Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

El-Atija: "Šogad Dakaras rallijā esam pārdūruši jau 60 riepas"

El-Atija: "Šogad Dakaras rallijā esam pārdūruši jau 60 riepas"
Nāsira El-Atijas ekipāža. Foto: Toyota Gazoo Racing South Africa

Trīskārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Nāsirs El-Atija uzskata, ka šogad sacīkstēs priekšrocības ir bagiju braucējiem, līdz ar to viņa pilotēšanas prasme nav pietiekošs faktors, lai izcīnītu pirmo vietu kopvērtējumā. Katarietis uzsver, ka “Toyota” pikapiem riepas plīsušas daudz biežāk nekā “X-raid” komandas “Mini” bagijiem.

Divas dienas pirms sacensību finiša El-Atija jau 17 minūtes atpaliek no līdera Stefana Petransela. Desmitajā posmā viņš bija ātrāks, bet deficītu samazināja vien par 49 sekundēm. Lai gan aizvien atrodas cīņā par uzvaru, El-Atija uzskata, ka Petranselam ar viņa bagiju ir lielākas priekšrocības.

“Esmu mazliet neapmierināts, jo šeit nenotiek cīņa starp mani un Stefanu,” viņš stāsta. “Man nesagādā problēmas cīnīties ar viņu kā pilotu, to mēs esam pierādījuši jau iepriekš, jo vienmēr atrodamies šajā cīņā, taču zaudējam cīņā starp četru riteņu piedziņu un bagijiem. Tehniskie noteikumi ir par daudz labvēlīgi bagijiem. Ar manu ātrumu un stūrmaņa Metjū Baumela nevainojamo veikumu ir par maz, lai pietuvotos līderim.”

El-Atija uzsver, ka “Toyota” braucēji daudz vairāk saskārušies ar plīsušām riepām nekā “X-raid” vienības sportisti.

“Bijušas gan kļūdas navigācijā, gan arī plīsušas riepas, kas noteikušas šo sacensību iznākumu,” atzīst El-Atija. “Kopš sacensību sākuma līdz šim brīdim mūsu komanda pārplēsusi jau 60 riepas, kamēr “X-raid” braucēji tikai 14. Šie dati runā paši par sevi. Bagijiem ir lielākas riepas, tāpēc tie labāk spēj braukt pa akmeņiem, kamēr mums šāds apvidus ir murgs. Aizvadītajā posmā vairāk bija smiltis, tāpēc varējām spiest grīdā, bet negribējām arī lieki riskēt, lai kļūdoties nezaudētu vēl vairāk laika. Ja ir akmeņi, kā tas bija dienu iepriekš, tas sagādā problēmas.”

Lai gan sacīkstes noslēgsies jau rīt, 15. janvārī, šodien sportistus sagaida, iespējams, grūtākais pārbaudījums visā rallijā. Sākotnēji “Elula – Janbo” ātrumposma garums bija paredzēts pat vairāk nekā 500 km, taču nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ organizatori to mazliet saīsinājuši – līdz 464 km, no maršruta izņemot kāpas.

“Šo posmu mēs pagājušajā gadā veicām pretējā virzienā,” atceras El-Atija. “Navigācija būs sarežģīta, tas ir pavisam droši. Esmu labs mednieks un katrā Dakaras rallijā cīnos par uzvaru, tāpēc arī šajā posmā mēģināšu paveikt visu iespējamo.”

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


, 2021-01-14 11:03, pirms 3 gadiem
Kas tad ir ātrāk, braukt lēnāk un neplēst tās riepas, vai zaudēt laiku uz riepu maiņu, gaidīšanu? Plus, nav ko čīkstēt, ka komanda nespēj pielāgoties ceļu segumam.
, 2021-01-14 12:11, pirms 3 gadiem
Jāizdala klases. Pārbūvēti auto un speciāli projektēti auto. Tikai tad vairs nebūs viens uzvarētājs. Un kurš nu skaitīsies prestižāk.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
21

Brāļi Lielbārži izcīna karjeras pirmo uzvaru PČ blakusvāģu motokrosā

17 gadus vecie Daniels un Bruno Lielbārži svētdien izcīnījuši savu karjeras pirmo uzvaru blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacensībās Portugālē.