Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ūdensmotosportists Slakteris kļūst par Eiropas vicečempionu F4 klasē

Agris Suveizda

Ūdensmotosportists Slakteris kļūst par Eiropas vicečempionu F4 klasē
Nils Slakteris. Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Somijas pilsētā Imatrā par pasaules vicečempionu F4 klasē kļuvis latviešu ūdensmotosportists Nils Slakteris.

Imatras pilsēta ir slavena ar motoru sportu, jo vēl pirms mēneša tā pulcēja visus moto entuziastus uz vienām no bīstamākajām sacensībām - Isle of men TT jeb ielas motošoseju. Aizvadītajā nedēļā Somijas pilsēta uzņēma ātrumlaivu sportistus GT10, GT15, Formula 2 un Formula 4 klasēs, informē Slaktera komanda. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja četri sportisti.

Sportistiem divu dienu laikā bija jāveic četri sacensību braucieni un rezultātu noteica visu četru braucienu kopvērtējums. GT15 klasē starp 17 Eiropas labākajiem pilotiem Latvijas vārdu pārstāvēja divi sportisti - Ardis Slakteris un Ralfs Zaharčenoks. Pirmajā dienā abos sacensību braucienos Ardis Slakteris uzrādīja pārliecinošu rezultātu cīņā par trešo vietu, savukārt Slaktera komandas biedrs sekoja turpat līdzās un finišēja labāko sešiniekā.

Formula 4 klasē 14 pilotu konkurencē Latviju pārstāvēja Nils Slakteris un Roberts Minings. Spožu uznācienu parādīja latvietis Nils Slakteris, kurš skatītājiem par prieku visas dienas garumā iepriecināja ar lieliskiem startiem un cīņu par pirmo vietu!.Viņa lielākais konkurents bija Pasaules kausa ieguvējs no Norvēģijas Andre Solvangs. Latvijas pārstāvis Roberts Minings piedzīvoja tehniskas kļūmes, tāpēc sportistam neizdevās iegūt gaidīto rezultātu.

Otrajā dienā situācija krasi mainījās - Ardis Slakteris, kurš stabili GT15 klasē cīnijās par pjedestālu, trešajā braucienā finišēja otrais, savukārt pēdējā braucienā asi iecirtās vilnī un zaudēja pozīcijas, un sacensības turpināja ceturtajā pozīcijā. Ralfs Zaharčenoks savukārt uzrādīja augstāku rezultātu un trešo sacensību braucienu sasniedza ceturtajā pozīcijā, savukārt noslēdzošajā braucienā pilota laivai gadijās tehniska kļūme, kā rezultātā, Zaharčenokam no sacensībām nācās izstāties.

Formulā 4 Nils Slakteris trešajā braucienā stabili turējās otrajā vietā, joprojām atstājot nemainīgu pjedestāla trijotni - pirmais Andre Solvangs no Norvēģijas, otrais Nils Slakteris no Latvijas un trešais Noels Vantinens no Somijas. Lai arī šķita, ka pjedestāls jau ir zināms, ceturtais brauciens mainīja spēles noteikumus - Nils Slakteris pieļāva kļūdu pirmajā līkumā un sacensības turpināja ceturtajā vietā, savukārt cīņā par pjedestālu ienāca Tino Lehtonens no Somijas, kurš sacensību kopvērtējumā arī izcīnīja trešo vietu.

Divu sacensību dienu kopvērtējumā Formulā 4 latviešu sportists Nils Slakteris izcīnīja otro vietu un kļuva par Eiropas vice čempionu Formulā 4, savukārt Roberts Minings izcīnīja 10. vietu. GT15 klase diemžēl nesa nepatīkamu pārsteigumu, jo tehniskās komunikācijas dēļ trešās vietas ieguvējs Ardis Slakteris tika atstāts bez pjedestāla, savukārt Ralfs Zaharčenoks izcīnīja 5.vietu. Šobrīd sportisti dodas atpakaļ uz Latviju, lai jau nākamajā nedēļas nogalē no 17. līdz 18. augustam pierādītu savus spēkus pasaules čempionātā Formulā 4 Lietuvā.

Informāciju sagatavoja:
Nila Slaktera komanda

     [+] [-]

, 2024-08-12 17:10, pirms 2 mēnešiem
vectēva komentārs: nasing spešl