Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Baumanis: "Par atspēlēšanos no nulles līdz trešajai vietai esmu ļoti priecīgs''

Baumanis: "Par atspēlēšanos no nulles līdz trešajai vietai esmu ļoti priecīgs''
Jānis Baumanis. Foto: Ferratum Rīga RX

Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonas pēdējā posmā Euro RX1 ieskaitē Jānis Baumanis kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Beļģijā notiekošajās sacensībās Spa trasē latviešu sportists otrajā dienā spēja pakāpties no 12. vietas un iekļūt lielajā finālā, apliecinot lielisku ātrumu un braukšanas prasmes.

NO 12. VIETAS LĪDZ PJEDESTĀLAM
Sezonas otrajā pusē veiksmīgi atrisinājis problēmas ar mašīnas startiem, Jānis Baumanis uz sezonas pēdējo posmu ieradās ar teorētiskām, bet maz ticamām izredzēm pacīnīties arī par čempiona titulu. Tas viss dēļ pirmā posma Zviedrijā, kur netika gūti punkti un deficīts līdz Fabienam Paijē bija ļoti ievērojams, taču rallijkross ir neprognozējams, tādēļ Jānim bija vismaz matemātiskas iespējas pacīnīties par titulu.

Pirmajā kvalifikācijā Baumanis veica lielisku startu, taču pirmo līkumu nācās izbraukt otrajā pozīcijā aiz vācieša Renē Minniha. Uzreiz bija redzams Baumaņa ātruma pārsvars, taču apdzīšanas manevram vieta neatradās. Munihs džokera sekcijā devas pašā pēdējā aplī un atgriezās trasē gandrīz blakus Baumanim. Finišā abus braucējus šķīra mazāk kā sekundes desmitdaļa par labu Muniham. Pat pēc cīņā zaudētā laika Baumanis sasniedza piekto labāko rezultātu kopējā ieskaitē.

Otrais brauciens Jānim noslēdzās jau pirmajā aplī. Startējis no ārmalas, latviešu sportists pabrauca garām trim konkurentiem un nonāca otrajā pozīcijā aiz Andreasa Bakeruda, taču aizmugurē notikušo kontaktu rezultātā pirmajā pagriezienā ļoti spēcīgi ar aizmugurējiem riteņiem sadūrās Džonatana Paijē un Jāņa mašīnas, nolaužot Baumaņa Škoda Fabia aizmugurējo riteni. Lai gan finišs netika sasniegts, pirmo dienu Jānis noslēdza 12. pozīcijā kopējā ieskaitē.

Svētdiena Latvijas līdzjutējiem iesākās lieliski – vispirms Baumanis apliecināja savu ātrumu, uzrādot labāko rezultātu iesildīšanās braucienus, bet vēlāk pārliecinoši dominēja savā braucienā. Summā Jāni par 0,083s pārspēja vienīgi komandas biedrs Andreass Bakeruds.

Ceturtais kvalifikācijas brauciens neizdevās tik labs. Baumanis izcīnīja septīto vietu, taču ar to bija pietiekami, lai četru braucienu summā ieņemtu piekto vietu un pusfinālu uzsāktu no otrās rindas.

Pusfināla Jānim labākā starta reakcija, taču acīmredzami sagura Škoda motors un pirmos līkumus Spa trasē Baumanis izbrauca ceturtajā pozīcijā, tomēr spēja veikt vairākus lieliskus apdzīšanas manevrus, kā arī veica ātrāko džokera apli. Vēlāk gan brauciena gaitu iespaidoja Mendijas Augustas avārija. Finišā ESMotorsport komanda sasniedza dubultuzvaru – Jānis braucienu finišēja otrajā vietā aiz Andreasa Bakeruda.

Fināla starts izdevās labāks un Baumanis turējās trešajā pozīcijā. Izturot spiedienu no aizmugurē esošajiem braucējiem, Baumanis saglabāja vietu uz pjedestāla un arī čempionāta kopvērtējumā sezonu noslēdza trešajā vietā, kas ir lielisks sasniegums pēc smagā sezonas sākuma Zviedrijā.

JĀNIS BAUMANIS: “SPĒJĀM VISU LAIKU VEIKT ĻOTI ĀTRUS APĻU LAIKUS”
Jānis Baumanis: “Šīs nebija no tām vienkāršākajām sacensībām. Bijām gatavojušies kam citam, jo grants segums bija pilnībā mainījies. Tas vairāk atgādināja Rīgas posmu, bija slidenāks. Neskatoties uz to, spējām visu laiku veikt ļoti ātrus apļu laikus, taču pirmo pagriezienu konfigurācija noveda pie daudz avārijām. Arī man sešu braucienu laikā gadījās piedzīvojumi un otrajā kvalifikācijā pat tika nolauzts ritenis, bet ceturtajā pamatīgi salocīti stūres stieņi. Nācās izmantot jaunas riepas ātrāk nekā bijām plānojuši un līdz ar to nesasniedzām labāko iespējamo rezultātu.
Liels prieks par komandas paveikto darbu. Paldies visiem atbalstītājiem, līdzjutējiem un ģimenei un visiem, kas juta līdzi. Paskatoties uz kopvērtējumu, trijos posmos iegūts pietiekams punktu skaits, taču visaugstākajiem sasniegumiem Zviedrijas posmā palikām ar 0 punktiem, kas iegrieza pa pogām uz visu sezonu. Tā kā čempionāts ir ļoti īss, tas arī atstāja ne tik saldu piegaršu. Par atspēlēšanos no nulles līdz trešajai vietai esmu ļoti priecīgs.”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš


Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.