Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Starptautiskas sporta sacensības Latvijā 2021. gadā - būt vai nebūt?

Starptautiskas sporta sacensības Latvijā 2021. gadā - būt vai nebūt?
Pasaules čempionāts rallijkrosā šogad Biķerniekos. Foto: World RX

Brīdī, kad Covid-19 otrais vilnis pie mums izpleš spārnus, jāsāk domāt arī par nākamā gada starptautiskajām sacensībām, kuras Latvija uzņēmusi iepriekšējos gadus un gatavojas rīkot arī 2021. gadā. Tomēr aktuāls ir jautājums, kāda, piemēram, atdeve ir no motokrosa vai rallijkrosa, ja ierobežojumu dēļ tie nespēj pulcēt tūristu pūļus, kas rada ienākumus mūsu tautsaimniecībai? Sportacentrs.com sazinājās ar uzņēmīgākajiem lielo sacensību rīkotājiem, lai saprastu – starptautiskajiem mačiem Latvijā nākamgad būt vai nebūt? Un būt vai nebūt valsts finansiālam atbalstam šiem pasākumiem?

Kristers Serģis, pasaules čempionāta motokrosā posma Ķegumā rīkotājs
"Mums ar pasaules čempionāta rīkotājiem "Infront Moto Racing" ir spēkā līgums vēl uz nākamajiem trim gadiem. Sacensības ir iekļautas nākamās sezonas provizoriskajā kalendārā, un viss rit savu gaitu. Protams, jāgaida pozitīva atbilde no valdības, bet pagaidām nekas neliecina, ka šīs sacensības nebūs.

Licences maksa par pasaules čempionāta posma sarīkošanu ir, ja nemaldos, 370 000 eiro. Tomēr šī nauda netiešā veidā atgriežas tautsaimniecībā – vismaz trīskārši. To ir pierādījuši pētījumi, turklāt iegūstam arī atpazīstamību. Sacensības pārraida "Eurosport", bez tam šogad tās translēja arī Itālijas lielākais televīzijas kanāls "Rai 1". Auditorija, ko sasniedza trīs sacensības, kas šogad notika Ķegumā, bija milzīga. Ņemot vērā apstākļus, šogad rīkot sacensības bija risks, bet daļu no izmaksām uzņēmās segt "Infront Moto Racing".

Šogad komandas Latvijā dzīvoja vairāk nekā nedēļu. Ierasti tās bija četras piecas dienas, bet šoreiz – desmit. Tās izmantoja viesnīcas un citus mūsu pakalpojumus, turklāt arī skatītāji, lai gan uz katru posmu varēja ierasties vien ap 3000, sabrauca gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Pieņemu, ka pienesums ekonomikā pa šīm trim sacensībām bija pat lielāks nekā pa vienām, kā tas būtu normālos apstākļos. Šogad mums bija unikāla iespēja rīkot trīs posmus, un par to papildus samaksu licencei neviens neprasīja. Esmu pārliecināts, ka ar vairākiem šāvieniem tika nošauti vairāki zaķi.

Neviens nezina, kāda situācija un apstākļi būs nākamgad. Pēc šī brīža kalendāra posmam Latvijā jānotiek 20. jūnijā. Līdz tam vēl ir astoņi mēneši, kas ir ilgs laiks. Ja paskatāmies astoņu deviņu mēnešu senā pagātnē, Covid-19 Eiropā vēl nebija sācis plosīties. Ir parādījusies informācija par vakcīnu, tāpēc nedomāju, ka nākotnē atkal viss apstāsies un nekas nenotiks. Esmu pārliecināts, ka tiks atrasti risinājumi. Sliktākajā gadījumā – ja nevarēs posmu aizvadīt jūnijā, uzrīkosim to augustā. Šogad otro reizi pēc kārtas mūs atzina par vislabāk organizēto pasaules čempionāta posmu. Tas viss kopumā dod labu rezonansi valsts imidžam un sportam, arī jaunajiem sportistiem, kuri šogad varēja izmēģināt spēkus Eiropas čempionāta klasēs. Varu noskaitīt ļoti daudz plusus, ko šīs sacensības dod."

Raimonds Strokšs, Eiropas rallija čempionāta un pasaules rallijkrosa čempionāta posmu rīkotājs
""Eurosport" ralliju "Liepāja" savā nākamā gada provizoriskajā kalendārā iekļāvis ar zvaigznīti, jo mums vēl ir jānoslēdz līgums. To mēs varēsim izdarīt, ja valdība sniegs finansējumu. Šobrīd tāda vēl nav, bet ir cerības, ka būs. Ja no valdības būs licences maksājums, organizēsim ralliju, it sevišķi motivējot sevi ar faktu, ka esam iekļauti pasaules čempionāta (WRC) rezerves sarakstā. Tas mums dod jaunu dzinuli darboties.

Ar rallijkrosu ir mazliet sarežģītāk. IMG, kas ir ārprātīgi liela sporta organizācija un kuras īpašumā ir daudz sporta čempionātu, atteikušies no pasaules čempionāta rīkošanas. Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) meklē jaunu organizatoru. Aizkulisēs dzirdam par lielu "spēlētāju" interesi, bet nezinām, kā būs realitātē. Ceram, ka tuvākajā laikā sapratīsim, kas ir jaunais rīkotājs un kādi ir plāni, un tad varēsim pie tā strādāt. Šobrīd reāli man nav, ar ko strādāt, un nespēju nodefinēt, kas man ir nepieciešams un ko par to dabūsim.

Tas, kas notika šogad, ir izskatāms atsevišķi un ārpus jebkādām diskusijām. Rallijs "Liepāja" nākamgad iecerēts jūlijā. Ja paskatāmies, kā mums klājās šovasar, un ieklausāmies runās par vakcīnu, tad nākamgad ceram uz daudz labāku situāciju. Ir pamats tā domāt. Motivācija, iespējams, šobrīd pat ir lielāka nekā iepriekšējos gados. Ja mums pavērsies iespēja organizēt WRC sacensības, bez raustīšanās varu teikt, ka visa Kurzeme būs pilna ar cilvēkiem.

Šogad ar abiem pasākumiem trāpījām labā brīdī. Apzināmies, ka mums noveicās ar laikiem. Jā, atdeve iepriekšējos gados bija nesalīdzināmi lielāka, bet rallijā tik un tā arī šogad piepildījām visu Liepāju un daļu Kurzemes – viesnīcas, ēšana, degvielas uzpildes. Protams, zaudējām daļu skatītāju, kuri būtu atbraukuši no tālākām valstīm, bet lietuvieši un igauņi varēja būt klāt. Rallijkrosa gadījumā situācija bija sarežģītāka, jo fiziski bija jāievēro distancēšanās nosacījumi un nevarējām būvēt ierastās tribīnes. Lai vai kā, skatītāji bija, bet rallijkrosā nepaveicās vairāk, jo īsi pirms sacensībām aizslēdza Igauniju un Lietuvu. Taču no komandām bija visas, turklāt mums bija divas starptautiskas TV tiešraides. Ierastajā situācijā būtu tikai viena. Par Latviju runāja un redzēja starptautiskajā arēnā. Protams, šoreiz bija mazāks ieguvums taustāmā veidā, taču Latvijas vārds izskanēja tālu.

Rallijam licences maksa ir 300 000 eiro, rallijkrosam šobrīd tā nav zināma, bet pieļauju, ka tā varētu būt 200 000 – 250 000 eiro robežās. Tas gan ir atkarīgs no jaunā promotera un tā plāniem."

Kaspars Timermanis, Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis
"Ir plāns rīkot Pasaules tūres četru zvaigžņu posmu pludmales volejbolā 8.-13. jūnijā. Vēl gan ir daudz neskaidru jautājumu, tostarp starptautiskajā federācijā, jo nav zināms, kāds varētu būt kalendārs un finansiālie noteikumi. Provizoriski mēs varētu būt pēdējais olimpiskās kvalifikācijas turnīrs.

Vēl noris pēdējie aprēķini par Latvijā aizvadīto Eiropas čempionātu. Ar visām vētras postījumu novēršanām neesam to līdz galam vēl apkopojuši un iesnieguši gala atskaites Izglītības un zinātnes ministrijā. Vēl nav atrisināts jautājums par apdrošinātājiem, bet par vētras radītajiem zaudējumiem pieteikums ir gana būtiskā naudas summā – vairāk nekā 120 000 eiro. Ceram uz kādu atrisinājumu, esam papildus finansējumu lūguši arī Eiropas Volejbola konfederācijai (CEV).

Skaidrs, ka mūžīgi Covid-19 un ierobežojumi nebūs. Eiropas čempionāta laikā Latvijas un Jūrmalas atpazīstamība tika veicināta ļoti labi. Domāju, liela daļa sportistu, kuri šeit iepriekš nebija bijuši, citviet pastāstīs, cik mums ir lieliskas pludmales. Televīzijas auditorija, kuru sasniedzām, arī bija vēl neredzēti liela. Kopējais valsts tēls tika veicināts. Pat ja nākamā gada jūnijā nebūs iespēja šeit redzēt daudzus fanu tūkstošus, tad cilvēki par Latviju un Jūrmalu tāpat uzzinās – kaut vai televīzijā. Tā arī ir iespēja redzēt spēles, un tieši tur finansiālā ziņā ir lielākais potenciāls. Šī gada Eiropas čempionāts bija unikāls, jo paralēli nebija pārāk daudz citu sporta notikumu, tāpēc visas lielās televīzijas bija ieinteresētas šī turnīra atspoguļošanā. Mums gan pašiem nav nekādas raidtiesības un iespējas ar to nopelnīt, bet jebkurā gadījumā radījām labu produktu, kam ir tirgus vērtība. Tas ir jautājumus, ko mēs runāsim ar starptautisko federāciju un tēmēsim uz finansiālu ieguldījumu arī no viņu puses, pārliecinot, ka pludmales volejbolu var pārdot gan televīzijā, gan sociālajos tīklos, gan citur. Eiropas čempionāta budžets bija 750 000 – 800 000 eiro, bet šī produkta vērtība ir vismaz četras reizes lielāka. Potenciāls ir liels.

Mēs esam pārmaiņu laikā un redzam, ka pludmales volejbols ir pietiekami interesants produkts. To pierādīja arī Eiropas čempionāts. Starptautiskā federācija būs jāpārliecina, ka mums kopīgi jācenšas to visu pārdot.
Par izmaksām četru zvaigžņu turnīram grūti spriest, taču skaidrs, ka Pasaules tūres posms ir lielāks un masveidīgāks."

Nākamgad starptautiskas sacensības Latvijā plānotas arī citos sporta veidos, piemēram, kērlingā aprīlī Rīgā būs Pasaules tūres posms jauktajiem pāriem, bet augustā – jātnieki Kleistos rīkos tradicionālo Pasaules kausa Centrāleiropas zonas posmu. Šīs sacensības gan ir uz pašu sporta veidu federāciju un to atbalstītāju pleciem, bet atsevišķs finansējums no valsts to organizēšanai netiek prasīts. "Jau šovasar marķējām krēslus, kuros skatītāji drīkst un nedrīkst sēdēt. Pasākums bija ļoti apmeklēts – ne sliktāk kā citus gadus, jo acīmredzot vairums cilvēku tāpat bija Latvijā, un sporta notikumu bija maz. Tāpēc arī bija tāda atsaucība," skaidro Latvijas Jātnieku federācijas ģenerālsekretāre Kristīne Lisovska. Šogad sacensībās bija kopumā 155 dalībnieku.

Savukārt kērlingā šobrīd atceltas nacionāla mēroga sacensības, bet šī mēneša beigās un arī nākamgad aprīlī norisināsies Pasaules tūres etaps jauktajiem pāriem."Pavasaris mūs tik ļoti kā citus sporta veidus neietekmēja, jo mums sezona ilgst no septembra līdz maijam. Jā, marta vidū tā aprāvās, un dažas sacensības bijām spiesti pārnest uz rudeni, taču arī tagad tās ir pārliktas uz vēlāku laiku," norāda Latvijas Kērlinga asociācijas ģenerālsekretārs Artis Zentelis. "Šobrīd par novembra beigās gaidāmo Pasaules tūres posmu gan ir zināma neziņa, arī par ārzemju sportistu dalību, jo nav skaidrības, kāda būs situācija valstī. Būs jāgaida līdz pēdējam brīdim. Ja parasti šādās sacensībās lielākā daļa bija tieši pāri no ārvalstīm, tad šobrīd vismaz ceru, ka kāda puse nebūs vietējo."


, 2020-11-13 12:29, pirms 3 gadiem
Rallijkrosu, lai sponsorē Rīgas dome, kā šogad. Maza cerība, ka mūsējie nopietni startētu, tāpēc vietējā rezonanse arī būs mazāka. Rally Liepāja ir plašāks pasākums. To varētu no valsts kases atļauties. Motokross arī no valsts. Ja bīču voleju organizē septembrī/oktobrī, tad nafig valstij tādu pasākumu. Kaut kā tā.
, 2020-11-13 12:49, pirms 3 gadiem
Galvenais, lai Siguldā sacensības notiek. Pārējais ir mazsvarīgs.
, 2020-11-13 13:06, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Galvenais, lai Siguldā sacensības notiek. Pārējais ir mazsvarīgs.
Sarkasms nevietā, manuprāt.
Mazās nācijas komplekss.
Nebūtu jākaunās pat par to, ka mums nez... Tautas bumbas 😁 līga būtu, ja vien mums kā nācijai tas būtu raksturīgi un svarīgi.

Ko par mums padomās? Da pie pak..., ko par mums padomās 🤭
, 2020-11-13 13:43, pirms 3 gadiem
bet nu tekstā tā i spraucas lielummānija - milzīgās Tv auditorijas un nezkādas pasaules atpazīstamības...pilnīgs bulšits. beidzat tak vienreiz liet.

vienīgais kam var piekrist, tas ir valsts nauda netiešā veidā nāk atpakaļ caur nodokļiem. cilvēki dzīvo, pērk, dzīvo u.t.t.
tagad koronas laikā tas laikam ir svarīgi un atbalstāmi, arī nopelna kādu naudiņu ar pasākumu saistītie cilvēki.
, 2020-11-13 18:38, pirms 3 gadiem
Bez skatītājiem tā ir naudas izmešana, pietiks ar hokeja čempionātu!
, 2020-11-13 19:14, pirms 3 gadiem
Uzskatu , ka sacensības , kas prasa ieguldījumus no valsts naudas ir laicīgi jāatceļ, ko var , it īpaši jācenšas atkratīties no Hokeja, jo maijā nebūs iespēja piepildīt halles pilnas- līdz ko nav finansiālas jēgas rīkot, lai krievi ar belariem rīko...

p.s. Ja kāds uzskata , ka valsts nauda ir jādod sportam šajā brīdī kad nevar notikt bērnu treniņi, tad pasakiet to ārstiem janvāra vidū !!!
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.