Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Lakrosa izlase uzvar Grieķiju un spēlēs par 17. vietu pret Norvēģiju

Lakrosa izlase uzvar Grieķiju un spēlēs par 17. vietu pret Norvēģiju
Foto: Latvijas Lakrosa federācija

LETA. Latvijas vīriešu lakrosa izlase ceturtdien Izraēlā, turpinot dalību pasaules čempionātā, pārliecinoši uzvarēja Grieķiju un turnīra noslēgumā cīnīsies par 17. vietu.

Latvijas izlase guva panākumu ar rezultātu 14:9 (3:3, 3:3, 4:1, 4:2). Uzvarētājiem Ģirts Sproģis guva četrus vārtus un reizi asistēja partneriem, kamēr Īlaijs Lasda un KrIstofers Zariņš izcēlās ar "hat-trick" jeb trim vārtiem, Lasdam izdarot divas, bet Zariņam vienu rezultatīvu piespēli.

Cīņas 26. minūtē Latvija zaudēja ar 3:5, bet pēc tam spēja panākt 10:6 savā labā, turpinājumā pārsvaru nosargājot.
Abas komandas savā starpā tikās jau priekšsacīkstēs, kad Latvija uzvarēja vien pagarinājumā ar 10:9.

Pasaules čempionātu Latvijas izlase noslāgts piektdien, kad par 17. vietu tiksies ar Norvēģiju. Jau tagad ir skaidrs, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātos, kas notiek reizi četros gados, šī būs augstākā vieta kopš 2006. gada, kad tā finišēja 14. pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 13:10 apspēlēja Meksiku, bet pēc tam ar 10:9 pagarinājumā pārspēja arī Grieķiju, tiekot pie pirmās vietas savā apakšgrupā. Savukārt izslēgšanas sacensību pirmajā mačā tā ar 7:12 piekāpās Īrijai, bet pēc tam ar 13:9 uzvarēja Zviedrijas lakrosa izlasi. Savukārt pēc tam Latvija, turpinot cīņu par 13. vietu, ar 9:8 uzvarēja Norvēģiju, bet pēc tam ar 9:10 zaudēja Velsai.

Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionātā startē ceturto reizi. Iepriekš 2006. gadā Kanādā tika izcīnīta 14. vieta, 2010. gadā Anglijā Latvija ieņēma 20. pozīciju, bet pirms četriem gadiem ASV komanda palika 19. vietā.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Kriss Doktors, Raivo Sedvalds;
aizsargi - Roberts Pučka, Trejs Kailuns, Reilijs Lasda, Deivids Salters, Toms Kaktiņš, Kaspars Veips;
pussargi - Endrū Doktors, Gints Gūtmanis, Meisons Gormans, Kārlis Trankalis, Rūdolfs Ozoliņš, Aleksis Kerno, Kaspars Stabulnieks, Miks Stabulnieks, Ronalds Zaumanis, Gatis Zeps;
uzbrucēji - Artūrs Krastiņš, Ģirts Sproģis, Īlaijs Lasda, Kaspars Rudzinskis, Kristofers Zariņš.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.
Foto: Team Latvia Lacrosse

Latvijas U21 lakrosa izlasei 19. vieta pasaules čempionātā

LETA. Latvijas U-21 vīriešu izlase sestdien Īrijā svinēja uzvaru pasaules U-21 čempionāta spēlē un noslēdza meistarsacīkstes 19.vietā.
Latvijas U21 vīriešu lakrosa izlases ekipējums priekš PČ Īrijā. Foto: Facebook/2022 Men's U21 Lacrosse World Championship
1

Latvijas U-21 lakrosa izlase pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 19.vietu

LETA. Latvijas U-21 vīriešu lakrosa izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi Īrijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par 19.vietu.