Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvijas sportisti demonstrē lielisku sniegumu kartinga sacensībās Portugālē

Latvijas sportisti demonstrē lielisku sniegumu kartinga sacensībās Portugālē
Publicitātes foto

No 8. – 13. decembrim Portugālē, Portimao kartinga trasē, tika aizvadītas Rotax MAX Challenge International Trophy 2020 sacensības. Lielisku sniegumu demonstrēja arī 5 sportisti no Latvijas – Toms Strēle, Aleksandrs Skjeltens, Patriks Noels Ločmelis, Iļja Aļoškins un Henrijs Grūbe, startējot Micro Max, Mini Max, Junior Max un Max DD2 Master klasēs.

Īpaši jāuzteic Henrijs Grūbe, kurš sacensībās izcīnīja godpilno 1. vietu un biļeti uz Rotax MAX Challenge Grand Final. Ņemot vērā, ka Henrijs savu biļeti bija izcīnījis jau sezonas laikā, Nordic kausa ietvaros, tad šī uzvara ceļu uz Rotax MAX Challenge Grand Final nodrošināja Nordic kausa 2. vietas ieguvējam Iļjam Aļoškinam. Kā arī Aleksandrs Skjeltens, kurš fināla braucienā demonstrēja lielisku sniegumu no 3. vietas aizcīnoties uz 1. vietu.

Sacensības norisinājās Portugāles dienvidos – “Kartódromo Internacional do Algarve” kartinga trasē, kas ir 1,6 km gara un ir viena no labākajām kartinga trasēm Eiropā. Šīs sacensības bija pēdējā sezonas iespēja tikt pie 2020. gada Rotax MAX Challenge Grand Final biļetes. Junior MAX, Senior MAX, MAX DD2 un MAX DD2 Masters klases uzvarētājiem tika piešķirtas 4 biļetes, savukārt, Micro un Mini MAX uzvarētāji balvā saņēma CAN-AM DS 90 kvadraciklu.

Priekšfinālos visi Latvijas sportisti izcīnīja ļoti labas starta vietas fināla braucienam. Strēle finišēja 4.vietā, Skjeltens 3.vietā, Ločmelis un Grūbe 1.vietā. Fināla braucieni, diemžēl, ieviesa savas korekcijas šajās pozīcijās. Toms Strēle zaudējot 14 vietas finišu sasniedza 18. vietā, savukārt, Patriks Noels Ločmelis cīnoties ar slapju trases segumu un zaudējot 21 vietu ierindojās 22. vietā. Aleksandram Skjeltenam izdevās uzlabot savu sniegumu un izcīnīt 1. vietu finālā, savukārt Henrijs Grūbe noturēja godpilno 1. pozīciju arī fināla braucienā. Finālā Iļjam Aļoškinam izdevās pakāpties par veselām 7 vietām un finišēt augstajā 8. vietā!

Henrijs Grūbe par savu startu: “Lieliska nedēļa! Izdevās vinnēt 4 no 5 braucieniem. Bija labs ātrums gan slapjā, gan sausā laikā un izdevās to pārvērst par uzvaru. Milzīgs paldies manam super mehāniķim, galvenajam atbalstītājam – ģimenei, kas mājās fanoja līdzi, un, protams, visiem, kas juta līdz pie ekrāniem. Super!”

Aleksandra Skjeltena tēta un arī trenera – Terje Skjeltena komentārs: “Kvalifikācijas braucienos Aleksandrs cīnījās ar ātrumu, bet finišēja 11. pozīcijā. Pirmajā hītā viņam izdevās pakāpties uz 8.vietu, taču 6. aplī viņš sagriezās un atkrita uz 24. pozīciju. Pēc šī starpgadījuma viņš ātri atguvās un hītu pabeidza 14. vietā. Otrajā hītā izdevās no 11. pozīcijas sasniegt 2. vietu, taču atkal pāris misēkļi un gala rezultātā 7.pozīcija. Arī trešajā hītā – augstā 3.vieta. Priekšfinālā Aleksandrs brauca ļoti gudri un uzmanīgi, apzinoties to, ka viena kļūda var maksāt labu pozīciju finālā. Finālā no 3. pozīcijas, lieliskā cīņa iegūta 1. vieta!”

Patriks Noels Ločmelis par dalību Rotax MAX Challenge International Trophy 2020 sacensības: “Treniņos gāja diezgan labi, lielākā daļa treniņu tika aizvadīti lietus apstākļos, pa sausu trases segumu sanāca izbraukt tikai 2 reizes. Kvalifikācijā, lietainos apstākļos, savā grupā uzstādīju labāko apļa laiku, kas kopā deva 2.vietu, 57 braucēju konkurencē! Pirmajā hītā stabili braucu otrais, līdz pēdējā aplī mazliet kļūdījos un izslīdēju no trases un ar papildus sodiem tikai 23. pozīcija. Abos atlikušajos hītos nobraucu pirmais, kas kopvērtējumā deva 13. starta pozīciju pusfinālam, mainīgos laikapstākļos, pa pusei slapjā trasē izdevās labs starts un sīvā cīņā finišā biju otrais. Fināls noritēja sausā trasē pa kuru braukts bija ļoti maz, netrāpījām kārtīgi ar regulējumu un pieļāvu arī pāris kļūdas, bet visu izmainīja pēkšņais lietus, taisnes galā kopā ar vēl kādiem 10 braucējiem izslīdējām un kamēr atgriezos trasē nokritu līdz 22.vietai, tad arī sacensības tika apturētas un nebija vairs iespējas aizcīnīties atpakaļ! Bet iegūtā pieredze ir milzīga un tā noteikti noderēs Grand Final sacensībās!”

Mārtiņa Steinerta komentārs par Toma Strēles sniegumu: “RMCIT sacīkstes izmantojām, lai sagatavotos Rotax Grand Finals. Svarīgi bija iemācīties braukt šajā trasē, kas ir atšķirīga no mums ierastajām trasēm Baltijas valstu reģionā, kā arī saprast regulējumus kartingam, kas lielā mērā izdevās, jo kvalifikācijas braucienus noslēdzām 4.vietā. Pusfinālā arī izdevās finišēt 4.vietā un bija lielas izredzes cīnīties par TOP 3. Fināls šoreiz neveiksmīgs, jo nācās izbraukt ārā no trases, kad priekšā notika sadursme starp diviem braucējiem. Esam guvuši vērtīgu pieredzi un atgriezīsimies šajā trasē jau janvārī uz Rotax Grand Finals sacensībām.”

No sirds lepojamies ar visiem, mūsu sportistu sasniegumiem un ticam, ka šo sacensību pieredze palīdzēs braucējiem Rotax MAX Challenge Grand Final, kas norisināsies šajā pašā trasē, nākamā gada janvārī.

Informāciju sagatavoja:
Sabīne Leingarde – Jankovska


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.