Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Desmitais drifta festivāls Daugavpilī pulcēs ap 100 dalībniekus

Desmitais drifta festivāls Daugavpilī pulcēs ap 100 dalībniekus
Foto: LAF

9. un 10. jūlijā Daugavpilī desmito reizi notiks drifta sacensības, kas pie reizes būs Latvijas un Igaunijas kausa trešais posms. Iepriekš sportisti aizvadījuši posmus 333 Sporta kompleksā un Igaunijā. Šis būs pirmais no trim posmiem, kuru apmeklēt būs iespējams arī skatītājiem. Biļešu cenas no 10 līdz 15 eiro.

Latvijas drifta kauss Daugavpilī aizvadīs trešo posmu. Pirmais posms tika aizvadīts 333 sporta kompleksā, bet pirms nedēļas sportisti atgriezās no posma Igaunijā. Tuvi tandēmi, spraigas cīņas un azarts būs vērojams, stājoties uz starta ne tikai Latvijas, bet arī Igaunijas drifta braucējiem, kuri Daugavpilī aizvadīs savu oficiālo ieskaites posmu.

Jāpiezīmē, ka tieši Daugavpilī, sacensības beidzot būs iespēja apmeklēt arī ierobežotam skaitam skatītājiem, balstoties uz valstī Covid-19 noteiktajiem noteikumiem un epidemioloģiskajiem drošības pasākumiem. Beidzot braucējiem būs iespēja braukt ne tikai savam priekam, bet priecēt arī skatītājus ar sporta automašīnu rūkoņu un daudz dūmiem. Nav noslēpums, ka tieši Daugavpils trases konfigurācija ir veidota tā, lai skatītājus priecētu ar daudz dūmiem, kas ir šī sporta veida neatņemama sastāvdaļa. Organizatori ir speciāli sadalījuši zonas, lai skatītāji varētu droši vērot sacensības, kā arī tiem skatītājiem, kuriem nav sadarbspējīgs sertifikāts, vai iespēja veikt Covid-19 testu pirms sacensībām, to varēs izdarīt uz vietas sacensībās. Pirms ieejas norises vietā tiks nodrošināts Covid-19 punkts sadarbībā ar centrālo laboratoriju. Jāatzīmē, ka testi ir bezmaksas, un aizņems tikai līdz trim minūtēm. Pēc aptuveni 30 minūtēm tiks saņemta atbilde. Testi trasē darbosies no plkst. 9:00 līdz 14:00, tāpēc organizatori lūdz ieplānot laiku to veikšanai.

Kopā uz starta solās iziet ap 100 dalībniekiem, sacensībām ir pieteikušies arī jaunie censoņi no Latgales novada un Daugavpils. Sportisti ir trenējušies Daugavpilī un gatavi sagaidīt pārējos braucējus savā mājas trasē. Daugavpilī šogad nebūs atvērtais dalībnieku parks, kur skatītāji varētu satiktu sportistus. Skatītāji ir laipni aicināti ņemt līdzi savus personalizētos krēslus, lai komfortabli vērotu sacensības no malas.

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdien 9. jūlijā, kad teritorija skatītājiem būs slēgta. Sestdien 10. jūlijā treniņi sāksies jau no paša rīta, bet sacensību atklāšana plānota 14:30, kam sekos tandēmu sesijas. Organizatori aicina līdzjutējus droši ierasties sacensībās jau sestdienas rīta, jo ieeja skatītājiem būs atvērta no plkst 9:00.

Papildus informācija skatītajiem: Lūdzam ievērot divu metru distanci un nepulcēties savā starpā. Ja nevariet ievērot divu metru distanci no citiem apmeklētājiem, vērojot drifta sacensības, obligāti jālieto sejas maskas. Sacensības tiek rīkotas, balstoties uz visiem valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem infekcijas izplatīšanas ierobežošanai. Informācija par drošības noteikumiem var tikt mainīta, tuvojoties sacensībām. Ja tiek veiktas izmaiņas par pasākumu norisi Covid-19 apstākļos, par to organizators informēs ne vēlāk kā dienu pirms sacensībām savos sociālajos tīklos un oficiālajā vietnē driftlatvia.com - SĀKUMS

Biļetes pārdošana nopērkamas ierobežotā daudzumā visās Biļešu servisa kasēs un ''Circle K'' benzīntankos. Cenas pieaugušajiem 15,46 EUR, bērniem vecumā no septiņiem līdz 16 gadiem - 10,65 EUR (7-16 g.v.).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Autosportu federācija


Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
5

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.