Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvijā aizvadītas pirmās elektrokartingu čempionāta sacensības

Latvijā aizvadītas pirmās elektrokartingu čempionāta sacensības
Foto: Mārtiņš Jankovskis / www.mbilde.lv

1.maijā pirmo reizi tika aizvadīts elektrokartingu čempionāts pasaulē. Vēsture ir parakstīta – pirmais Tek jeb elektrokartingu klases posms ir veiksmīgi noslēdzies.

Kandavas Novada Domes kausa ietvaros uz starta stājās – MicroMax, MiniMax, Junior, Senior, DD2, DD2 Master, TeK (elektrokartingi) un Veterānu klases.

Svinīgajā sacensību atklāšanas ceremonijā dalībniekus, komandas un līdzjutējus ar uzrunu sveica Satiksmes ministrs Uldis Augulis, Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede, LAF Kartinga komisijas priekšsēdētājs Valdis Brutāns, kā arī LMT Autosporta Akadēmijas priekšsēdētājs Dainars Dambergs. Visi kā viens atzīmēja šo nozīmīgo mirkli gan Latvijas autosportā, gan mūsu vārdu pasaules mērogā. Varam lepoties ne tikai ar izciliem sportistiem, bet arī ar nenovērtējamu izaugsmi tehnoloģiju un inovāciju jomā.

Pēc visu viesu uzrunām tika pārgriezta svinīgā sacensību atklāšanas lenta un goda apli trasē veica visi TeK klases pārstāvji ar elektrokartingu klases vēstnesi – talantīgo un pieredzējušo motorsportistu Mārtiņu Aleksandroviču priekšgalā!

Jāatzīmē, ka LMT Autosporta Akadēmijai ir izdevies radīt unikālu projektu ne vien Latvijā un Eiropā, bet arī pasaulē. Pēc pirmajiem startiem bija redzams, ka tehniku vislabāk sapratuši ir Saldus BJC komanda, kuras sportists jau pēc pirmajiem startiem bija pārliecinošs līderis. Pēc pirmajiem braucieniem bija redzams izbrīns kā skatītāju un līdzjutēju sejas, tā arī paši sportisti atzīmēja, ka kartingi patiešām ir ļoti klusi. Dažkārt pat tik klusi, ka nepamani, ka sāncensis pietuvojies un veiks apdzīšanas manevru. Kā arī sportistiem nākotnē jāstrādā pie tā, lai iemācītos sadalīt jaudu visas trases garumā.

Pēc pirmā oficiālā brauciena elektrokartingu klasē Mārtiņš Aleksandrovičs arī atzīmēja, ka ir nepierasti doties trasē ar tik klusu kartingu. Ir jācenšas brauc maksimāli precīzi, izvairoties no liekām kustībām, lai maksimāli taupītu elektroenerģiju baterijā, jo katra kļūda noņem jaudu, kas ir arī iemesls kāpēc daudzi braucēji uz braucienu beigām kļuva lēnāki vai vispār palika trases malā.

Pēc šodienas cīņām trasē šķiet, ka varam solīt patiesi aizraujošu sezonu. Daudzi braucēji šajā sezonā uz starta iziet nu jau citās klasēs un ir interesanti vērot to, kā daži no sportistiem jau pirmajos startos kļūst par jaunās klase līderiem.
Jāpiemin, ka par lielisku atmosfēru trasē un pie televizora ekrāniem, visu sacensību laiku, rūpējās sacensību balss - harizmātiskais Ģirts Timrots.

Sadalījums uz goda pjedestāla pēc fināla braucieniem Kandavas Novada Domes kausā:

Micro Max klase:
1. Alexander Skjeltens
2. Roberts Purmalis
3. Gustavs Akmens

Mini Max klase:
1. Nauris Danebergs
2. Kārlis Grava
3. Emīls Akmens

Junior klase:
1. Tomass Štolcermanis
2. Gustavs Māliņš
3. Dāvids Sniedze

Senior klase:
1. Lauris Laizāns
2. Rihards Golbergs
3. Kristaps Blite

DD2 klase:
1. Matvejs Makušins
2. Mārtiņš Steinerts
3. Krists Ziders

DD2 Master klase:
1. Iļja Aļoškins
2. Raivis Kirilovs
3. Ivars Uss

Tek klase:
1. Ričards Irbe
2. Arnis Dreimanis
3. Tomass Grīntāls

Veterānu klase:
1. Vladislavs Šlēgelmilhs
2. Normunds Grasbergs
3. Arnis Jurševskis

26.maijā, Madonas kartinga trasē, tika atklāta Pro-kart sezona un Latvijas Čempionāta ieskaite pārējām klasēm.

Informāciju sagatavoja:
Sabīne Leingarde


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.