bet trešā vieta latvietim Krišjānim Oskerko. Sezonā kopā piedalījās 55 dalībnieki.

“BTC2” klasē uzvara pirmajā braucienā Atim Veismanim, kas pirms otrā brauciena ļāva panākt vienādu punktu skaitu ar sezonas galveno konkurentu Simo Lind no Igaunijas. Tomēr tehnisks defekts otrajā braucienā liedza Veismanim cīnīties par uzvaru kopvērtējumā. Arnim Baumanim sestā vieta divu braucienu summā.

Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands
BaTCC direktors


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.