Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3002, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Klausītava | "Sporta studijas" podkāsts ar Mārtiņu Blūmu

Klausītava | "Sporta studijas" podkāsts ar Mārtiņu Blūmu
Mārtiņš Blūms. Foto: CST PostNL Bafang

MTB XCO riteņbraucējs Mārtiņš Blūms par augsta līmeņa sasniegšanu vidē, kur latvieši nav gaidīti. Blūms pērn tika atzīts par Latvijas labāko riteņbraucēju. Tas nebija pārsteigums, jo EČ viņš ieņēma ceturto vietu. Šosezon Blūmam visu laiku labākais sasniegums Latvijas vēsturē – 11. vieta PČ. Tas MTB jeb kalnu riteņbraukšanas Olimpiskajā disciplīnā XCO krosā, jeb Olimpiskajā krosā. Viņš ir vienīgais latvietis šajā riteņbraukšanas disciplīnā.



Gatis Jahovičs. Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Klausītava | Diskusija par profesionālā sporta finansēšanu Latvijā

Piedāvājam "Sporta Studijas Aizkulises" diskusiju par profesionālā sporta finansēšanu. Diskusijas viesi - Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte, “VEF Rīga” prezidents Gatis Jahovičs, "Rīgas Zeļļi" prezidents Edgars Buļs, Latvijas Pašvaldību savienības padomnieks sporta jautājumos un Latvijas Telpu futbola izlases Trenera asistents Guntis Apīnis.Diskusiju vada LTV sporta žurnālists Andris Auziņš.
Edgars Točs. Foto: federvolley.it

Klausītava | "Sporta studijas" podkāsts ar Toču

Tokijas olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs pēc dzīves labākā rezultāta sasniegšanas vairs neturpināja sadarbību ar pieredzējušo Mārtiņu Pļaviņu. Šis duets bija gandrīz kā “Pelnrušķītes stāsts”. Edgars Točs ar Pļaviņu sāka spēlēt kopā 2018. gada sākumā. Jau pirmajā turnīrā Hāgā pārsteidzoša uzvara. Pirms šī dueta izveidošanas Pļaviņš mainīja vairākus pāriniekus, bet Točs gan spēlēja pludmales volejbolu, gan paralēli strādāja vairākos darbos. Arī krāvēja arods madonietim nav svešs.
Roberts Jekimovs. Foto: HK Kurbads

Klausītava | "Sporta studijas" podkāsts ar Robertu Jekimovu

Roberts Jekimovs ir viens no savas paaudzes meistarīgākajiem latviešu uzbrucējiem, viņa kontā čempiona tituls Somijas Mestis līgā, tāpat arī Zviedrijas augstākajā junioru līgā. Divas reizes Roberts spēlēja Latvijas valstsvienības kreklā Pasaules čempionātā. Latvijas U-18 un U-20 izlasēs Jekimovs allaž bija viens no komandas līderiem, bet pieaugušo hokejā augstākais punkts bija trīs sezonas pēc kārtas Somijas augstākajā līgā. Brīdī, kad viņš ar Latvijas U-20 izlasi tikai otro reizi vēsturē spēlēja Elites divīzijā starp 10 labākajām pasaules komandām, daudziem tā laika junioru izlases hokejistiem šķita, ka ar hokeju nopelnīs visai atlikušajai dzīvei.