Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Baltijas autošosejas čempionāts turpināsies Somijā

Baltijas autošosejas čempionāts turpināsies Somijā
Foto: Batcc.eu

Pēc aizraujošām sezonas atklāšanas sacensībām Rīgā Baltijas autošosejas čempionāta nākamais, otrais posms "Mekonomen Grand Prix" norisināsies Somijā, Botniaring trasē no 10. līdz 12. jūnijam. Pirmo reizi vēsturē Baltijas autošosejas čempionāts notiks paralēli un vienlaicīgi kopā ar Somijas nacionālo autošosejas čempionātu.

“Baltijas autošosejas čempionāts ir reģionāla sacīkšu sērija, un tieši jaunas valstis un jaunas trases ir veids, kā čempionātam attīstīties, pulcējot gan plašāku dalībnieku skaitu, gan arī vairojot sportisko līmeni. Liels prieks, ka mums uzticēts rīkot Somijas čempionātu tieši Somijā. Tā ir liela atbildība, bet arī lieliska iespēja paplašināt sadarbību nākotnei. Tāpat prieks arī par Latvijas braucējiem un komandām, kas kopā ar mums gatavi doties uz Somiju jaunā pieredzē,” par gaidāmajām sacensībām stāsta Baltijas čempionāta direktors Andis Meilands.

Paredzams, ka sacīkstēs kopā piedalīsies vairāk nekā 150 dalībnieki Baltijas autošosejas čempionāta ieskaitē, Somijas čempionātā, kā arī Ziemeļeiropas zonas “Legend Cars” un “Porsche GT3 Cup” sacensībās.

Latvijas līdzjutējiem vissaistošākās cīņas gaidāmas “BMW 325 CUP” klasē, kur šobrīd pieteikušies jau vairāk nekā 30 dalībnieki. Sacensību favorītu pulkam pieskaitāms Rīgas sacīkstes uzvarētājs Valters Zviedris, kuram jau ir iepriekšējā pieredze šajā trasē. Uz starta stāsies arī pārējie Latvijas ātrākie piloti – Mārtiņš Lapiņš, Matīss Mežaks, Krišjānis Oskerko.

Prestižajā TCR klasē pret somu un lietuviešu sportistiem uz starta līnijas stāsies Ivars Vallers ar Audi RS3 LMS TCR spēkratu. Baltijas sešu stundu izturības sacensībās starp 15 komandām šoreiz bez Latvijas pārstāvjiem. Vēsturisko formulu klasē piedalīsies latvietis Raitis Mūrnieks, bet BTC2 ieskaitē starp igauņu un lietuviešu sportistiem atrodams arī Ata Veismaņa pieteikums.

Nankang 2h izturības sacensības dalību pieteikušas vairākas Latvijas komandas – pirmā posma uzvarētāji “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda”, kā arī “Papa’s sacīkšu komanda” BMW 325 klasē, kā arī “LDV Racing” “ABC Race” klasē.

Sacensības tiešraidē tiks translētas “Baltic Touring Car Championship” Facebook un YouTube sociālo tīklu kontos angļu valodā.

Informāciju sagatavoja:
Andis Meilands
BaTCC direktors


Foto: FIA Formula E

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.