Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

''Kristoffersson Motorsport'' elektrisko ēru sāks ar trīs automašīnu komandu

''Kristoffersson Motorsport'' elektrisko ēru sāks ar trīs automašīnu komandu
Foto: Kristoffersson Motorsport

Kristoffersson Motorsport (KMS) ir pirmā apstiprinātā komanda 2022. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionātam, titulētajai komandai paziņojot, ka rallijkrosa elektriskās ēras sākumam tā pasūtījusi trīs elektro-komplektus.

- Kristoffersson Motorsport apstiprina, ka ir pasūtījuši trīs Kreisel elektro-komplektus.
- Zviedru komanda smelsies zināšanas līdz šim rallijkrosā sasniegtajos lieliskajos rezultātos.
- Komanda gatava jaunam izaicinājumam, World RX pārejot uz elektriskajiem auto.

Rallycross Promoter GmbH pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Kreisel Electric, kuri izstrādā elektriskos pārbūves komplektus RX1e automašīnām, šobrīd ir saņēmuši rezervācijas 14 elektro-komplektiem. Atgādinām, ka RX1e automašīnas, ar kurām komandas startēs nākamsezon, būs vēl ātrākas un ar labāku paātrinājumu kā šobrīd izmantotie auto. Šādu veiktspēju nodrošinās automašīnu 500kW jauda, kas ir ekvivalenta 680 zirgspēkiem. Jauda tiks piegādāta ar divu elektromotoru palīdzību, nodrošinot 880Nm griezes momentu, kas būs pieejams jebkurā brīdī.

KMS komandu izveidojis Tomijs Kristofersons – vairākkārtējais Zviedrijas rallijkrosa čempions, kurš par vadošajām pozīcijām cīnījies arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā. Viņš arī tēvs trīskārtējam pasaules rallijkrosa čempionam Johanam Kristofersonam. Gadu gaitā komanda sasniegusi lieliskus rezultātus gan rallijkrosā, gan autošosejas sacensībās.

Pēc Tomija Kristofersona autobraucēja karjeras noslēgšanas 2008. gadā, bija pienākusi kārta sacensībās redzēt Johanu Kristofersonu, kurš izcīnīja uzvaru 2012. gada Skandināvijas autošosejas čempionātā ar Volkswagen Scirocco, kas darbojās ar biogāzi. Jau nākamajā sezonā, KMS atgriezās Euro RX Supercar (tagad Euro RX1) klasē, trīs sezonu garumā izcīnot vairākas uzvaras un vietas labāko trijniekā gan ar Kristofersonu, gan ar Ole Kristianu Veibiju pie stūres.

Paralēli Euro RX programmai, KMS ir bijis World RX dalībnieku sarakstā kopš 2014. gada, sākotnēji startējot kā Volkswagen Dealer Team KMS, pirms nosaukuma maiņas uz Volkswagen Team Sweden un, visbeidzot, kā Volkswagen RX Sweden. Johans Kristofersons savu pirmo uzvaru izcīnīja 2015. gada Portugāles posmā, sezonu noslēdzot trešajā vietā. 2016. gada sezona bija vēl veiksmīgāka, izcīnot vienu uzvaru un vicečempiona titulu.

2017. un 2018. gadā, kad PSRX Volkswagen Sweden komanda izcīnīja uzvaru gan komandu, gan individuālās ieskaitēs – būtisku lomu spēlēja arī KMS, kas nodrošināja komandai būtisku personālu un infrastruktūru. Pēc gada prombūtnes no rallijkrosa, 2020. gadā komanda atgriezās sportā kā Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Kristofersonam izcīnot savu trešo pasaules čempiona titulu.

Tomijs Kristofersons, Kristoffersson Motorsport komandas vadītājs:
''Ar savu komandu kļuvām par pasaules čempioniem jau pagājušogad, taču iespēja cīnīties par pirmo pasaules čempionu titulu ar elektriskajiem rallijkrosa auto būs milzīgs izaicinājums un tas mūs ļoti iedvesmo – šī tiešām bija iespēja, kuru laist garām nedrīkstēja.''

''Mums rallijkrosā ir gara vēsture – šī disciplīna ir tā, kurā esam visspēcīgākie. 2022. gada sezonai mums bija vairākas iespējas, taču es nevēlos darīt kaut ko, ja nevaru tam kārtīgi pievērsties. Arī mūsu sponsori patiešām tic rallijkrosa elektriskajai nākotnei un ir gatavi mesties iekšā šajā izaicinājumā.''

''Mēs ticam čempionāta rīkotājam un tam, ka šīm automašīnām ir lielisks potenciāls, kas nodrošinās aizraujošas sacensības – šie auto noteikti būs ļoti ātri. Esmu pilnībā pārliecināts, ka mēs spēsim radīt produktu, kas faniem liks skatīties neticībā pavērtām mutēm. Tagad visu savu enerģiju veltīsim, lai atrastu ražotāju, ar kuru kopā cīnīties, kā arī pareizo pilotu, kuram uzticēt šo darbu…''

Arne Dirks, Rallycross Promoter GmbH vadītājs:
''Mēs esam priecīgi paziņot par Kristoffersson Motorsport dalību jaunajā World RX elektriskajā ērā, un viņu izvēle startēt ar trim automašīnām skaidri demonstrē viņu attieksmi un ticību tam, ko mēs šeit darām. Tomijs ir bijis viens no lielākajiem atbalstītājiem pārejai uz ilgtspējīgu nākotni, un KMS komandas rezultāti runā paši par sevi. Ar Tomija vīziju, pieredzi un zināšanām, man nav ne mazāko šaubu, ka viņa komanda cīnīsies par augstākajām vietām jau no pirmā posma.”

Izmantotie resursi:
rigarx.lv


, 2021-10-07 08:54, pirms 2 gadiem
Uz šito p0rn0grāf*** vairs nekad neiešu. Biju uz pilnībā visiem Rīgas RX posmiem, bet tie elektriskie sūd** atsit jebkuru interesi par rallijkrosu jo skaņa ir viena no galvenajām lietām, kāpēc intersēja šis sporta vieds.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.