Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"McLaren" pēc izgāšanās Indianapolisā plāno startēt Lemānā

"McLaren" pēc izgāšanās Indianapolisā plāno startēt Lemānā
"McLaren" šogad cieta izgāšanos Indianapolisā. Foto: Indy500.com

Pēc tam, kad šogad sakāvi cieta "McLaren" mēģinājums startēt leģendārajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs, komandas boss Zaks Brauns pavēstījis, ka tagad uzstādīts jauns mērķis - starts Lemānas 24 stundu sacensībās jau 2021. gadā. Projektā vieta atradīšoties arī Fernando Alonso.

Alonso šogad otro reizi karjerā cerēja stāties uz starta "Indy 500" autosacīkstēs, turklāt izvēlējas darīt to kopā ar "McLaren" komandu, ko pirms tam pārstāvēja "Formulā 1". Lai gan 2017. gadā, debijas reizē, Alonso šķita spējīgs sacensties par uzvaru, pirms pievīla dzinējs, šoreiz neizdevās pat kvalificēties starp 33 ātrākajiem, līdz ar to uz starta spānis neizgāja. "McLaren" uzņēmās vainu, sakot, ka nav piedāvājusi sportistam gana labu tehniku.

Nākamgad "McLaren" Indianapolisā visticamāk neatgriezīsies un šobrīd ir tuvu tam, lai pieņemtu lēmumu startēt citās ne mazāk leģendārās sacīkstēs - Lemānas 24 stundu braucienā. Zināms, ka drīz FIA WEC čempionātā spēkā stāsies jaunie tehniskie noteikumi, bet šobrīd aizvien nav īsti skaidras visas detaļas par to, kādas īsti būs hipermašīnas, kas nomainīs tagadējos prototipus.

Arī "McLaren" gaida, kad tiks apstiprināti galīgie noteikumi, bet Brauns saprot, ka pirms starta Lemānā būtu jāaizvada dažas iesildīšanās sacīkstes FIA WEC pasaules čempionāta ietvaros.

"Tas būtu riskanti, atgriešanās sacīkstes aizvadīt uzreiz Lemānā, tāpēc mums būtu jāpiedalās vienā vai divās pirms tam notiekošajās sacīkstēs, kas nozīmē, ka gataviem startēt būtu jābūt 2021. gada aprīlī vai maijā, atkarībā no tā, cik ātri pieņemsim lēmumu," skaidro Brauns.

Alonso savā karjerā jau ir uzvarējis Lemānā un arī šogad būs uz starta, bet zināms, ka sportists pēc šī gada sacensībām pametīs "Toyota" rūpnīcas komandu. "McLaren" jau uzaicinājusi Alonso būt par jaunā Lemānas projekta līdzdalībnieku.

Izmantotie resursi:
Grand Prix 247 | Formula 1 | F1 News &...


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.