Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmā Latvijas autokrosa braucēja: ''Nebija laika domāt par vēsturi''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pirmā Latvijas autokrosa braucēja: ''Nebija laika domāt par vēsturi''
Foto: Autocross.lv

Pirmā Latvijas autokrosa braucēja Lindija Grieze, kura šobrīd dzīvo Lielbritānijā, pauž saviļņojumu par viņas izcelto lomu sporta vēsturē, lai gan startēšanas brīdī par to nav bijis laiks domāt.

Atgādinām, ka Lindija deviņdesmitajos gados kļuva par pirmo sievieti, kura startējusi Latvijas autokrosā. Viņa pastāsta, kā nonākusi līdz šim sportam: “Man patiess prieks, ka autokross dzīvo, un priecē dāmu bariņš šajā sportā. Tā tik turēt! Jūtos patīkami pārsteigta par Autocross.lv rakstu. Tad, kad stājos uz starta, nebija laiks domāt par vēsturi, mana starta nozīmi tajā. Iesākas viss ar dzīvesbiedra teikumu: “Šai mašīnai apskati neiziesim, jāpārtaisa par krosinieku”. Pēc pāris dienām mašīna bija izārdīta, un viņš man saka: “Nu, redz, kur tava mašīna, sāc gatavoties autokrosam”.

Lindija atzīmē, ka autokrosa pārējo braucēju reakcija bija vairāk mulsums viņiem pašiem: “Daudziem braucējiem mana parādīšanās izraisīja apjukumu. Redz, viņš, džentelmenis būdams, vienmēr palaiž dāmu pa priekšu, nu kā viņam tagad trasē uzvesties? Bija, kas nāca atvainoties, ka trasē tomēr nebūs džentelmenis.”

Lindijas Griezes karjera bija salīdzinoši īsa, ko diktēja ikdienas apstākļi. Toties emocijas nav aizmirsušās: “Maz sanāca pabraukt. Dažādas tehniskas kaites, laika un finanšu trūkums ātri pielika punktu optimismam. Nezinu, kā tagad, bet tajos gados autokross bija pasākums, kuru gaidīja, kuram gatavojās, vienalga, vai tu radinieks, braucējs, vai vienkārši atbalstītājs.”

“Rindā stāvēja, kurš brauks līdzi, kurš mašīnu mazgās pēc katra apļa, kurš riteņus skrūvēs… Aktīvā izklaide ikvienam.”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv