Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"LV Racing" komandai spēcīgs sastāvs un visaugstākie mērķi gaidāmajā sezonā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas autošosejas komanda “LV Racing” ziemīgos laika apstākļos prezentējusi savus plānus un komandas braucēju sastāvu 2021. gada autošosejas sezonai, izvirzot visaugstākos mērķus – kļūt par čempioniem Baltijas mēroga sacensībās gan komandu, gan individuālajā ieskaitē, kā arī piedalīties kādās Eiropas līmeņa izturības sacensībās.

Prestižākajās Baltijas autošosejas čempionāta sacensībās – sešu stundu izturības čempionātā – komandu pasaules līmeņa “TCR” klasē ar ''Audi RS3 LMS TCR'' automašīnu pārstāvēs ātrais somu sportists Antti Rantala, kurš komandas sastāvā startēja arī pērn. Somu sportistam pievienosies talantīgais autošosejas braucējs Valters Zviedris, kuram jau ir gana liela pieredze pie “TCR” klases automašīnu stūres, kā arī vēl viens latviešu pilots Ivars Vallers, kurš autosporta pamatus apguvis kartinga sacensībās, bet pēdējos gados savas prasmes slīpējis autošosejas trasēs Vācijā.

“Mēs esam gatavi sezonai – automašīna ir pilnībā sagatavota sacīkšu sezonai, kurā mūs pārstāvēs trīs ļoti ātri braucēji!” saka komandas vadītājs Lauris Vīgants. “Pirmajā sezonā esam ieguvuši vērtīgu pieredzi kaujas apstākļos, un šo pieredzi liksim lieta, lai plūktu laurus cīņā ar mūsu konkurentiem no kaimiņvalstīm.”

Par komandas vadošo pilotu var uzskatīt Valteru Zviedri: “Esmu ļoti priecīgs būt šajā komandā un cīnīties kopā par visaugstāko goda pjedestāla pakāpienu! Komanda perfekti pārzina automašīnu un spēj to sagatavot atbilstoši braucēju vajadzībām. Esmu izsalcis pēc uzvarām un ticu, ka spēsim tās sasniegt!”

Valters Zviedris pārstāvēs komandas krāsas arī Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sprinta sacensībās “TCR” klasē, kurā startē identiskas automašīnas, ar kādām notiek cīņa arī par Pasaules čempiona titulu. BaTCC čempionāts ir licencēta “TCR” sērija, kas nodrošina stingru tehnisko noteikumu ievērošanu, kas uzvarētāju trasē ļauj noskaidrot tīrā cīņā starp pilotiem, paverot iespējas labākajiem pilotiem karjeru turpināt Eiropas salonautomašīnu čempionātos.

“LV Racing” komanda 2020. gada sezonā spilgti debitēja Baltijas autošosejas čempionātā – izcīnot uzvaru gan sešu stundu izturības čempionāta “TCR” klasē, gan arī sprinta sacensībās. Komanda plāno piedalīties arī kādā no Rietumeiropas sacensību seriāla posmiem, kā arī ir sagatavojusi jaunu pārsteigumu līdzjutējiem 2022. gada sezonā!

2021. gada Baltijas autošosejas čempionāta kalendārs:
1. Rīga, Biķernieku trase, 14.-16. maijs
2. Pērnava, Audruring trase, 18.-20. jūnijs
3. Pērnava, Audruring trase, 20.-22. augusts
4. Rīga, Biķernieku trase, 17.-19. septembris

Informāciju sagatavoja:
“LV Racing” komandas pārstāvis Jānis Straupe