Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Edmunds Bērziņš ''Red Bull Car Park Drift'' finālā Ēģiptē izcīna 9. vietu (+video)

Edmunds Bērziņš ''Red Bull Car Park Drift'' finālā Ēģiptē izcīna 9. vietu (+video)
Foto: Silke Haushalter

Latviešu drifta braucējs Edmunds Bērziņš 4. un 5. novembrī Ēģiptē piedalījās “Red Bull Car Park Drift 2021” fināla sacensībās, iegūstot 9. pozīciju.

Bērziņš savu ceļazīmi ieguva atlases sacensībās, kas norisinājās pirmo reizi Latvijā, Starptautiskās lidostas “Rīga” autostāvvietā šī gada augustā – 39 dalībnieku konkurencē viņš pierādīja sevi un izcīnīja uzvaru.

Ēģiptē satikās drifta braucēji no visas pasaules, zem 13 karogiem sacentās 19 braucēji. Kataras drifta karalis Ahmeds Al-Amri ierindojās pirmajā vietā, otrajā vietā jordānas sportists Abdulla Abo Huseins, bet trešajā vietā omānis Haitams Al-Hadidi. Latviešu sportists ieņēma 9. pozīciju, startējot ar īrētu drifta automašīnu BMW E36.

Edmunds Bērziņš savā Facebook lapā dalījās ar pirmajām emocijām pēc sacensībām: ''Aizvadīts “Red Bull Car Park Drift” fināls Ēģiptē 2021. Paldies Redbull Latvia un Red Bull Ēģipte par iespēju piedalīties finālā. Ir iegūta liela pieredze, jauni paziņas un satikti lieliski cilvēki. Kopumā treniņu un sacensību dienā darīju visu labāko pie esošās situācijas. Gala rezultātā, ieņemot 9. vietu starp 19 braucējiem. Nemaz nav slikti braucot ar svešu mašīnu – divi testa braucieni treniņu dienā un viens izšķirošais finālu dienā.''

Pirmajā braucienā piedalījās 19 drifteri. Viņi tika novērtēti pēc viņu snieguma šādās kategorijās: auto izskats un dizains, automašīnas skaņa, riepu dūmi, drifta prasmes, dažādos trasē izvietotajos šķēršļos. Otrajam sacensību braucienam kvalificējās tikai astoņi labākie dalībnieki. Edmunds Bērziņš ieguva 9. pozīciju, pietrūka pavisam nedaudz, lai iekļūtu otrajā braucienā un pacīnītos par iespēju iekļūt labāko četriniekā.

Informāciju sagatavoja:
LAF Prese


Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
21

Brāļi Lielbārži izcīna karjeras pirmo uzvaru PČ blakusvāģu motokrosā

17 gadus vecie Daniels un Bruno Lielbārži svētdien izcīnījuši savu karjeras pirmo uzvaru blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacensībās Portugālē.