Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Video: Sacīkstes Nirburgringā aptur pēc daudzām avārijām

Šajā nedēļas nogalē norisinās Nirburgringas 24 stundu sacensības, kurās ik gadu startē ļoti daudz dalībnieku. Šogad leģendārais Nordšlaifes aplis sarūpējis īpaši grūtus pārbaudījumus un pēc aizvadītām sešām stundām cīņas tika pārtrauktas.

Pēkšņi uznākušais lietus trases asfaltu dažviet pārvērta teju vai par slidotavu, kā rezultātā daudzas mašīnas, kuras bija aprīkotas ar slikiem, izslīdēja un arī avarēja, taču tas vēl nebija iemesls sarkano karogu izkāršanai. Trasi bija pārņēmusi migla, kas vietām redzamību samazināja tik bīstami, ka tiesnešiem neatlika nekas cits kā izlemt par diennakts sacīkšu apturēšanu.

Vēlāk sacensības tika atsāktas un pašlaik turpinās. Šī kopumā ir devītā reize, kad cīņu nācies pārtraukt, turklāt piecas no tām bijušas kopš 2013. gada.

24 stundu sacīkstes Nirburgringā risinās kopš 1970. gada. Ar piecām uzvarām panākumiem bagātākie sportisti šeit ir bijušais F1 pilots Pedro Lami, Marsels Tīmans un Timo Bernhards, bet starp ražotājiem ar 20 uzvarām titulētākā ir BMW rūpnīca.


Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.