Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

Šlēgelmilhs devītais arī 16. posmā

Svētdien Barselonā, Circuit de Catalunya trasē, norisinājās F3 Euroseries 16. posms. Braucienā, kas sākās ar iespaidīgu masveida sadursmi, Haralds Šlēgelmilhs izcīnīja 9. vietu, posma uzvarētājam zaudējot 23 sekundes.

Līdz pat svētdienas rītam valdīja neziņa par Haralda starta vietu 16. posmā. Pēc sestdienas posma finiša franču braucējam un čempionāta līderim Romēnan Grožānam (Romain Grosjean) tika piešķirts 1 minūtes sods par viņa komandas „ASM Formule 3” neatļauti ilgu uzturēšanos starta laukumā, kas ļāva veikt papildus pielāgojumus slapjajai trasei. Grožāns no 14. starta vietas sasniedza pjedestālu, bet pēc soda piemērošanas tika kvalificēts kā 17. Grožāna sods Haraldu finiša protokolā pacēla uz 8. vietu, kas dod iespēju svētdienas posmā startēt no 1. vietas. Jāatgādina, ka iepriekšējā reizē šādu iespēju Haralds izmantoja un izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā.

Tomēr pēc ASM komandas apelācijas rezultāti mainījās vēl divas reizes – sākotnēji Grožāna sods tika „iesaldēts”, bet vēlāk atkal piemērots. Neskatoties uz sodu, sacensību galvenais tiesnesis, francūzis, dīvainā kārtā atļāva Grožēnam saglabāt 5. starta vietu svētdienas posmā, tādējādi noņemot iespēju Haraldam startēt no 1. vietas, kā to paredz sacensību nolikums.

Pats brauciens iesākās ar šīs sezonas lielāko masu sadursmi, kas „izslēdza” 9 (!) formulas vienlaicīgi. Pēc veiksmīga starta Haralds no pirmā līkuma izbrauca kā 5. Sekojošās 12 minūtes viss sacensību peletons riņķoja aiz drošības mašīnas, kamēr tika novāktas sabojātās formulas starta taisnē. Pirmais aplis pēc drošības mašīnas nobraukšanas izvērtās ļoti neveiksmīgs latviešu sportistam – cīņā par 4. vietu čehu sportists Salaquarda (Filip Salaquarda) izspieda latviešu braucēju no trajektorijas, ko izmantoja 6. vietā braucošais spānis Klos (Dani Clos) un piespieda Haraldu izbraukt no arī no trases. Šajā incidentā Haralds bija spiests piekāpties vēl diviem braucējiem un atkrita uz 8. vietu. Sacensību lielāko daļu Haralds veiksmīgi aiz sevis turēja jauno vācu talantu Hunkelbergu (Nico Hunkelberg) un jau iepriekš pieminēto čempionāta līderi francūzi Grožēnu. 7. vietā braucošais šveicietis Buemi (Sebastien Buemi) atradās tikai 2 sekunžu attālumā.

23. aplī, kad līdz brauciena beigām bija palikušas 5 minūtes, kārtējo kļūdu pieļāva 6.vietā braucošais anglis Džeiks (James Jakes), ļaujot sevi apdzīt Buemi. Arī Harlads izmantoja izdevību un sāka apdzīšanu, tomēr Džeiks agresīvā formā izstūma viņu zālē, kas lika zaudēt 8. pozīciju un atkrist līdz 10. vietai. Saskaņā ar finiša protokolu Šlēgelmilhs 16. posmā ieņēma 9. vietu, jo Grožēnam rezultāts šajā braucienā netika apstiprināts.

F3 Euroseries 17. un 18. posms norisināsies Francijā, „Circuit Paul Armangnac” trasē jau nākamajā nedēļas nogalē no 28. līdz 30. septembrim.

Informāciju sagatavoja:
LAF preses dienests


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-23 20:35, pirms 17 gadiem
Nico Hunkelberg - vai tad nebija Hulkenbergs?
, 2007-09-23 20:40, pirms 17 gadiem
Noteikti, ka ir Hulkenbergs =]
, 2007-09-23 22:15, pirms 17 gadiem
malacis lai veicas no 1. vietas startaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-24 14:06, pirms 17 gadiem
Vismaz pie viena punkta tika šajā vīkendā. Ja godīgi, tad biju cerējis uz ko vairāk, bet nu ir labi, kā ir. Spriežot pēc pozīcijām, kādās Šlegelmilhs vienu brīdi atradās, tad finišā varēja būt augsta vieta. Žēl, ka cīņas ar konkurentiem beidzās neveiksmīgi, bet arī tā ir laba skola.
, 2007-09-24 15:25, pirms 17 gadiem
ameizing, ja tu to teici man, tad atbildēšu, ka autoriem jau nu būtu piemērojamas augstākas prasības pareizrakstībai un valodas zināšanām nekā ierindas spameriem.

Vēl piebildīšu, ka tieši Nico šajā ziņā nereti grēko un pieļauj pamatskolas kļūdas ("ka" <-> "kad") utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-09-24 19:09, pirms 17 gadiem
Nu, nav tā, ka es uztraucos tikai par pareizrakstību, bet pats neko nedaru. Esmu rakstījis esportā, tikai pēdējā laikā retāk sanāk, jo ierobežotas iespējas tikt pie interneta. Skaidrs, ka katrs var kļūdīties. Tomēr, ja kļūdās, tad nevajag tik asi uztvert to, ka kāds uz to norāda. Kļūdas vajag labot un turpmāk censties nepieļaut.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.