Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Nedēļas nogalē tiek dots starts pilsētas basketbola čempionātam

Nedēļas nogalē tiek dots starts pilsētas basketbola čempionātam
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šo svētdien, 1. novembrī, sāksies 2015./16. gada sezonas Liepājas pilsētas čempionāts basketbolā, kurā kopumā startēs sešas komandas. Spēles norisināsies trīs apļos un pirmās cīņas aizritēs jau svētdienas dienā no pulksten 14:00.

Šā gada čempionātā startēs – „Ģeodēzists”, „Lesjofors”, „Liepājas Universitāte”, „Liepājas pilsētas Pašvaldības policija”, „Oskara Transports”, kas iepriekšējos gados bija pazīstama kā „VIA-S Modular Houses” un tūrisma klubs „Oga”, kuras sastāvu veidos Grobiņas jaunie basketbolisti.

Diemžēl šogad čempionātā nestartēs „Liepājas Papīrs” vienība, kur radušās sastāva komplektācijas problēmas un līdzīgas problēmas ir arī jaunajiem Liepājas sporta spēļu skolas audzēkņiem, kuriem ir ļoti sarežģīti salikt visas spēles, ņemot vērā to, ka komanda piedalās arī jaunatnes basketbola līgā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad spēles norisināsies trīs (!) apļos, kas katrai komandai garantēs 15 spēles regulārajā čempionātā. Turklāt izslēgšanas spēlēs kvalificēsies visas sešas komandas un līdzīgi kā Latvijas Basketbola līgas ietvaros, pirmo divu vietu ieguvēji regulārajā čempionātā automātiski kvalificēsies pusfinālam, savukārt 3. līdz 6. vietas īpašnieki aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas. Ceturtdaļfināla un pusfināla spēles norisināsies līdz vienas komandas divām uzvarām, bet cīņa par godalgotajām vietām notiks vienas spēles ietvaros.

Šā gada čempionāts sāksies ar iepriekšējā gada uzvarētāju „Ģeodēzists” spēli pret čempionāta debitantiem TK „Oga”, kuras sastāvu veidos Grobiņas jaunie basketbolisti. Otrajā mačā laukumā dosies iepriekšējā gada bronzas medaļas ieguvēji ”Liepājas pilsētas pašvaldības policijas” basketbolisti un „Lesjofors” komanda. Zīmīgi, ka „Policijas” komandas rindās spēlējam būs iespējams redzēt vēl neseno LBL1 spēlētāju Mārtiņu Kravčenko, kurš izlēmis pārtraukt profesionālā sportista karjeru. Turklāt sastāvā būs vēl divi Liepājā labi zināmi basketbolisti – Vairis Pusaudzis un Toms Leiteris, tādējādi šo komandu piesakot kā vienus no galvenajiem favorītiem.

Savukārt pirmās kārtas pēdējā mačā spēkiem mērosies „Liepājas Universitāte” pret pašreizējiem vicečempioniem „Oskara Transports”, kas iepriekšējos gados bija pazīstama kā „VIA-S Modular Houses” komanda un šogad ir mainīts komandas nosaukums. Spēles sāksies no pulksten 14:00 un plānots, ka tās noslēgsies ap pulksten 18:30. Pirmais mačs norisināsies Olimpiskā centra sporta zālē Nr. 4 (volejbola zāle), bet sākot ar otro maču cīņas turpināsies 1.zālē.

Arī šā gada čempionātā tiks pasniegtas individuālās balvas, taču atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz balvas tiks pasniegtas simboliskajam pieciniekam jeb pieciem labākajiem čempionāta spēlētājiem

Komandas

„Ģeodēzists”
„Oskara Transports”
„Liepājas pilsētas pašvaldības policija”
„Liepājas Universitāte”
„Lesjofors”
TK „Oga”

Pirmās spēļu kārtas kalendārs (1.novembris):

14:00 "Ģeodēzists" - TK "Oga" (sporta zāle Nr. 4)
15:30 "LPPP" - "Lesjofors" (sporta zāle Nr. 1)
17:00 "Oskara Transports" - "Liepājas Universitāte" (sporta zāle Nr. 1)

Otrās spēļu kārtas kalendārs (7. novembris):

12:00 TK "Oga" - "Liepājas Universitāte"

Otrās spēļu kārtas kalendārs (8. novembris):

15:00 "Lesjofors" - "Ģeodēzists"
16:30 "LPPP" - "Oskara Transports"

Ieeja skatītājiem: bezmaksas!

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis
LOC Sporta projektu vadītājs
Anete Mūrniece
LOC Sabiedrisko attiecību speciāliste


Egils Kalns realizēja izšķirošo pēcspēles metienu
Foto: HK Liepāja
18

Liepājā 17 gūtie vārti, "Rīga" fantastiski atspēlējas, taču zaudē bullīšos

Dienas vienīgajā “Optibet” hokeja līgas spēlē “Liepāja/Optibet” savā laukumā pārspēja hokeja skolu “Rīga” ar 9:8. Septiņus no deviņiem uzvarētāju vārtiem guva aizsargi, rezultatīvākais no viņiem bija Roberts Mamčics ar 2+1.
Oskars Kļava
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
10

Ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Oskars Kļava noslēdzis futbolista karjeru

34 gadus vecais liepājnieks Oskars Kļava, kurš Latvijas futbola izlases sastāvā aizvadījis 65 spēles, vairs futbolu profesionāli nespēlēs un pievienosies „Liepājas” treneru štābam, preses konferencē šodien pavēstīja Tamazs Pertija.
Oskars Kļava
Foto: Liepāja/Mogo
10

Kļavas uzvaras vārti sarūpē "Liepājai" Latvijas vicečempiones titulu

„SynotTip” Virslīgas pēdējā kārtā „Liepāja/Mogo” ar 1:0 pieveica „Mettu/Latvijas Universitāti”. Uzvaras vārtus guva pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava, un, pateicoties labvēlīgiem rezultātiem citās spēlēs, Liepāja kopvērtējumā pēdējā kārtā pamanījās no piektās vietas pacelties uz otro vietu, iegūstot sudraba medaļas.