Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

PČ 2023 Rīgā biļešu cenas salīdzinājumā ar PK futbolā, F1 posmu un NHL mačiem

PČ 2023 Rīgā biļešu cenas salīdzinājumā ar PK futbolā, F1 posmu un NHL mačiem
Foto: LHF

Iepriekšējā nedēļā 2023. gada pasaules hokeja čempionāta organizētāji paziņoja par biļešu tirdzniecības detaļām, ieskaitot arī biļešu cenas. Lētākā dienas biļete uz Latvijas izlases grupu turnīra mačiem ir 140 eiro vērtībā, un, salīdzinot šīs cenas ar vairāku citu augsta līmeņa hokeja un citu sporta veidu notikumiem, jāsecina, ka PČ hokejā Rīgā tiek vērtēts ļoti augstu.

PČ 2023 norisināsies Rīgā un Tamperē, un katras valsts turnīra orgkomiteja noteica savas biļešu cenas. Jau vēstīts, ka Somijā gaidāmajos mačos biļešu cenu amplitūda ir krietni lielāka, attiecīgi piedāvājot daudz zemākas lētāko biļešu cenas, un fakts ir tāds, ka mājinieces Latvijas izlases spēlēs dienas biļetes, kas pārdošanā nonāks vispirms, nav lētākas par 140 eiro.

Tamperes arēnā pirmajās trīs kategorijās biļešu cenas ir līdzīgā līmenī, taču atšķirība ir tā, ka tiek piedāvātas arī 4. kategorijas un izlozes kampaņas biļešu cenas, kas ir krietni lētākas, kamēr Rīgā ir tikai divas kategorijas. Attiecīgi sanāk, ka spēles LAT-KAZ, CAN-SUI un NOR-CZE otrajā kategorijā Rīgā (220 eiro) tikušas novērtētas līdzīgi kā 4. kategorijas biļetes Somijā uz pusfināliem (247 eiro).

Ņemot vērā atšķirīgo piedāvājumu un kategoriju klasifikāciju, ir grūti korekti salīdzināt biļešu cenas jau starp abām PČ 2023 rīkotājām, un vēl sarežģītāk to izdarīt, ja salīdzina ar citiem sporta notikumiem, jo jāņem arī vērā, ka rādītājs "lētākās biļetes cena" īsti neatspoguļo kopējo situāciju. Piemēram, Pasaules kausā futbolā šoruden Katarā lētākā oficiāli pieejamā biļete ir 11 eiro vērtībā, taču nevienam tādēļ nevajadzētu iedomāties, ka PK Katarā ir lēts pasākums. Tāpēc arī šis materiāls nepretendē uz cenu korektu salīdzinājumu, kā arī nesalīdzina atsevišķu valstu iedzīvotāju maksātspēju, bet gan ieskicē vispārējo situāciju, ļaujot iezīmēt PČ 2023 biļešu cenas plašākā kontekstā.

PČ Rīgā notika jau pavisam nesen, 2021. gada pavasarī, un arī toreiz biļešu cenas daudziem līdzjutējiem lika saraukt pieri. Lētākās grupu turnīra spēļu biļetes bija 110 eiro, bet ceturtdaļfinālu maču biļetes nebija lētākas par 165 eiro. Situācija toreiz gan bija citāda, jo Baltkrievijas dēļ ilgāku laiku nemaz nebija pilnīgas skaidrības, kur notiks šis turnīrs, turklāt Covid-19 pandēmijas dēļ spēļu apmeklēšanai bija noteikti daudzi ierobežojumi. Savukārt 2006. gadā Rīgā rīkotajam PČ oficiālās biļešu cenas bija vērtībā no 28 līdz 200 latiem (40-285 eiro), turklāt vēl bija pieejamas daudz lētākās stāvvietas. Arī toreiz biļetes tika tirgotas komplektos uz vairākām spēlēm reizē.

Interesants ir salīdzinājums arī ar šoruden gaidāmajām NHL "Global Series" spēlēm, kas notiks salīdzinoši netālu no mūsu platuma grādiem. NHL komandu pārbaudes mači Bernē un Berlīnē oficiālajās biļešu tirdzniecības vietnēs ir pieejami par krietni zemākām cenām – lētākās kategorijas biļete Berlīnē uz "Eisbaren" un "Sharks" maču ir par 39 eiro, bet "Bern" un "Predators" mačā Bernē lētākā kategorija ir 50 eiro vērtībā.

Krietni augstākas cenas ir uz NHL komandu regulārās sezonas spēlēs Prāgā un Tamperē. Prāgā "Sharks" un "Predators" komandu spēlēs sākotnēji lētākās biļetes bija pieejamas par 80 eiro, kamēr uz Tamperes mačiem starp Elvja Merzļikina pārstāvēto "Blue Jackets" un "Avalanche" zemākās kategorijas biļetes bija par 70 eiro. Tamperes sakarā gan atkal jāņem vērā, ka pieejama liela amplitūda starp biļešu kategorijām, un vairums biļešu bija 170-300 eiro vērtībā.

No 2022. gada hokeja notikumiem vēl interesanti pieminēt augustā aizvadīto PČ junioriem, kas notika Kanādā, un uz mājinieku izlases spēlēm lētākās individuālās biļetes bija 40 dolāru vērtībā, kamēr mājinieces četru izslēgšanas spēļu komplekts (1/4 fināls, pusfināls un abas medaļu spēles) bija pieejams, sākot no 500 dolāriem.

Nacionālajā hokeja līgā regulārās sezonas spēļu ir ļoti daudz, un tur cenas krietni atšķiras dažādās pilsētās. Piemēram, Merzļikina komandas sezonas pirmajā mājas spēlē Kolumbusā pret "Lightning" lētākās biļetes augšējos sektoros ir sākot no 60 dolāriem, kamēr Ņujorkas "Rangers" sezonas pirmajā spēlē savā leģendārajā "Madision Square Garden" lētākās biļetes ir vairāk nekā divreiz dārgākas.

Jāpiemin, ka šosezon spēli Eiropā aizvadīs arī NBA komandas – Parīzē janvārī sacentīsies Detroitas un Čikāgas komandas. NBA uz šo spēli biļetes pārdod dažādos komplektos, iekļaujot arī dažādus bonusus, piemēram, "League Pass" abonementu, iespēju nofotografēties ar čempionu kausu utml., un lētākais komplekts ir pieejams par 415 eiro. Šīs spēles vērtību gan krietni paceļ fakts, ka tā būs vienīgā NBA spēle Eiropā šosezon, kamēr NBA ikdienas spēles ir daudz pieejamākas. Kontekstam šeit var piedāvāt ļoti populāro komandu "Warriors" un "Lakers" šīs sezonas atklāšanas spēli, uz kuru lētākās biļetes ir pieejamas par 110 dolāriem.

Par elitāru sporta notikumu tiek uzskatīts "Formula 1" čempionāts, un Latvijai tuvākais F1 posms ir Ungārijā, un uz 2023. gada posmu jau sākta biļešu tirdzniecība. Lētākās sēdvietas bronzas kategorijā F1 posmā bija pieejamas par 127 eiro (jau izpirktas), kamēr sudraba un zelta kategorijā cenas svārstījās no 153 līdz 384 eiro. Tāpat Ungārijas posmā ir pieejama ieejas biļete, kas nenodrošina sēdvietu, bet sniedz pieeju teritorijai ap trasi, un šāda biļete maksā 99 eiro uz visu nedēļas nogali un 88 eiro uz pašām sacensībām. Tāpat jāatzīmē, ka F1 posmā tiek piedāvātas bērnu biļetes, kas visos sektoros ir līdz 30 eiro.

Ja kādam šajā biļešu cenu apskatā acīs iekrita 11 eiro par PK2022 futbolā spēles biļeti, tad nobeigumā šeit paskaidrojums, ka tas attiecas tikai uz 4. kategorijas biļetes, kas savukārt pieejamas tikai Kataras rezidentiem. Ārzemju viesiem paredzētas pirmo trīs kategoriju biļetes, un 3. kategorijas biļetes apakšgrupu spēlēs maksā 68 eiro, astotdaļfinālā 96 eiro, ceturtdaļfinālā 205 eiro, kamēr finālspēles lētākā biļete ārzemniekiem noteikta 600 eiro vērtībā. Savukārt pirmās kategorijas (pašas dārgākās) biļetes grupu turnīrā ir 220 eiro vērtībā, bet finālmačā – 1600 eiro.


, 2022-09-26 15:13, pirms 2 gadiem
Par faniem ņirgājās. Varētu uztaisìt pārsteigumu Kalvìtim un co- visiem skatīties pie tv, lai uz Arēnu aiziet 2k kā uz Dinamo pēdējos gadus.
Ja viņi par mums ņirgājas, tad kapēc mēs par viņiem nevaram ņirgāties?
, 2022-09-26 15:16, pirms 2 gadiem
LHF jumts aizbraucis pilnībā.. nez cik apmeklētājus viņi sagaida? Teicams darbs darīts pie tā lai radītu lielisku atmosfēru PČ Rīgā..
, 2022-09-26 15:21, pirms 2 gadiem
Neticu, ka ar tādām cenām pat pus arēna atnāks.. lētākajai biļetei būtu jābūt ne vairāk kā 30eur. Pilnīgs kauns un dusmas par federācijas darbu.
, 2022-09-26 15:22, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Neticu, ka ar tādām cenām pat pus arēna atnāks.. lētākajai biļetei būtu jābūt ne vairāk kā 30eur. Pilnīgs kauns un dusmas par federācijas darbu.
zin kā, elektrība dārga. tas nekas, ka visiem tā dārga un pie pustukšas arēnas nenopelnīs vairāk kā pilnas.
, 2022-09-26 15:26, pirms 2 gadiem
R101 rakstīja: Par faniem ņirgājās. Varētu uztaisìt pārsteigumu Kalvìtim un co- visiem skatīties pie tv, lai uz Arēnu aiziet 2k kā uz Dinamo pēdējos gadus.
Ja viņi par mums ņirgājas, tad kapēc mēs par viņiem nevaram ņirgāties?
man šķiet, ka kopējās dzīves dārdzības pieauguma rezultātā arī varētu būt mazāks apmeklējums. Ja ģimenes gājiens uz hokeju ir gandrīz ceļojuma vērtībā, tad cilvēki apdomās prioritātes. Pie iepriekšējiem rakstiem man oponēja, ka cilvēki tik un tā uz hokeju ies, taču domāju, ka tā būs turīgākā atbalstītāju daļa. Būs arī liela daļa, kas vīlušies un neies, jo nevar/negrib atļauties. Vai būs arī nosacīts protests pret biļešu cenām, to gan grūti teikt. Diez vai uz to saorganizēsies. Kas var atļauties tie ies, kas nevar vai negrib, tie paliks pie TV un bāros.
, 2022-09-26 15:28, pirms 2 gadiem
Jāsaka, kā ir - biezīšī ir pārvērtējuši fanu un hokeju mīlošu pilsoņu iespējas! Lielai daļai nebūs pa kabatai šīs turnīrs! Skumji! Un tad vēl jādzer tās "apšu mizas" par KOSMISKĀM CENĀM, ko kāds āzis ir nosaucis par alu! Par tādu naudu diezin vai sanāks pilna arēna uz mūsu spēlēm, vai tik netīšām nesanāk, ka pretinieku fani ir vairāk par mūsējiem!
, 2022-09-26 15:52, pirms 2 gadiem
Rēcīgi būtu, ja šie beigās aplauztos un arēna būs pustukša
, 2022-09-26 16:02, pirms 2 gadiem
šodien ziņās raksta, ka Rīgas Siltuma tarifs dubultosies - 170 EUR/MWh...
pirms 2 gadiem siltuma tarifs 45 EUR/MWh...
un tas bez PVN...
pirms 2 gadiem par apkuri rēķins bija 60 EUR...
saskaitīju, ka par apkuri februārī, martā varētu būt ~220 EUR mēnesī.
klāt vēl elektrība - iepriekšējo ~70 EUR vietā būs ~150 EUR...

kādas tur vēl hokeja biļetes...
Slēpts komentārs: Ivars Zvirgzdiņš
, 2022-09-26 16:13, pirms 2 gadiem
Buncis tak teica, ka neesot valdības garantijas šim pasākumam. Tāpēc arī tādas cenas, lai atpelnītu ieguldījumus. Ja valdība neuzsauc turnīru, tad tas maksā to, ko tas maksā.
, 2022-09-26 16:21, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Buncis tak teica, ka neesot valdības garantijas šim pasākumam. Tāpēc arī tādas cenas, lai atpelnītu ieguldījumus. Ja valdība neuzsauc turnīru, tad tas maksā to, ko tas maksā.
Skatās, ka neap*iršas un patiešām atnāk tikai 2-3k skatītāju uz spēlēm!
Un beigās būs vēl lielākā mīnusā, kā būtu, ja biļete maksātu kaut 70EUR bet pilnas tribīnes.
, 2022-09-26 16:23, pirms 2 gadiem
vitamins69 rakstīja: Jāsaka, kā ir - biezīšī ir pārvērtējuši fanu un hokeju mīlošu pilsoņu iespējas! Lielai daļai nebūs pa kabatai šīs turnīrs! Skumji! Un tad vēl jādzer tās "apšu mizas" par KOSMISKĀM CENĀM, ko kāds āzis ir nosaucis par alu! Par tādu naudu diezin vai sanāks pilna arēna uz mūsu spēlēm, vai tik netīšām nesanāk, ka pretinieku fani ir vairāk par mūsējiem!
Pie šīm cenām pat ārzemnieku fani sēdēs fanu teltī
, 2022-09-26 16:40, pirms 2 gadiem
TommyG rakstīja: Skatās, ka neap*iršas un patiešām atnāk tikai 2-3k skatītāju uz spēlēm!
Un beigās būs vēl lielākā mīnusā, kā būtu, ja biļete maksātu kaut 70EUR bet pilnas tribīnes.
ir vēl viens aspekts. Pat ja pie pašreizējām cenām mājinieku spēlēs atnāks pilna arēna, tas nenozīmēs skatītāju apmierinātību ar situāciju. Organizatoriem risks attaisnotos, bet hokeja atbalstītāju neapmierinātība paliktu. To arī te komentāros var redzēt. Cilvēki, kuri var samaksāt nav priecīgi, ka izmaksas ir tik lielas. Sevišķi, ja kontrastam paskatās uz cenām Somijā, kur spēlēs Pasaules un Olimpiskie čempioni.
, 2022-09-26 16:54, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Buncis tak teica, ka neesot valdības garantijas šim pasākumam. Tāpēc arī tādas cenas, lai atpelnītu ieguldījumus. Ja valdība neuzsauc turnīru, tad tas maksā to, ko tas maksā.
Par summu 4 spēlēm ,pēc gada varēs izceļoties pa Prāgu un vēl hokeju paskatīties.
, 2022-09-26 16:54, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: man šķiet, ka kopējās dzīves dārdzības pieauguma rezultātā arī varētu būt mazāks apmeklējums. Ja ģimenes gājiens uz hokeju ir gandrīz ceļojuma vērtībā, tad cilvēki apdomās prioritātes. Pie iepriekšējiem rakstiem man oponēja, ka cilvēki tik un tā uz hokeju ies, taču domāju, ka tā būs turīgākā atbalstītāju daļa. Būs arī liela daļa, kas vīlušies un neies, jo nevar/negrib atļauties. Vai būs arī nosacīts protests pret biļešu cenām, to gan grūti teikt. Diez vai uz to saorganizēsies. Kas var atļauties tie ies, kas nevar vai negrib, tie paliks pie TV un bāros.
Parādi man, kurš ceļojums ģimenei mūsdienās ir gandrīz tādā vērtībā Varbūt 3 dienu ceļojums no Rīgas uz Liepāju.
Protams, biļetes uz hokeju ir dārgas, bet ņemot vērā lielo inflāciju un visa sadārdzinājumu kopumā + faktu, ka Latvijā nekad šādi pasākumi nav bijuši lēti - mani tas nepārsteidz it nemaz. Hokejs ir izklaide/šovs un nav pirmās nepieciešamības lieta, tāpēc nevajag gaidīt kaut kādas "demokrātiskās" cenas.
, 2022-09-26 16:57, pirms 2 gadiem
Mūsu valstī speciāli vairākus mēnešus iepriekš kaitina ar lielo rēķinu būšanu apkurei,elektrībai un citam. Kāpēc kaitināt iepriekš, kad saņems rēķinu tad redzēs, tas viss ir tāpēc lai cilvēki juktu prātā, lai nervi neturētu. Vai reklāmas , vienas un tās pašas filmas laikā trīs reizes nav kaitinoši, vai cenas 9,99 6,99 u.c.nav 30 gadu kaitinoši lai neteiktu-stulbi. Hokeju skatīties par tādām cenām var bagātnieki un muļķi jo TV var labāk redzēt un vēl arī komentē. Protams var jau Latvijā nerādīt kā tagad nerāda basketbolu , tenisu jāskatās ārzemju kanālos, tur vienmēr rāda.
, 2022-09-26 17:03, pirms 2 gadiem
KillerLoop rakstīja: Parādi man, kurš ceļojums ģimenei mūsdienās ir gandrīz tādā vērtībā Varbūt 3 dienu ceļojums no Rīgas uz Liepāju.
Protams, biļetes uz hokeju ir dārgas, bet ņemot vērā lielo inflāciju un visa sadārdzinājumu kopumā + faktu, ka Latvijā nekad šādi pasākumi nav bijuši lēti - mani tas nepārsteidz it nemaz. Hokejs ir izklaide/šovs un nav pirmās nepieciešamības lieta, tāpēc nevajag gaidīt kaut kādas "demokrātiskās" cenas.
taisnība, ka nav pirmās nepieciešamības prece, bet diez vai arī LHF gribētu, ka hokejs kļūst par luksusa preci. Arī nedēļas nogale Liepājā kādam ir ceļojums Bet ja nopietni, tad to saku arī tāpēc, ka daži jau rēķina, vai aizbraukt uz kādu Tamperes spēli nav lētāk un tas nav OK.
, 2022-09-26 18:41, pirms 2 gadiem
Par gāzi 600 par māju par nēģiem 45 e par kg benzīns 2 eiriki kas tur nieka 140 par hoķi
, 2022-09-26 19:08, pirms 2 gadiem
KillerLoop rakstīja: Parādi man, kurš ceļojums ģimenei mūsdienās ir gandrīz tādā vērtībā Varbūt 3 dienu ceļojums no Rīgas uz Liepāju.
Protams, biļetes uz hokeju ir dārgas, bet ņemot vērā lielo inflāciju un visa sadārdzinājumu kopumā + faktu, ka Latvijā nekad šādi pasākumi nav bijuši lēti - mani tas nepārsteidz it nemaz. Hokejs ir izklaide/šovs un nav pirmās nepieciešamības lieta, tāpēc nevajag gaidīt kaut kādas "demokrātiskās" cenas.
Nu, un kāds ir pamatojums no dažādu organizatoru viedokļa tam, ka “Latvijā nekad šādi pasākumi nav lēti”, ko? Nesamērīgas cenas un jau sen, bet visi tik sakož zobus, uzvelk bikses augstāk un pērk un iet tik un tā. Ja kaut vienu turnîru (vienalga, hokeja vai pludmales voļļuka u.c.) cilvēki boikotētu nesamērīgo kampēju biļešu cenu dēļ, nākamreiz organizatori pārdomātu rūpīgāk to kopējo cenu politiku. Šeit rakstā pieminētās cenas uz pasaules klases turnīriem ir normālas,taču cenas LV - absurdas.
, 2022-09-26 19:08, pirms 2 gadiem
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Neaizmirsti, ka no cenu pieauguma 50% dotēs valsts.
Priekšlaicīgi celt tādu brēku. Plus pamazām krītas arī degvielas cenas.
1. Degvielas cenas kritas, bet elektribas un siltuma cenas nofiksētas uz 6 mēnešiem...
2. Nodotēs elektrību, siltumu... kaut kam citam naudu atņems...
, 2022-09-26 19:12, pirms 2 gadiem
Ģimene ar 2 bērniem nolemj aiziet uz vienu Latvijas spēli PČ. Ja jau tikai viena spēle tad jāpērk normālas biļetes nevis kaut kur stūros.
4 cilvēki tātad nieka 800 eiro plus vēl kādi našķi, alus arēnā un kādi 850 eiro ģimenei pazūd. Aiz muguras smaga ziemas sezona ar elektrības cenām un komunālajiem pakalpojumiem. Pēc tādas ziemas tīrais sīkums ģimenei vēl gandrīz tūkstoti pat spēli samaksāt.
Slēpts komentārs: Abrags
, 2022-09-26 19:50, pirms 2 gadiem
Karlo rakstīja: Nu, un kāds ir pamatojums no dažādu organizatoru viedokļa tam, ka “Latvijā nekad šādi pasākumi nav lēti”, ko? Nesamērīgas cenas un jau sen, bet visi tik sakož zobus, uzvelk bikses augstāk un pērk un iet tik un tā. Ja kaut vienu turnîru (vienalga, hokeja vai pludmales voļļuka u.c.) cilvēki boikotētu nesamērīgo kampēju biļešu cenu dēļ, nākamreiz organizatori pārdomātu rūpīgāk to kopējo cenu politiku. Šeit rakstā pieminētās cenas uz pasaules klases turnīriem ir normālas,taču cenas LV - absurdas.
Cenas nosaka pieprasījums un piedāvājums. Ja pavasarī Arēna būs gana aizpildīta, tad cenu politika būs bijusi pareiza.
, 2022-09-26 20:01, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Hokejs nav ģimenes pasākums... Un nav arī pirmās nepieciešamības prece.
Tad sit plaukstas un ej kaut pa 500 eiro.
, 2022-09-26 20:11, pirms 2 gadiem
Rubentus rakstīja: Tad sit plaukstas un ej kaut pa 500 eiro.
Tak dīvānā viņš pirdīs
, 2022-09-26 20:12, pirms 2 gadiem
Ja reiz tādas biļešu cenas, ceru, ka valdība nevienu kapeiku šim pasākumam neatmetīs.
, 2022-09-26 20:13, pirms 2 gadiem
Jāgaida kad pederācija izsludinās pieteikšanos brīvprātīgajos, ja tiks tad varēs ūdeni pa ģērbtuvēm staipīt un pa starpai hoķi lūrēt
, 2022-09-26 20:14, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Ja reiz tādas biļešu cenas, ceru, ka valdība nevienu kapeiku šim pasākumam neatmetīs.
Nu ja selma tiks pie šprices, tad toč šaibasdzenātājiem nekas nespīd
, 2022-09-26 20:17, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Nu ja selma tiks pie šprices, tad toč šaibasdzenātājiem nekas nespīd
Nu ja abraģela piedāvājums-pieprasījums variants piepildās, tad nevajadzēs ar selmukam citas prioritātes, potenciālā sporta nauda aizietu lgbt, hipsteru un klimata pasākumos
, 2022-09-26 20:19, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Nu ja abraģela piedāvājums-pieprasījums variants piepildās, tad nevajadzēs ar selmukam citas prioritātes, potenciālā sporta nauda aizietu lgbt, hipsteru un klimata pasākumos
es šodien izlasīju viņu partijeles potenciālā finansu ministra vīziju un sapratu ka ar viņiem ir sliktāk nekā likās
, 2022-09-26 22:13, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Hokejs nav ģimenes pasākums... Un nav arī pirmās nepieciešamības prece.
Piekrītu ka tā nav pirmās nepieciešamības prece. Bet hokejs nav arī tikai luksus prece. Runa par normālām cenām nevis lētām.
Kā kuram patīk apmeklēt hokeju. Ir daļa sabiedrības, kuriem pasākumi ir ģimenes pasākumi. Es vislabāk jūtos pasākumā, kurā esmu kopā ar ģimeni. 800 eiro 4 cilvēkiem par normālām sēdvietām. Vai tas ir normāli?
Bija mums plumales volejbols pie tukšām tribīnām. Elite 16. Jūnijā.
Čehijā līdzīgs pasākums bija laikam 50-60 pasākumi uz 3 dienām. Es aizgāju lētajā vakarā par 36 eiro. Visas 4 dienas kopā vilka virs 300 eiro.
Sporta pasākumi Latvijā domāti tikai elitei, super bagātiem. Vidējais slānis jau domā ko apmeklēt.
, 2022-09-26 22:22, pirms 2 gadiem
Lai cik dīvaini šķistu, domājams, ja nometīs cenu, tad letākā varbūt 50 euro uztaisītu. Bet, cilvēkiem kuri turīgi dzīvo, ir grūti saprast, kāpēc tieši par šīm cenām daudzi cepas, jo nav paceļama tāda biļete. Reāli daudzi fani ,kuri reāli varētu atbalstīt izlasi ar saukļiem, izsaucieniem reāli tur nebūs, smaga ziema, cenas kosmoss, algas- pret to visu ir izsmiekls, nu cmon, nav jābūt gaišreģim lai teiktu Arēna nebūs pilna, un priekš kam mums mājas čempis, ka mēs nevaram savējos motivēt skriet uz priekšu par augstākām vietām. Nu nav sakarīga pasākuma ķēde (Lēta biļete- Daudz skatītāju- emocijas- lielas uzvaras). Pat veikala pārdevēji zina, ka uz tās saucamās skidkas, un veikals savu preci notirzo vairumā, ir lielāks labums. Bet, mēs gribam par lielu naudu, notirgot visas biļetes, nu nebūs tā. Bet, kopumā šo visus vērtējot, tad jau PČ nav patriotisma LV pēc, bet tīri Politiski- ekonomisku interešu sakarā, tīri ļoti maz sportisku plānu.
, 2022-09-27 00:26, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Cenas nosaka pieprasījums un piedāvājums. Ja pavasarī Arēna būs gana aizpildīta, tad cenu politika būs bijusi pareiza.
Es nerunāju par ekonomikas teoriju un pamatlikumiem, bet par Latvijas šābrīža realitāti - pirktspēju, dzīves līmeni, algām un samērību attiecībā pret pakalpojumu vai izklaides cenām. Miljonāru elites uzvedība mani neinteresē — lai sēž savās ložās un rij popkornu un pļumpē konjaku no zupas katla. Arguments par pieprasījumu/piedāvājumu neies krastā, jo biļetes tiklab var izpirkt internetā arī skandināvi, čehi un citi sporta tūristi. Cik biļetes reāli nopirks vietējie?!? Tad jau vispār varēja par štuku katru no komplektiem tirgot. Loģiku cenu politikai neredzu un tā nepārliecina. Lai sponsorus meklē!
, 2022-09-27 03:31, pirms 2 gadiem
Manuprāt, autoram vajadzēja apstāties pie šī teikuma "Tāpēc arī šis materiāls nepretendē uz cenu korektu salīdzinājumu, kā arī nesalīdzina atsevišķu valstu iedzīvotāju maksātspēju"
, 2022-09-27 06:58, pirms 2 gadiem
Sporta pasākumi Latvijā domāti tikai elitei, super bagātiem. Vidējais slānis jau domā ko apmeklēt.
Futbola izlases spēles salīdzinoši vispār neko nemaksā, turklāt svaigā gaisā. RFS Konferenču līgā mājas spēles 10 vai 25 euro. Salīdzinoši lēti.
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.