Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Zviedrim abās sprinta sacīkstēs neiztur sajūgs, Lapiņu diskvalificē par agresīvu braukšanu

Zviedrim abās sprinta sacīkstēs neiztur sajūgs, Lapiņu diskvalificē par agresīvu braukšanu
Foto: rk.kuvat.fi

"LV Racing" komanda Somijā aizvadījusi Baltijas salonautomobiļu čempionāta (BaTCC) posmu "Mekonomen Grand Prix". Nelieli kāpumi un kritumi, bet nogales noslēgumā mājās tika atvesti kausi. Piedāvājam komandas sportistu komentārus par piedzīvoto Botniaringas trasē.

Valters Zviedris: "Nedēļas nogale kopumā aizvadīta labi, uzzinājām daudz jauna par mašīnu, kas noderēs nākamajos posmos. Žēl, ka mūs piemeklēja tehniskas problēmas, sajūgs abos sprinta braucienos neizturēja. Otrajā sprinta braucienā devos, lai tiktu pie dažiem čempionāta punktiem. Nedēļas noslēgumā ar komandas biedru Jāni Hānu piedalījāmies divu stundu sacensībās, kurā ieguvām trešo vietu. Katrs braucām vienu stundu, manuprāt abi braucām ļoti stabili un ātri. Katrs brauciens ar šo automašīnu nāk par labu un uzlabo gan braukšanas stilu, gan izpratni par automašīnu. Paldies Laurim, Iļjam, Aigaram, kā arī pārējai "LV Racing" komandai."

Mārtiņš Lapiņš: "Pirmie braucieni pašam ļoti patika. Izdevās sasniegt finiša līniju pirmajam, tomēr man piemēroja lielu sodu - diskvalifikāciju par agresīvu braukšanu, līdz ar to, otrajā braucienā startēju no 32. vietas, ar labu startu un veiksmīgām apdzīšanām izdevās pakāpties uz 12. pozīciju. Mērķēju pakāpties uz 11. pozīciju pēdējā līkumā, bet tika izraisīts kontakts ar citu dalībnieku - rezultātā finišā 21. pozīcijā. Jāsaka, ka ar aizvadīto sacensību nedēļas nogali neesmu apmierināts, domāju, ka nākamajos posmos veiksies labāk."

Jānis Hāns: "Nedēļas nogale bija gara un sarežģīta. Jāsaka tā, ka - jo augstāk esi kvalifikācijā, jo augstāk būsi finišā. Abos braucienos neiztiku arī bez mazākām un lielākām sadursmītēm, bet kopumā viss forši. Finišā 15. vieta, dalībnieki bija pāri 30. Sestdienā ļoti baudīju sacīkstes. Svētdien pieņēmām ātru lēmumu, ka jābrauc divu stundu brauciens kopā ar Valteru. Konkurenti bija spēcīgi, bet mēs spējām sasniegt trešo pjedestāla pakāpienu. Labā ziņa ir tā, ka svētdienas temps trasē, tieši man, bija labāks nekā sestdien. Personīgi, lai sasniegtu augstākus rezultātus, ir jātrenējas vairāk."

Ivars Vallers: "Šajā trasē devos pirmo reizi, iepriekš nedaudz patrenējos simulatorā. Treniņos iepazinos ar trasi, sajutu mašīnu. Pirmajā braucienā nogulēju startu, sanāca būt diezgan neparocīgā starta pozīcijā, nepamanīju zaļos karogus, līdz ar to pazaudēts daudz. Pats kļuvu nervozs, satraukts, tāpēc nepadevās līnijas, neatguvu arī ātrumu. Otrajā braucienā izdevās ļoti labs starts, paātrinājos kopā ar visiem, brauciena laikā ļoti daudz manevri un interesanti brīži, finišēju trešajā pozīcijā. Šobrīd atrodos līderpozīcijā kopvērtējumā, esmu motivācijas pilns Pērnavā cīnīties par uzvaru. Lieliska nedēļas nogale ar foršiem cilvēkiem. Paldies komandai!"

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LVRACINGTCR/


Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.