Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers izcīna pirmo uzvaru sezonā un jau pretendē uz titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers izcīna pirmo uzvaru sezonā un jau pretendē uz titulu
Miks Šūmahers pēc uzvaras Moncā. Foto: Motorsport.com

Nedēļas nogalē Moncas trasē norisinājās kārtējās "Formula 2" čempionāta sacīkstes, kurās pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Miks Šūmahers. Tagad viņš jau nopietni pretendē uz titulu.

Septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls šogad aizvada otro sezonu F2 seriālā. Pērn viņš kopvērtējumā ieņēma 12. pozīciju, bet Hungaroringā sasniedza pirmo uzvaru. Šogad vācieša sniegums kopumā ir labāks, jo pašlaik jau visai regulāri tiek iekarots pjedestāls, tostarp pēdējās sešās sacīkstēs pēc kārtas.

Moncā Šūmaheram izdevās gūt uzvaru pirmajā braucienā (pērn viņš uzvarēja Ungārijas posma otrajā braucienā jeb sprinta sacīkstēs). Kvalifikācijā pēc paša kļūdas un avārijas sportists palika septītais, taču veica sev raksturīgu labu startu, jau pirmā apļa laikā paceļoties līdz otrajai vietai. Līderis bija kvalifikācijas uzvarētājs Kelams Iljots, kurš atradās dažas sekundes priekšā, bet boksu apmeklējuma laikā noslāpēja mašīnu, atkrītot tālu aizmugurē.

Vadībā nokļuva Šūmahers, kuram izdevās nosargāt drošu pārsvaru pār sekotājiem līdz finišam. Otrais vienubrīd bija Kristians Lundgārds, kurš vēlāk piekāpās Lukam Gioto cīņā par otro vietu.

Otrajā braucienā pārliecinoši uzvarēja Dens Tiktams, taču viņu diskvalificēja. Sportista mašīna apstājās bremzēšanas aplī pēc finiša, un tiesneši nespēja paņemt no tās degvielas paraugu, kas kļuva par pietiekamu iemeslu uzvarētāja izslēgšanai no rezultātiem. Līdz ar to uzvara pienācās Iljotam, otrajā vietā Lundgārds, bet Šūmaheram šis pavērsiens deva iespēju pakāpties no ceturtās pozīcijas uz trešo.

Pēdējos divos posmos "Formulā 2" startē arī igaunis Juri Vipss. Spā-Frankošamps trasē viņam divas 11. vietas, bet Moncā braucējs ierindojās 11. un devītajā pozīcijā, līdz ar to punktus nav guvis. Tos šajā čempionātā piešķir par pirmajām astoņām vietām un ātrāko sacīkšu apli.

Tikmēr kopvērtējumā četrus posmus pirms sezonas beigām krietni saspringta cīņa par titulu. Pašlaik pirmais ir Iljots, kuram tikai sešus punktus zaudē tagad jau otrajā vietā nonākušais Šūmahers. Roberts Švarcmans, kuram Moncas posms izvērsās salīdzinoši blāvs, atpaliek vēl par trim punktiem.

F2 kopvērtējuma "Top 10"

VietaPilotsValstsPunkti
1.Kelams IljotsApvienotā Karaliste149
2.Miks ŠūmahersVācija143
3.Roberts ŠvarcmansKrievija140
4.Juki CunodaJapāna123
5.Kristians LundgārdsDānija116
6.Ņikita MazepinsKrievija102
7.Gvanju ŽouĶīna102
8.Luī DeletrazsŠveice93
9.Dens TiktamsApvienotā Karaliste77
10.Luka GiotoItālija71