Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Batņa: "Kāpēc gan lai mēs neuztaisītu vēsturi?"

Batņa: "Kāpēc gan lai mēs neuztaisītu vēsturi?"
Oskars Batņa cīņā pret Norvēģiju. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases uzbrucējs Oskars Batņa pēc šorīt aizvadītā valstsvienības treniņa portālam Sportacentrs.com norādīja, ka komandā ir pozitīvs un kaujiniecisks noskaņojums pirms šovakar 20:20 paredzētās PČ ceturtdaļfināla spēles pret Zviedrijas, kā arī viņš uzsvēra vietējo līdzjutēju nozīmi: "Viņi mums ir kā sestais laukuma spēlētājs, līdz ar to arī no viņiem šovakar daudz kas būs atkarīgs."

"Ir kaujas noskaņojums," apstiprināja Oskars Batņa. "Dosimies laukumā kā uz jebkuru citu spēli, taču, protams, apzināmies, ka šis ir pasaules čempionāta ceturtdaļfināls un ka būs grūta spēle pret Zviedriju, bet - kāpēc gan lai mēs neuztaisītu vēsturi?"

Latvijas izlase vēl nekad nav iekļuvusi PČ pusfinālā un tiešā medaļu tuvumā, tiesa, līdz šim arī nekad nebija izdevies izcīnīt uzvaras vairāk nekā četrās spēlēs pēc kārtas. Šajā turnīrā Latvijai šobrīd aktīva piecu uzvaru sērija.

Izlases treneri visa turnīra garumā uzsvēruši, ka cenšas noturēt izlasē sabalansētu noskaņojumu - ne krītot panikā pēc pirmajām neveiksmēm, ne ieslīgstot eiforijā pēc gūtajām uzvarām. Batņa atzina, ka šobrīd tomēr no papildus emocijām izvairīties nevar: "Taču tās jau ir pozitīvās emocijas, mums ģērbtuvēs ir ļoti laba atmosfēra, tā saucamais labais vaibs. Uzturam pozitīvismu un gatavojamies to ņemt līdzi spēlē."

Par to, ka tieši Zviedrija būs Latvijas pretiniece ceturtdaļfinālā, skaidrība tika iegūta tikai otrdienas vakarā, un pretinieku izpētei daudz laika nebija, taču nav arī tā, ka Zviedrija būtu Latvijai pilnīgi nepazīstama izlase.

"Kā jau zviedri - ātri un ļoti labi slidotāji, praktiski visi viņi ir tādi," pretiniekus raksturoja Batņa. "Vai izpētes materiālos bija kas interesants izcelts? Īsti laikam pat neko nevaru pateikt, vienkārši pašiem jābūt gataviem visiem pārsteigumiem, un zinām, ka, ja spēlēsim savu spēli, varam cīnīties pret jebkuru pretinieku."

"Protams, prieks, ka vēl viena spēle savu līdzjutēju priekšā, viņi mums ir liels atbalsts un principā kā mūsu sestais laukuma spēlētājs, līdz ar to no viņiem arī daudz kas būs atkarīgs," norādīja Latvijas izlases uzbrucējs. Šī jebkurā gadījumā būs Latvijas izlases pēdējā spēle Rīgā šajā turnīrā - zaudējuma gadījumā turnīrs būs beidzies, bet uzvara liks pārcelties uz Tamperi Somijā, no kuras vakardien Rīgā ieradās A apakšgrupā spēlējusī Zviedrijas izlase.

Batņa šajā čempionātā Latvijas izlases rindās guvis trīs punktus (2+1), veicis deviņus metienus pa vārtiem un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +2, vidēji mačā laukumā pavadot 15:15 minūtes. Batņa spēlēja lielu lomu abās Latvijas uzvarās papildlaikos - pret Čehiju viņš pats iemeta uzvaras vārtus, bet pret Šveici Latvija vairākumā nokļuva pēc pārkāpuma pret viņu, kam sekoja Rūdolfa Balcera uzvaru nesošais vārtu guvums.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


, 2023-05-25 13:26, pirms 11 mēnešiem
Jūs jau vēsturi esat uztaisījuši, paldies Šveicei.
, 2023-05-25 17:03, pirms 11 mēnešiem
Širminators FTW!!! Ja tiksim līdz pagarinājumam, tad Širmis uz sevi ņem uzvaru. Kā jau abos iepriekšējos
, 2023-05-25 23:55, pirms 11 mēnešiem
Oskar!!!
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.