Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Golovkovs: "Vakar no rīta man nebija pat domas, ka šodien varētu debitēt PČ"

Golovkovs: "Vakar no rīta man nebija pat domas, ka šodien varētu debitēt PČ"
Georgs Golovkovs un Lauris Dārziņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas uzbrucējs Georgs Golovkovs vēl vakardien no rīta bija pārliecināts, ka pasaules čempionāta beigas sagaidīs tāpat kā iepriekš - skatītāja lomā. Taču traumas Latvijas izlasē lika treneriem meklēt papildspēkus, un Golovkovs saņēma zvanu, lai ir gatavībā. 29 stundas pēc šī zvana Golovkovam paredzēts mačs Latvijas izlases sastāvā pret Šveici, un viņš portālam Sportacentrs.com pēc rīta treniņa norādīja, ka centīsies maksimāli izbaudīt sev sniegto iespēju un palīdzēt izlasei, cik daudz vien nepieciešams.

"Ja pavisam godīgi, vakar no rīta man nebija pat domas, ka varētu šodien piedalīties pasaules čempionāta mačā," teica Georgs Golovkovs, kurš šajā pavasarī bija Latvijas izlases kandidātu lokā, taču netika nosaukts sastāvā pasaules čempionātam. "PČ pirmajā nedēļā varbūt vēl gaidīju kaut ko, bet tad jau likās, ka izlasē viss ir kārtībā - uzvaras ir, traumu nav. Tāpēc tāds neliels šoks vakardien, protams, bija."

"Vakar ap trijiem pēcpusdienā saņēmu zvanu no Rūdolfa (Kalvīša, izlases menedžera), lai sāku gatavoties. Aizbraucu uz halli, paminos ar riteni nedaudz, jo tajā dienā neslidoju. Tad nu šodien spēle uz emocijām," smaidīja Golovkovs. "Gatavs, protams, esmu, bet nu šis tomēr ir pasaules čempionāts, kurā vēl nekad neesmu piedalījies, turklāt pie savām pilnām tribīnēm. Arī pēc vasaras brīvlaika būtu gatavs iziet laukumā un nospēlēt, tīri uz emocijām. Taču šo PČ nedēļu laikā, protams, uzturēju sevi formā, paslidoju, visam jābūt labi."

27 gadus vecais Latvijas uzbrucējs pastāstīja medijiem, ka redzējis visas Latvijas spēles šajā turnīrā, turklāt gandrīz visas arī klātienē, izņemot pret Kanādu: "Latvijas izlase spēlē ļoti labi. Sākums varbūt īsti nesanāca, taču pēc tam pret Čehiju tika gūta uzvara un pārliecība par saviem spēkiem, un tad jau viss gāja uz augšu. Prieks skatīties."

Golovkova debija PČ varētu notikt spēlē pret Šveici, komandu, kas turnīru sākusi ar sešām uzvarām sešās spēlēs, savācot maksimālo punktu skaitu: "Zin, mēs visi tās spēles redzam, bet ripa ir apaļa. Draudzības mači pret Šveici mums bija un vienreiz uzvarējām. Jā, viņiem tagad ir nedaudz citāds sastāvs, bet mums ir, par ko cīnīties, un visu izšķirs šodienas spēle. Tādēļ nevajag īpaši ieciklēties uz viņiem."

Golovkovs sastāvā tika pieteikts pēc tam, kad traumu dēļ Latvijai šajā PČ vairs nevarēs palīdzēt Roberts Mamčics un Andris Džeriņš. Šodienas treniņā gan nebija arī Ronalda Ķēniņa, un Golovkovam treneri esot snieguši norādes, ka viņš spēlei tiks pieteikts kā 13. uzbrucējs. "Varbūt dažas maiņas man sanāks izskriet, ja nu būs vajadzība un kāds būs piekusis vai nodauzīts. Nekad jau nevar zināt, kā būs spēlē. Dažreiz var iepriekš pateikt, ka izlaidīs laukumā, bet nemaz nesanāk, jo spēle ieiet citā gultnē. Skatīsimies. Es jau esmu priecīgs, ka es šeit varu būt un uzvilkt izlases formu. Ja iziešu uz tām pāris maiņām, vispār būs superīgi."

Skaidrs, ka situāciju turnīra tabulā zina visi Latvijas izlases dalībnieki - ja Slovākija zaudēs kaut punktu pret Norvēģiju, tad Latvija garantēs vietu ceturtdaļfinālā jau agrā pēcpusdienā. Taču Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā sezonu aizvadījušais (50 spēlēs 11+24) Golovkovs norādīja, ka izlasē par to vispār netiek runāts un šāda iespēja ir "nolikta malā": "Mēs saprotam, ka mums nevajag paļauties uz kādu citu, mums jāpaļaujas pašiem uz sevi. Ko tad mums tagad darīt, sēdēt un skatīties, kā Slovākija nospēlēs? Tā nebūs. Koncentrējamies tikai uz savu spēli. Protams, ka visi esam cilvēki un visi paskatīsimies, kāds tad tur ir beigās rezultāts, bet tā speciāli sekot un satraukties - tā nebūs. Uzmanība ir pievērsta vakara spēlei."

Par savu iespējamo debiju PČ un pirmajiem soļiem uz ledus Golovkovs izteicās šādi: "Pateikšu godīgi, centīšos pēc iespējas vairāk izbaudīt notiekošo. Kurš gan būtu domājis, ka es tagad uz pēdējo spēli tikšu pieteikts? Nekad neesmu bijis pasaules čempionātā, tā būs mana pirmā spēle. Jā, kā 13. uzbrucējam, taču es jau kopš vakardienas vakara cenšos izbaudīt, ka es šeit vispār esmu un ka es varu piedalīties rīta treniņā, un ka jābūt gatavībā arī uz spēli - nospēlēt tik daudz maiņas, cik būs vajadzīgs."

Pret Šveici būs pēdējā spēle grupu turnīrā, tiesa, vēl nenozīmē, ka visā turnīrā, jo ceturtdaļfināla tuvumu izlasē tomēr jūt. Arī Golovkovs to atzina, taču uzsvēra, ka šobrīd visas domas ir tikai par spēli pret Šveici: "Jāatdod visi spēki laukumā, un tad jau dzīve rādīs!"

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS


, 2023-05-23 12:57, pirms 11 mēnešiem
Lai izdodas!
, 2023-05-23 14:00, pirms 11 mēnešiem
27 gados debitēt...
Visa cieņa karjeras noslēgumā...
A no 17 līdz 19 mums talantu vaira nava?
, 2023-05-23 14:58, pirms 11 mēnešiem
erred rakstīja: 27 gados debitēt...
Visa cieņa karjeras noslēgumā...
A no 17 līdz 19 mums talantu vaira nava?
Kurš teica, ka nav? Tas, ka te nespēlē, tas nenozīmē, ka nav.
, 2023-05-23 16:37, pirms 11 mēnešiem
Tikai piekrītu krokodīlmediniekam
, 2023-05-23 19:24, pirms 11 mēnešiem
Georgs tak savu iemetīs!

Bet vai ar to pie tiks?
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi
4

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.
Foto: IIHF
9

Hokeja izlase "Sporta Avīzes" aptaujā pārspēj basketbolu, Caune - labākā jaunā sportiste

Laikraksts "Sporta Avīze" veicis ikgadējo aptauju, 50 ekspertu balsojumā par 2023. gada Latvijas sporta izcilnieci kļūstot Latvijas vīriešu hokeja izlasei, kas izcīnīja pirmo medaļu pasaules čempionāta vēsturē.
Artūrs Šilovs. Foto: Gints Ivuškāns/AFP/Scanpix
5

Šilovs un Sietiņa triumfē "Rīgas Sporta laureātā"

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" šovakar notika "Rīgas Sporta laureāta" svinīgā ceremonija. Galvenās balvas ieguva hokejists Artūrs Šilovs un vieglatlēte Anete Sietiņa.