Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Uz 15 gadiem diskvalificētais kartingists cīnīsies par soda atcelšanu

Uz 15 gadiem diskvalificētais kartingists cīnīsies par soda atcelšanu
Incidenta brīdis. Foto: Vroom Kart

Kartinga braucējs Luka Korberi, kurš aprīlī saņēma aizliegumu startēt Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pārraudzītās autosacīkstēs nākamos 15 gadus, šo lēmumu izlēmis pārsūdzēt.

Korberi nedienas sākās pēc tam, kad internetā nonāca video ar viņa izdarībām 2020. gada pasaules kartinga čempionāta finālā Lonato trasē. Pēc tam, kad bija piedzīvojis sadursmi, 23 gadus vecais sportists ar nolauzto kartinga bamperi iemeta savam pāri darītājam Polo Ipolito, kurš tobrīd sacensības turpināja, bet vēlāk Korberi tika nofilmēts uzbrūkot konkurentam slēgtajā parkā.

Gan Itālijas motoru sporta jomas vadība, gan FIA uzsāka izmeklēšanu, un galu galā viņam piesprieda diskvalifikāciju uz nākamajiem 15 gadiem, kas faktiski pārvilkusi strīpu viņa karjerai profesionālajā autosportā. Sākotnēji tika spriests par braucēja diskvalificēšanu uz visu mūžu, taču tika pieņemts lēmums tomēr ļaut viņam atgriezties trasē, kad būs izciests sods.

FIA paziņojusi, ka Korberi ir iesniedzis apelāciju, un Starptautiskais tribunāls tiksies uz sēdi 22. jūnijā, lai vēlreiz uzklausītu vainīgo pusi. Korberi aizstāvji iepriekš uzstāja uz to, ka no Itālijas federācijas puses sportists jau saņēmis sodu par šiem diviem incidentiem, tādēļ FIA nedrīkstēja vēlreiz piešķirt sodu par tiem pašiem pārkāpumiem. Tāpat tika minēts, ka Korberi savas darbības veica “dusmās, ko radīja citas personas netaisnīga rīcība”. Par piemēru arī tika minētas kādas slēpošanas sacensības, kurās sportists pēc uzbrukuma konkurentam saņēma diskvalifikāciju tikai uz vienām sacīkstēm.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.