Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvijas autokrosa čempionāta posmā Mūsā noskaidrots pirmais šīs sezonas čempions

Latvijas autokrosa čempionāta posmā Mūsā noskaidrots pirmais šīs sezonas čempions
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 13. augustā, leģendārajā “Mūsa Raceland” trasē norisinājās Latvijas autokrosa čempionāta un kausa ceturtais šīs sezonas posms. Vairāk nekā 90 dalībnieku konkurencē tika noskaidroti labākie braucēji deviņās ieskaites klasēs. Par čempionu, vienu posmu pirms sezonas noslēguma, kļuva ''Xtreme'' bagiju klases braucējs Mikus Neško.

Sacensības Bauskas pusē iecienījuši daudzi, tomēr trase no dalībniekiem prasa pieredzi un labas iemaņas braukšanā sacensību režīmā. Dienas gaitā spraigas cīņas un nerimstoša motivācija cīnīties par posma uzvarām, kā arī sezonas kopvērtējuma punktiem, kuri noteiks šī gada labākos, čempionus un kausa ieguvējus. Vienu posmu pirms sezonas noslēguma noskaidrots pirmais 2022. gada čempions. ''Xtreme'' klasē par čempionu kļuva Mikus Neško, aizstāvot titulu otro gadu pēc kārtas!

Mikus Neško, Mūsas posma uzvarētājs un 2022. gada čempions ''Xtreme'' bagiju klasē: ''Bauskas trase man ļoti patīk, tā ir ātra. Šodien diena izvērtēs veiksmīga un gāja mums labi! Jāsaka godīgi, vēlējāmies visu izdarīt tā, lai aizbraucot uz pēdējo šīs sezonas posmu, mēs to varētu baudīt. Nav viegli domāt par kopvērtējumu tad, kad cīnies par uzvaru posmā, tas iedod papildus spriedzi un stresu. Smiltenē varēsim braukt un izbaudīt, nevis domāt par šo sacīksti kā par darbu, lai sapelnītu vajadzīgos punktus.''

''Protams, ka pēc pagājušajā gadā iegūtā titula ir neliels spiediens gan no komandas, gan atbalstītājiem, jo ir vēlēšanās to savu latiņu noturēt vai uzlabot. Šī ir uzvara visai komandai, jo lielākā daļa ir kopā ar mani liela entuziasma vadīti, šobrīd ir ļoti forša sajūta,” gandarīts ir sportists.

Šo sacensību posmu kuplākā konkurencē aizvadīja “B1600” bagiju klases braucēji, kur uz starta stājās deviņi spēcīgi sportisti. Klasei dalību pieteica arī autokrosā zināmās Grenču ģimenes jaunākais braucējs Kristiāns Grencis, kurš, kā atzina pats, vēlējās pārbaudīt sava bagija spēju konkurēt ar jaudīgākiem braucamrīkiem. Kristiāna bagijs ir zemākas klases bagijs, kas paredzēts startam FIA Eiropas autokrosa čempionāta “Junior Buggy” klasē, bet pārējie konkurenti trasē devās ar “B1600” klases bagijiem, kuri ir nākamais pakāpiens pēc junioru klases. Gados jaunais sportists spēja pierādīt savas un bagija spējas, un dienas noslēgumā svinēja otro vietu šajā klasē.

Kristiāns Grencis, ''B1600” klases otrās vietas ieguvējs: ''Izlemts par labu startam šajā posmā un klasē tika pirms nedēļas, kad atgriezāmies no Eiropas čempionāta posma Nīderlandē. Brālis Justs ar tēti Ervinu mudināja, ka vajadzētu aizbraukt uz Bausku un saprast, ko var izdarīt, braucot pie lielākas klases. Brālis pirms dažiem gadiem izmēģināja to pašu, tāpēc nolēmām, ka to varētu darīt arī es. Sākumā šķita, ka neies tik labi, cik vēlējāmies, jo atšķirība šiem bagijiem ir liela, bet dienas noslēgumā viss izvērtās labi! Šī brīža emocijas ir neaprakstāmas!''

Fantastisks fināls izvērtās 2000 Super klasē, kur bija daudz taktiskās un tiešās cīņas. Izšķirošie notikumi norisinājās pēdējā apļa nogalē - pirms otrā tramplīna Ivo Gabrāns aizlauzās garām Ritvaram Kārkliņam, tādējādi izcīnot uzvaru! Trešo vietu, apspēlējot Miku Gabrānu uz džokera rēķina, sasniedza Viesturs Plētiens. 1600 klases finālā uzvara Dāvim Ūdrim! Otro vietu lieliskā debijas sacīkstē izcīna Savickis, bet trešais Andis Kļava. Čempionātā cīņa saasinās, jo Ģirts Kuzmanis problēmu dēļ palika bez liela punktu guvuma. Open klasē ātrākais Ints Jeršovs. Otrais palika Aigars Bajārs, bet trešajā vietā Ritvars Zobens ar Aigara Kļaviņa priekšpiedziņas Fiestu.

Labākie Latvijas autokrosa čempionāta un kausa trešajā posmā:
Mini bagiji
1.Kristupas Pilipavičius (Lietuva), 2. Patrikas Dungveckis (Lietuva), 3. Ažuolas Dungveckis (Lietuva)
Junior Xtreme bagiji
1.Matas Zavarskis (Lietuva), 2. Raivo Jānis Beierbahs, 3.Markuss Ūtēns
Xtreme bagiji
1.Mikus Neško, 2. Viesturs Sproģis, 3.Tets Vare (Igaunija)
B1600 bagiji
1.Tomass Zavarskis (Lietuva), 2. Kristiāns Grencis, 3. Modris Lešinskis
VAZ klasika
1Armands Ķēniņš, 2. Edijs Zimza, 3.Ivo Žilde
1600
1.Dāvis Ūdris, 2. Kristaps Savickis, 3. Andis Kļava
2000 super
1. Ivo Gabrāns, 2. Ritvars Kārkliņš, 3. Viesturs Plētiens
Open 2500
1.Ints Jeršovs, 2. Aigars Bajārs, 3. Ritvars Zobens
B6000 bagiji
1.Marts Henings (Igaunija), 2.Ainārs Ramats 3.Ots Kevai (Igaunija)

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa 2022. gada sezonas noslēgums, piektais posms, 28. augustā Sporta kompleksā “Teperis”, Smiltenē.

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja / AX Latvia


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.