Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

F1 pilots Alonso uzvar avārijām bagātā kvalifikācijā Lemānā

F1 pilots Alonso uzvar avārijām bagātā kvalifikācijā Lemānā
Kvalifikācijas uzvarētāju trijotne
Foto: FIA WEC

Ceturtdienas vakarā noslēdzās Lemānas 24 stundu sacensību pēdējā kvalifikācija, kurā noskaidrojās, ka no pirmās pozīcijas sacīkstes sestdien uzsāks "Formula 1" pilota Fernando Alonso, kā arī viņa komandas biedru Kazuki Nakadžimas un Sebastjēna Buemī trijotne, kas pārstāv "Toyota" rūpnīcas krāsas.

Alonso šī ir debija leģendārajās sacensībās, kas šogad norisināsies jau 86. reizi. "Toyota" šogad palikusi vienīgā lielā rūpnīcas komanda vadošajā LMP1 klasē, līdz ar to tā arī ir izteikta favorīte.

Alonso jau pierādījis savu spēju pabraukt līderu līmenī, taču visātrākais apļa laiks kvalifikācijā padevās viņa komandas biedram Nakadžimam, kurš arī savulaik startēja F1 čempionātā. Kvalifikācijas otrajā dienā (cīņa par starta vietām norisinājās trīs sesijās) viņam savu jau iepriekš uzstādīto ātrāko rezultātu izdevās uzlabot līdz 3 minūtēm un 5.377 sekundēm.

"Vairāk vai mazāk tajā aplī braucu uz maksimumu," pēc kvalifikācijas sacīja Nakadžima. "Priekšā nebija atpalicēju, tāpēc nevaru sūdzēties. Dienu iepriekš saķere bija daudz sliktāka. Apļa laiks gan nav tik labs, kā es gribēju, bet man jābūt apmierinātam ar paveikto. Turklāt sacīkšu režīmam mašīna ir lieliski nobalansēta. Esam gatavi startam."

Līdz ar to no pirmās pozīcijas startēs mašīna, ko sacensībās pilotēs Alonso, Nakadžima un Buemī, savukārt otro starta vietu izcīnījuši šīs trijotnes komandas biedri Kamui Kobajaši, Maiks Konvejs un Hosē Marija Lopess. Tikmēr no privātajām vienībām ātrākā ar trešo rezultātu bija "Rebellion Racing" ar Bruno Sennu, Nīlu Jani un Andrē Lotereru sastāvā.

Jāpiemin, ka kvalifikācijā arī notika vairākas avārijas, kuru dēļ arī nācās izkārt sarkanos karogus un cīņu pārtraukt.

Tāpat kā Alonso, šī būs debija arī citam bijušajam F1 čempionam, Džensonam Batonam. Viņš pārstāv krievu komandu "SMP Racing" un arī startēs LMP1 klasē. Kvalifikācijā kopā ar komandas biedriem izcīnīta septītā vieta.

Vienlaikus Lemānā debitēs arī viens no populārākajiem sava laika F1 pilotiem, Huans Pablo Montoija, kurš gan brauks otrajā spēcīgākajā kategorijā LMP2, pārstāvot "United Autosports" krāsas. Kvalifikācijā kopā ar Vilu Ouvenu un Hugo de Sadelīru izcīnīta 24. starta vieta kopējā vērtējumā un 14. pozīcija savā klasē.

Rezultāti: https://www.lemans.org/en/page/resu...


, 2018-06-15 18:51, pirms 6 gadiem
Ou. Tad jau lmp1 klase ir pārstāvētāka kā pērn? Nezinu vai jutīšu līdz Alonso. Viņiem sacensības būs starp komandas biedriem ja vien atkal nenobeigsies baterijas.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.