Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Tukumā traģiski noslēdzas autosprinta sacensības

Tukumā traģiski noslēdzas autosprinta sacensības
Foto: ntz.lv

Kā ziņo Neatkarīgās Tukuma ziņas, tad svētdien Tukumā, autotrasē ''Tukums'', norisinājās autosprinta vasaras kausa 1. posms, kas diemžēl noslēdzās ar traģēdiju.

Kā ziņo Neatkarīgās Tukuma ziņas, tad svētdien Tukumā, autotrasē ''Tukums'', norisinājās treniņi, kuri bija saskaņoti Latvijas automobiļu federācijā (LAF). Kā vēsta tukumatrase.lv mājas lapa, tad treniņiem pieteicās ap 40 dalībniekiem. Treniņiem vajadzēja sākties 10:30, bet, kā ziņo portāls ntz.lv, diemžēl tie traģiska nelaimes gadījuma dēļ beidzās priekšlaicīgi.

Kā vēsta aculiecinieku sniegtā informācija, tad kādam vīrietim, dalībniekam no Kuldīgas, palicis slikti pie auto (Mazda) stūres. Rezultātā viņš zaudēja kontroli par automašīnas vadību un tā apgāzās. Diemžēl pēc aculiecinieku stāstītā trasē nebija mediķu brigādes, tāpēc pagāja 15 minūtes, kamēr trasē ieradās neatliekamā medicīniskā palīdzība. Kad ieradās mediķi, tika konstatēts, ka vīrietis jau ir miris. Kā liecina neoficiāla informācija, tad vīrietim jau pirms tam esot bijušas veselības problēmas.

Komentāros aculiecinieki norāda, ka trasē nebija mediķu, kuriem noteikti bija jābūt. ''Kā var 15 minūtes braukt uz trasi? Viņiem vajadzēja reanimācijas mašīnu uz tādiem pasākumiem. Cilvēks kustējās, būtu atbraukuši ātrāk, iespēja liela, ka izglābtu. Un tādam pasākumam ir uz vietas jābūt ātrās palīdzības mašīnai.'' Kāds cits aculiecinieks papildīja iepriekš pausto komentāru. "Tieši tā. Man tas notika pilnīgi blakus. Zvanīju uz ātrajiem un šie teica, ka jums uz vietas bija jābūt ekipāžai, tas ir pārkāpums un organizatora vaina."

Kā portālam Go4speed paskaidroja LAF, tad, lai arī organizatori savā mājas lapā tukumatrase.lv raksta, ka šīs bija sacensības, LAF pavēstīja, ka šie bija saskaņoti treniņi. Pēc šī brīža LAF Standarta Automobiļu komisijas noteikumiem šādos treniņos klāt var arī nebūt mediķu brigādes.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.