Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Leģendārā Maika Dūena dēlam pēc izgāšanās "Red Bull" dod otro iespēju

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārā Maika Dūena dēlam pēc izgāšanās "Red Bull" dod otro iespēju
Džeks Dūens 2020. gada F3 sezonā. Foto: HWA

Lai gan pēc ļoti neveiksmīgās sezonas "Formula 3" čempionātā Džeks Dūens vairs neietilpst "Red Bull Junior Team" programmā, viņam tiks dota iespēja aizvadīt vēl vienu sezonu.

Pieckārtējā "MotoGP" čempiona (tolaik tas bija 500cc pasaules čempionāts) Maika Dūena dēls kopš 2018. gada savu karjeru veido formulu sacensībās. Divreiz viņam izdevās izcīnīt otro vietu Āzijas F3 seriālā, kamēr pērn tika piedzīvota debija FIA "Formula 3" čempionātā. Diemžēl nevienās no sacīkstēm Dūens punktus neguva un palika 26. pozīcijā, tiesa vēl sliktāk klājās Deividam Šūmaheram, kurš ir bijušā F1 pilota Ralfa Šūmahera dēls un sezonu pabeidza 28. vietā.

Pērn Dūens pārstāvēja "HWA Racelab" komandu, kamēr Šūmahers brauca "Charouz Racing System" un "Carlin Buzz Racing" vienībās. Savukārt šogad abi būs komandas biedri "Trident" sastāvā, un abi aizvadīs otro sezonu čempionātā. Dūenam šāda iespēja pavērusies, jo "Red Bull" turpinās būt viņa sponsors.

Šobrīd zināma jau lielākā daļa no komandu sastāviem, un noskaidrojies, ka čempionātā brauks arī "Ferrari" F1 pilota Šarla Leklēra brālis Arturs, kurš būs spēcīgās "Prema Racing" komandas pārstāvis. Pērn jaunākais no brāļiem Leklēriem startēja "Formula Regional" Eiropas čempionātā un ar sešām uzvarām kļuva par vicečempionu. Viņam šī būs ceturtā sezona formulu sacīkstēs.

Tikmēr 2020. gada FIA "Formula 3" čempions Oskars Pjastri no Austrālijas šogad kļuvis par "Renault Sport Academy" biedru un karjeru turpinās FIA "Formula 2" čempionātā, kur aizvien pārstāvēs "Prema Racing" komandu.

"Formula 3" sezonā šogad notiks septiņi posmi, bet pirmie trīs braucieni tiks aizvadīti 8. un 9. maijā Spānijā, Barselonas trasē. Seši posmi tiks aizvadīti dažādās Eiropas trasēs, bet finālposms norisināsies oktobrī ASV.

FIA F3 čempionāta 2021. gada dalībnieki

KomandaPiloti
Prema RacingDenniss Haugers (NOR) / Arturs Leklērs (MON) / Olli Kaldvels (GBR)
TridentDžeks Dūens (AUS) / Klemēns Novalaks (FRA) / Deivids Šūmahers (GER)
ART Grand PrixFrederiks Vesti (DEN) / Aleksandrs Smoļars (RUS) / Huans Manuels Korea (USA)
Hitech Grand PrixDžeks Kravfords (USA) / Ajumu Ivasa (JAP) / Romans Stanēks (CZE)
HWA RacelabMateo Nanīni (ITA) / Olivers Rasmusens (DEN) / Rafaels Viljagomess (MEX)
MP MotorsportViktors Martēns (FRA) / Kaijo Kollets (BRA) / Tijmens van der Helms (NED)
Campos RacingLorenco Kolombo (ITA) / Amaurī Kordēls (BEL) / ?
CarlinIdo Koens (ISR) / Džonijs Edgars (GBR) / ?
Jenzer MotorsportKelens Viljamss (AUS) / Pjērs-Luī Šovē (FRA) / ?
Charouz Racing System? / ? / ?