Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas lakrosa izlases amerikāņu spēlētājs: "Paldies vecmāmiņai par doto iespēju"

Latvijas lakrosa izlases amerikāņu spēlētājs: "Paldies vecmāmiņai par doto iespēju"
Trejs Kailunass ar vecākiem
Foto: Breds Kents

Latvijas lakrosa izlases aizsargs Trejs Kailunass ir ļoti priecīgs savai latviešu vecmāmiņai, ka viņas saknes devušas spēlētājam iespēju piedalīties pasaules čempionātā.

Latvijas izlase veiksmīgi uzsākusi Izraēlā notiekošo pasaules čempionātu, tiekot pie trim uzvarām pirmajās četrās spēlēs. Komandas sastāvā ir astoņi ārzemju latvieši, bet Latvijas izlase klusībā cer iekļūt čempionāta desmitniekā.

"Viņš sāka, skrienot ar 100 citiem maziem bērniem, bet tagad viņš spēlēs pasaules čempionātā," pirms turnīra paudis Treja tēvs Džons Kailunass. "Tas ir lieliski. Smags darbs, neatlaidība. Ir svētīgi būt amerikānim."

Latvijas izlases spēlētāja vecmāmiņa Vilija Kailunass 1949. gadā, kad bija astoņus gadus veca, ieradusies Mičiganā. "Kad krievi ienāca valstī, viņi, ticiet vai nē, bēga uz nacistisko Vāciju," stāsta Džons Kailunass. "Krievi ienāca valstī, nošāva vīriešus ciemos, jo viņi pretojās. Līdz ar to mani vecvecāki devās uz Vāciju. Tur bija pārvietoto personu nometne. Tā nebija koncentrācijas nometne, bet gan pārvietotām personām, kur tās pavadīja 3-4 gadus. Pēc tam viņiem, katoļu baznīcas sponsorētiem, bija iespēja doties uz Floridu vai Mičigadu. Viņi izlēma, ka Mičiganā klimats būs nedaudz līdzīgāks Latvijai."

"Biju darbā un pārtraukumā ieskatījos Instagram, kur viņi bija paziņojuši sastāvu. Aizrakstīju e-pastu trenerim, prasot vai viss ir pareizi. Es biju šokā," par iekļūšanu Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā saka Trejs Kailunass. "Varu teikt ļoti lielu paldies saviem vecākiem un vecmāmiņai, jo viņa man deva šo vietu."

Latvijas izlasē ir latviski un angliski runājošo lakrosistu sajaukums, līdz ar to Kailunass pauž, ka ir ļoti svarīgi mācīties latviešu valodu. "Mācos to lēnām. Šī man bijusi interesanta pieredze. Valodas nezināšanu neredzu kā lielu traucēkli, tomēr tiešām cenšamies iemācīties lakrosa terminus latviski. Notiek abpusējs darbs."

Zīmīgi, ka pensionētā skolotāja Vilija Kailunas pašlaik pārvākusies dzīvot tieši uz Floridu. "Pie viņas mājām plīvo Latvijas karogs. Viņa ir ļoti, ļoti lepna par savu mazdēlu," pauž Džons Kailunass.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas izlase izcīnīja 19. vietu, bet 2006. un 2010. gada turnīros bija attiecīgi 14. un 20. pozīcijā. Pirms diviem gadiem Latvijas izlase guva devīto vietu Eiropas čempionātā. Šī gada pasaules čempionātā startē 48 komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.mlive.com/expo/sports/e...


Lakrosa foto ar ilustratīvu nozīmi. Foto: llf.lv

Rīgā aizvadīts pirmais LČ sabraukums lakrosā, Zepam seši vārti

Svētdien tika aizvadīts pirmais Latvijas 6 pret 6 lakrosa čempionāta sabraukums. Spēlētāji tikās Rīgas Pļavnieku pamatskolā, kur visas dienas garumā sacentās vairākās vecuma grupās, lai noskaidrotu spēcīgāko.
Foto: Team Latvia Lacrosse

Latvijas U21 lakrosa izlasei 19. vieta pasaules čempionātā

LETA. Latvijas U-21 vīriešu izlase sestdien Īrijā svinēja uzvaru pasaules U-21 čempionāta spēlē un noslēdza meistarsacīkstes 19.vietā.
Latvijas U21 vīriešu lakrosa izlases ekipējums priekš PČ Īrijā. Foto: Facebook/2022 Men's U21 Lacrosse World Championship
1

Latvijas U-21 lakrosa izlase pasaules čempionātu noslēgs ar cīņu par 19.vietu

LETA. Latvijas U-21 vīriešu lakrosa izlase piektdien piedzīvoja neveiksmi Īrijā notiekošajā pasaules U-21 čempionātā un noslēgs meistarsacīkstes ar cīņu par 19.vietu.