Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

18. septembrī Cēsīs tiks noslēgta 2022. gada Latvijas un Baltijas čempionātu motokrosa sezona

18. septembrī Cēsīs tiks noslēgta 2022. gada Latvijas un Baltijas čempionātu motokrosa sezona
Foto:LaMSF

Šajā nedēļas nogalē, 18. septembrī, ar sacensībām Cēsīs tiks noslēgta 2022. gada Latvijas un Baltijas čempionātu sezonas. Pie starta barjeras stāsies pašmāju un kaimiņvalstu ātrākie motokrosa braucēji, lai sadalītu svarīgos ieskaites punktus cīņā par tituliem MX1, MX2, MX125, MX85, MX85B, MX2 Juniori, Q Open, BV Open un Amatieri Open klasēs.

Piecu posmu Latvijas motokrosa čempionāta sezona šogad tika atklāta 17. aprīlī Aizputē, “Misiņkalna” moto trasē, bet lielais fināls gaidāms Cēsīs, trasē, kurā agrāk tika aizvadīti vairāki pasaules čempionāta posmi blakusvāģu klasē.
Pēc aizvadītajiem četriem Latvijas čempionāta posmiem prestižākajā no solo motociklu klasēm MX1 līderis ar 197 punktiem ir Kārlis Sabulis (MX Moduls), kuram perfekti iesākto sezonu Alojas posmā sabojāja Tomass Šileika (MX Druvas), kas šobrīd kopvērtējumā ir otrais. Šileika kontā ir 157 punkti, kas ir par 30 punktiem mazāk kā Sabulim. TOP3 vadošo sportistu kopvērtējuma tabulu ar 122 punktiem noslēdz “KTM Motofavorīts” komandu pārstāvošais Nojus Gasijunas no Lietuvas. Viennozīmīgi, ka šim trio cīnoties par punktiem, kārtis mēģinās sajaukt lietuviešu motokrosa zvaigzne Armīns Jasikonis, kurš šajās meistarsacīkstēs startēs zem “Kristera Serģa motokluba” karoga.

Ja MX1 klasē vadošo braucēju sezonas kopvērtējuma trijnieks ir izkristalizējies, tad MX2 ieskaitē uz Latvijas čempiona titulu pretendē gan pirmspēdējā posma uzvarētājs Edvards Bidzāns (AMK “Bieriņi”), gan šā gada Eiropas čempions Toms Macuks (Rodeo MX), kurš pirms Latvijas čempionāta sezonas noslēdzošā - piektā posma no Bidzāna atpaliek tikai vienu punktu. Godalgoto braucēju trijnieku noslēdz lietuvietis Erlandas Mackonis, kura kontā ir 141 punkts, par divdesmit sešiem punktiem mazāk kā Macukam.

MX2 Junioru klasē nevainojamu sezonu aizvada Ugnius Lilius no Lietuvas, kurš uzvarējis pilnīgi visos aizvadītajos posmos. Tikpat stabili visas sezonas garumā kā otrais brauc Daniils Kuzmins (AMK “Bieriņi”), kurš no līdera pirms pēdējā posma atpaliek 24 punktus. Trešais šobrīd ir Ralfs Riters (Rambas R). Viņam Cēsīs par savas pozīcijas noturēšanu gaida principāla cīņa ar vārda brāli Ralfu Vindigu (Motokurzeme), jo Riteru no Vindiga atdala tikai divi punkti.

Maz asumu trasē netrūks arī 125 cc klases braucēju starpā. Šobrīd šajā konkurencē līderis ir Tomass Šaicāns no “Rodeo MX”, taču pēdējā posmā atgūt vadības grožus centīsies Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts), kurš izlaida Alojas posmu, lai dotos uz Eiropas čempionātu, kurā izcīnīja bronzas godalgu. Trešo kopvērtējuma tabulas ailīti šobrīd aizņēmis “MX Moduls” braucējs Markuss Kokins, taču sportistam uz papēžiem min viņa kluba biedrs Martins Platkēvičs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē labi nostartēja ADAC posmā Vācijā.

85 cc klasē dažu punktu attālumā no Latvijas čempiona titula ir Traviss Leoks no Igaunijas. Toties sarežģītāka situācija ir cīņā par atlikušajām godalgotajām vietām. Šobrīd otrā un trešajā pozīcijā atrodas latvieši Emīls Solovjevs (MX Moduls) un Alberts Knapšis (F.F.F. sporta klubs), taču turpat blakus viņiem ir igauņi Jans Martens Paju un Gregors Kūsks, kas vēlēsies vietējos braucējus izstumt no labāko trijnieka. Vai viņiem tas izdosies, redzēsim Cēsīs.

Tāpat Cēsu posmā zelta medaļas liktenis izšķirsies blakusvāģu konkurencē. Šobrīd vadošie braucēji šajā klasē ir dvīņubrāļi Daniels un Bruno Lielbārži (KTM Motofavorīts), kuri iekrājuši 31 punkta pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, pasaules čempionāta un Nāciju kausa medaļniekiem Māri Rupeiku un Kasparu Liepiņu (MX Moduls). Šis būs pirmais posms, kurā Daniels brauks bez sava brāļa Bruno, jo tas ārstē traumu, ko guva pasaules čempionāta posmā Čehijā. Bruno šajās sacensībās un arī Nāciju kausā aizvietos lietuvietis Konstantinas Beleckas. 3. vietā blakusvāģos šobrīd atrodas Gerta Gordejeva/Kaspara Stupeļa (MX Moduls) ekipāža, kas tikai par diviem punktiem ir priekšā Jānim un Pēterim Jegoroviem (Rambas R). Vēl cīņā par bronzu var iesaistīties Liutauras Variakojis ar līdzbraucēju Mārtiņu Antonu, kuri šosezon aizvadījuši vienu posmu pasaules čempionātā un septembra beigās Lietuvas izlases sastāvā dosies uz Nāciju kausu. Nav izslēgts, ka uz Cēsīm atbrauks arī pasaules čempionāta līderi Kerts Variks un Lari Kunnas. Tiesa, viņi nepretendēs uz Latvijas čempionāta medaļām sezonas kopvērtējumā, taču viņi noteikti būs vieni no galvenajiem favorītiem cīņā par medaļām posmā.

Arī kvadriciklos briest intrigas. Savam trešajam Latvijas čempiona titulam pretī soļo Matīss Palēvics (Rodeo MX), kurš ir pašreizējais čempionāta līderis, taču uz viņa vietu pretendē arī Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs) un Valērijs Kuzmins no “Gulbenes moto”. Nedrīkst piemirst par Kārli Neiju (KTM Motofavorīts), kurš šosezon līderiem ir licis panervozēt ne reizi vien. Tāpat konkurenci vadošajai kliķei mēģinās sastādīt Reinis Bicāns (JTSC “Eriņi”) un Atis Breds (Gulbenes moto), kuriem pastāv vēl reāla iespēja pacīnīties par sezonas noslēgšanu labāko TOP3. Iespējams, Latvijas motosporta līdzjutējus ar savu klātbūtni Cēsīs pagodinās arī igaunis Kevins Sārs, kurš šogad jau piekto reizi kronēts par Eiropas čempionu. Viņš pagaidām oficiāli savu dalību nav apstiprinājis.

Jāpiezīmē, ka šajā Latvijas čempionāta posmā tiks noslēgta arī Blakusvāģu un Kvadriciklu amatieru čempionāta sezona, sadalot titulus BV Amatieru, BV Veterānu, BV Gaiss, Q iesācēju, Q Amatieru un Q Veterānu klasēs.
Komandu konkurencē vienu posmu pirms sezonas noslēguma, pirmajā pozīcijā ar 4647,5 punktiem atrodas “Moduls MX”, bet viņiem uz papēžiem min “Rodeo MX”, kuru kontā šobrīd ir 4600,5 punkti. Savukārt TOP3 vadošo komandu sarakstu ar 3263,5 punktiem noslēdz “KTM Motofavorīts”.

Kopvērtējuma TOP3 tabula pa klasēm:

MX85
1. Treviss Leoks – 184 punkti
2. Emīls Solovjevs (MX Moduls) – 145 p
3. Alberts Knapšis (F.F.F. sporta klubs) - 134

MX85 B
1. Toms Dankerts (AMK Bieriņi) – 161 p
2. Alekss Griņjo (VV Moto Racing team) – 140 p
3. Artūrs Vinters (Jāņa Vintera Moto team Riga) – 118 p

MX 125
1. Tomass Šaicāns (Rodeo MX) – 182 p
2. Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts) – 150 p
3. Markuss Kokins (MX Moduls) – 139 p

MX2 Juniori
1. Ugnius Liulis – 200 p
2. Daniils Kuzmins (AMK Bieriņi) – 176 p
3. Ralfs Riters (Rambas R) – 146 p

MX2
1. Edvards Bidzāns (AMK Bieriņi) – 168 p
2. Toms Macuks (Rodeo MX) – 167 p
3. Erlandas Mackonis – 141 p

MX1
1. Kārlis Sabulis (MX Moduls) – 197 p
2. Tomass Šileika (MX Druvas) – 157 p
3. Nojus Gasiunas (KTM Motofavorīts) – 122 p

MX Amatieri 250 cc
1. Ansis Anševics (Rodeo MX) – 170 p
2. Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga) – 138 p
3. Agris Bārda (DAKo Ziemeļvidzeme) – 125 p

MX Amatieri 450 cc
1. Leons Kozlovskis (MX Ādaži) – 200 p
2. Raivis Eikmanis (Rambas R) – 133 p
3. Valdis Seratinskis (MX Moduls) – 120 p

Q Open
1. Matīss Palēvics (Rodeo MX) – 173 p
2. Kārlis Lizanders (Saldus motoklubs) – 144 p
3. Valērijs Kuzmins (Gulbenes moto) – 136 p

BV Open
1. Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis (KTM Motofavorīts) – 197 p
2. Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš (MX Moduls) – 166 p
3. Gerts Gordejevs/Kaspars Stupelis (MX Moduls) – 128 p

Izmantotie resursi:
lamsf.lv


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.