Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jūrmalas kartinga komanda uzvar četru stundu izturības sacīkstēs Kandavā, Nitiša komanda ceturtā

Jūrmalas kartinga komanda uzvar četru stundu izturības sacīkstēs Kandavā, Nitiša komanda ceturtā
Publicitātes foto

''Jūrmala/ Papa’s Sacīkšu Komanda'', kuras sastāvā startēja Valters Zviedris, Ernests Veismanis un Ivars Uss, izcīnīja lielisku uzvaru kartinga sezonas noslēdzošajās 4 stundu izturības sacensībās kartinga komandām, kuras 3. oktobrī norisinājās Kandavas kartodromā.

Ar šīm sacensībām tradicionāli, nu jau trešo reizi un otro gadu pēc kārtas, tiek noslēgta kartinga sezona Latvijā. Uz starta šogad stājās pavisam 20 komandas ar trīs sportistiem katrā no tām. Visas komandas izmantoja pašus ātrākos Rotax DD2 klases kartingus ar diviem pārnesumiem, kuri Kandavas trases taisnēs sasniedz līdz pat 120 km/h lielu maksimālo ātrumu. Pēc sacensību starta komandām bija jāveic 4 stundu ilgas sacīkstes, obligāti veicot astoņus vismaz trīs minūtes garus un vienu vismaz 10 minūtes garu iebraukšanu boksos - “Pit Stopu”, kuru laikā savstarpēji mainījās komandas braucēji, tika papildināta degviela, mainītas riepas un veikti citi tehnikas apkopes un remonta darbi.

Šī gada sacensību dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs - uz starta bija gandrīz visi vadošie šīs klases sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī no mūsu kaimiņu valsts Igaunijas. Uz starta stājās arī visiem labi zināmais rallijkrosa pilots Reinis Nitišs un Eiropas rallija un Pasaules rallijkrosa čempionātu organizators Raimonds Strokšs, kuri kopā ar Andreju Laipnieku bija apvienojušies komandā ar nosaukumu “RA Events”.

Jūrmalas komandai ar Valteru Zviedri pie stūres kvalifikācijā izdevās uzrādīt ceturto ātrāko apļa laiku. Sacensību starta procedūra bija ļoti interesanta, jo sportistiem pirms tikt līdz savam kartingam, līdzīgi, kā tas vēsturiski notika īstajās “LeMānas” sacensībās, bija jāveic diezgan prāvs gabals skriešus. Tas piedeva zināmu jautrības devu visam pasākumam, jo visi sportisti kādus 100-200 metrus veica skrienot pilnā autosportista ekipējumā - ar ķiverēm galvā.

Jūrmalas komandas braucēji Valters Zviedris, Ernests Veismanis un Ivars Uss aizvadīja lielisku un stabilu sacīksti. Neskatoties uz nolūzušo sēdekļa stiprinājumu, kuru izdevās salabot, to sametinot 10 minūšu ilgā “Pit stopa” laikā, jūrmalnieki visu 4 stundu garo distances laiku turējās vadošo komandu vidū un ar Valteru pie stūres sasniedza finišu kā pirmie, 18,217 sekundes priekšā komandai ar nosakumu “15%”, kuras sastāvā startēja vēl viens jūrmalnieks Ričards Šubeckis, kā arī Patriks Ločmelis un Gustavs Māliņš.

19,755 sekundes uzvarētājiem zaudēja trešās vietas ieguvēji “Team Victoria” ar Henriju Grūbi, Iļju Aļoškinu un Matveju Makušinu pie stūres. Kā ceturtie, atpaliekot par trīs apļiem, finišu sasniedza titulētā Reiņa Nitiša “RA Events” komanda.

Šis gads globālās pandēmijas un ceļošanas ierobežojumu dēļ mūsu komandas sportistiem ir bijis ļoti sarežģīts, bet, neskatoties uz to, Valters Zviedris ir startējis ar TCR auto Lietuvā un Igaunijā, un arī ar “Legend Cars” auto Somijā, kā arī šogad otro gadu pēc kārtas ir izcīnījis Latvijas vicečempiona titulu kartingā DD2 klasē, piekāpjoties tikai titulētajam Igaunijas sportistam Ragnaram Veerusam. Tā kā Ragnars ir kļuvis arī par šī gada Ziemeļeiropas, Igaunijas un arī Lietuvas čempionu, tad šī otrā vieta Latvijas čempionātā un Latvijas Rotax Challenge ieskaitēs Valteram dod iespēju jau otro reizi savā karjerā pārstāvēt mūsu valsti “Rotax Grand Finals 2020” vispasaules finālsacensībās.

Šajās sacensībās katru gadu tiekas labākie Rotax sportisti no varāk nekā 60 pasaules valstīm, kuri izcīnījuši tiesības pārstāvēt savu valsti šajās prestižajās sacensībās. Šīs Grand Finals sacensības nereti tiek pielīdzinātas olimpiskajām spēlēm kartingā. Plānots, ka tās norisināsies nākamā gada sākumā no 23. līdz 30. janvārim Portimao trasē Portugālē.

Cerams, ka globālā pandēmija un ar to saistītie ierobežojumi neizjauks Valtera plānus pārstāvēt mūsu valsti šajās prestižajās sacensībās. Jūrmalas komandas jaunākais sportists, 15 gadus jaunais Ričards Šubeckis, gada sākumā, pirms tika ieviesti ceļošanas ierobežojumi, bija paspējis startēt un gūt vērtīgu pieredzi Rotax Ziemas kausā Spānijā un Rotax Centrāleiropas sacensībās Austrijā. Pēdējos divos Latvijas čempionāta posmos Ričards finišējis uz goda pjedestāla, izcīnot divas otrās vietas, kas ļāvis viņam izcīnīt ceturto vietu šī gada Latvijas čempionātā un ar ļoti lielu optimismu skatīties uz vēl labākiem panākumiem arī nākamgad.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris
Jūrmala/ Papa's Sacīkšu Komanda menedžeris


Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.